Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Brommerverzekering ANWB

Biedt jou een scherpe premie

Vergelijk nu brommerverzekeringen

 • Kies zelf je dekking
 • Direct verzekerd de weg op!
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

ANWB bromfietsverzekering

Heb je net een nieuwe brommer aangeschaft en ben je op zoek naar een verzekering? Dan laten we je graag kennismaken met de ANWB brommerverzekering. Vergelijk de drie verschillende verzekeringen en kies de beste verzekering voor jouw brommer.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Aanvullende dekkingen

Naast de basisdekkingen, heeft de ANWB ook een aantal aanvullende dekkingen voor jouw bromfietsverzekering. Je kunt ervoor kiezen om één of meer aanvullende verzekeringen af te sluiten. De ANWB heeft de keuze uit een ongevallenverzekering voor opzittenden, verhaalsrechtsbijstand en drie jaar aanschafwaardegarantie.

Bekijk meer

Korting ANWB

Uiteraard bouw je bij een brommerverzekering ook schadevrije jaren op. De ANWB geeft je hiervoor no-claim korting. Bij het afsluiten van een ANWB brommerverzekering krijg je gelijk al 55% no-claim korting. Dit voordeel kan je opbouwen tot wel 75%! Ook als ANWB lid en wanneer je brommer GPS-beveiliging heeft, ontvang je nog eens korting. Zo profiteer je bij de ANWB van een hele scherpe premie.

Bekijk meer

Brommerverzekering afsluiten

Wanneer je een brommerverzekeirng wilt afsluiten, raden we je aan om brommerverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dat kan snel en makkelijk via onze vergelijker! Zo ontdek je of de ANWB de beste brommerverzekering voor jou is, of dat een andere verzekeraar biedt wat jij zoekt.

Bekijk meer

Voordelen ANWB bromfietsverzekering

Uiteraard heeft de ANWB brommerverzekering vele voordelen voor jou. Wanneer je jouw bromfietsverzekering via de ANWB afsluit, profiteer je van de volgende voordelen:

 • Scherpe premie
 • Voeg al je persoonlijke wensen toe aan je bromfietsverzekering
 • Direct online af te sluiten bij de ANWB!

Verschillende ANWB brommerverzekeringen

ANWB biedt drie verschillende verzekeringen aan:

 • Wettelijke aansprakelijkheid
 • WA + Diefstal
 • WA + Diefstal + Aanrijding

Dekking WA

Dit is de basisdekking. Je bent verplicht om minimaal een WA-dekking af te sluiten. Met deze dekking ben je verzekerd tegen de fysieke en materiële schade die je bij een ander veroorzaakt.

Dekking WA + Diefstal

Met WA+ ben je, naast de dekking van een WA verzekering, ook gedekt tegen diefstal, joyriding, brandschade, hagelschade en stormschade. Daarnaast heb je een aanschafwaardegarantie van één jaar. Word je brommer binnen een jaar na aanschaf gestolen? Dan krijg je de aanschafwaarde uitgekeerd. Deze regeling geldt alleen voor een nieuw gekochte bromfiets waarvan jij de eerste eigenaar bent.

Dekking WA + Diefstal + Aanrijding

Deze dekking heet ook wel allrisk. Dit is de meest uitgebreide ANWB brommerverzekering. Naast alle voordelen van de WA + Diefstal verzekering, ben je ook gedekt tegen schade door aanrijding. Ook hier heb je een gedurende het eerste jaar aanschafwaardegarantie.

Aanvullende dekkingen

Naast een van de basisdekkingen, kun je ook nog een aanvullende dekking afsluiten. Bij de ANWB heb je keuze uit drie aanvullende verzekeringen:

Ongevallenverzekering voor opzittenden

Brommer rijden is niet zonder risico. Het kan voorkomen dat je een keer betrokken raakt bij een ongeluk. Natuurlijk wil je er liever niet aan denken, maar toch is het goed om deze dekking te overwegen. Wanneer je na een ongeluk blijvend invalide wordt of na of tijdens het ongeval met je brommer komt te overlijden, keert de ANWB met deze dekking vergoedingen uit aan jezelf of je nabestaanden.
Bij overlijden gaat het om een bedrag van €3.000,-. Wanneer je blijvend invalide raakt, is dit maximaal €30.000,-.

Verhaalsrechtsbijstand

De aanvullende dekking Verhaalsrechtsbijstand helpt je wanneer je schade op een ander wilt verhalen. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer een ander een ongeluk heeft veroorzaakt en jij ook schade hebt. De schade kan in dit geval materieel zijn. Denk hierbij aan schade aan je brommer of kleding. Maar ook letselschade valt onder deze dekking.

Drie jaar aanschafwaardegarantie

De WA+ en allrisk dekking verzekert je al van één jaar aanschafwaardegarantie. Dit zorgt ervoor dat, wanneer je nieuwe brommer binnen een jaar na aanschaf gestolen wordt of total loss is, je het aankoopbedrag terugkrijgt. Met deze aanvullende dekking profiteer je hier de eerste drie jaar van. Let wel op want ook hier geldt dat het moet gaan om een brommer die jij nieuw hebt gekocht. Ook moet jij de eerste eigenaar zijn.

No claim korting ANWB brommerverzekering

Er zijn manieren om korting te krijgen op je premie. Ten eerste heb je de no-claim korting: per jaar dat je geen schade rijdt, krijg je meer korting op je premie. Bij het afsluiten van een ANWB brommerverzekering krijg je meteen 55% no-claim korting. Rijd je vier of meer jaren schadevrij? Dan heb je maar liefst 75% no-claim korting opgebouwd.
Je aantal schadevrije jaren kunnen ook in de min staan. Je hebt dan negatieve schadevrije jaren. Ben je de veroorzaker van schade, dan kun je wel drie tot vier ‘strafjaren’ krijgen. Hiermee ga je van een no-claim korting van 55% naar een no-claim korting van 25% of zelfs 0%.
Schadevrije jaren spaar je dus op. Let wel, heb je al drie of meerdere jaren geen verzekering? Dan vervallen je schadevrije jaren.

Andere kortingen ANWB brommerverzekering

Naast de korting op je premie door je schadevrije jaren op te bouwen, zijn er nog meer mogelijkheden om korting te krijgen. Je krijgt korting als ANWB lid en wanneer je brommer een GPS-beveiliging heeft.

ANWB lid

Ben je een ANWB lid? Dan krijg je nog eens 5% korting op je premie. Je kunt er tijdens het afsluiten van een ANWB brommerverzekering meteen voor kiezen om lid te worden.

GPS-beveiliging

Als je brommer een GPS Track en Trace-systeem heeft, krijg je ook nog 10% korting op je premie. Met een Track en Trace-systeem is je brommer namelijk makkelijker op te storen nadat deze wordt gestolen.

ANWB brommerverzekering afsluiten

Wil je dus een ANWB brommerverzekering afsluiten? Dan weet je nu dat je kunt kiezen tussen drie verschillende verzekeringen. Vergelijk deze verzekeringen met elkaar in onze vergelijker. Zo kies je de beste verzekering voor jouw brommer. Kom je er niet uit of heb je andere vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de brommerverzekering van de ANWB

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Jacco

Beantwoord door: Vincent Schokker op 08/02/2022

Met de ANWB brommerverzekering profiteer je altijd van een scherpe premie. Ook kun je jouw verzekering afsluiten met al jouw persoonlijke wensen erin. Wanneer je weet dat de ANWB brommerverzekering dé verzekering is voor jou, kun je deze direct online afsluiten. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Cole

Beantwoord door: Vincent Schokker op 27/01/2022

Wanneer je kiest voor een WA+ of allrisk brommerverzekering van de ANWB, profiteer je van aanschafwaardegarantie gedurende één jaar. Wanneer je brommer binnen het eerste jaar gestolen wordt, krijg je de aanschafwaarde terug. Dit geldt voor een nieuwe brommer waarvan je de eerste eigenaar bent. Wil je langer van deze aanschafwaardegarantie gebruikmaken? Dan kan je een aanvullende dekking afsluiten waarmee jouw nieuwe brommer drie jaar lang van deze garantie heeft. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Peter

Beantwoord door: Vincent Schokker op 25/01/2022

De ANWB brommerverzekering heeft drie aanvullende dekkingen. Je kunt er voor kiezen om één of meerdere van deze dekkingen af te sluiten, maar het hoeft niet. De aanvullende dekkingen die de ANWB voor brommerverzekeringen heeft, zijn Ongevallenverzekering voor opzittenden, Verhaalsrechtsbijstand en Drie jaar aanschafwaardegarantie. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jelle

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/01/2022

Zeker! Wanneer je lid bent van de ANWB krijg je 5% korting op je premie. Maar ook krijg je direct bij het afsluiten van een brommerverzekering 55% no-claim korting. Zo profiteer je altijd van een scherpe premie. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 brommerverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • brommerverzekering op maat

Zelf je brommerverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je brommerverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude brommerverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude brommerverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • brommerverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen brommerrijbewijs maar heb je wel een brommer? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je brommerverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.