ANWB bromfietsverzekering

Heb je net een nieuwe brommer aangeschaft en ben je op zoek naar een verzekering? – dan laten we je nu kennis maken met de ANWB brommerverzekering. Vergelijk de drie verschillende verzekeringen van ANWB en kies de beste verzekering voor jouw brommer.

Verschillende verzekeringen

ANWB biedt drie verschillende verzekeringen aan:

  • WA
  • WA + Diefstal
  • WA + Diefstal + Aanrijding

WA

Dit is de basisdekking. Met de WA verzekering ben je verzekerd tegen de fysieke en materiële schade die je bij een ander veroorzaakt.

WA + Diefstal

Met deze verzekering ben je, naast de dekking van een WA verzekering, ook gedekt tegen diefstal, joyriding, brandschade, hagelschade en stormschade. Daarnaast heb je een aanschafwaardegarantie van één jaar.

WA + Diefstal + Aanrijding

Dit is de meest uitgebreide ANWB brommerverzekering. Naast alle voordelen van de WA + Diefstal verzekering ben je ook gedekt tegen schade door aanrijding.

No claim korting

Er zijn manieren om korting te krijgen op je premie. Ten eerste heb je de no-claim korting: per jaar dat je geen schade rijdt, krijg je meer korting op je premie. Bij het afsluiten van een ANWB brommerverzekering krijg je meteen 55% no-claim korting. Rij je vier of meer jaren schadevrij? – dan heb je maar liefst 75% no-claim korting.

Je aantal schadevrije jaren kunnen ook in de min staan. Ben je de veroorzaker van schade, dan kun je wel drie tot vier ‘strafjaren’ krijgen. Hiermee ga je van een no-claim korting van 55% naar een no-claim korting van 25% of zelfs 0%.

Schadevrije jaren spaar je dus op. Let wel, heb je al drie of meerdere jaren geen verzekering, dan vervallen je schadevrije jaren.

Andere kortingen

Naast de korting op je premie door je schadevrije jaren op te bouwen, zijn er nog meer mogelijkheden om korting te krijgen.

ANWB lid

Ben je een ANWB lid? – dan krijg je 5% korting op je premie. Je kunt tijdens het afsluiten van een ANWB brommerverzekering er meteen voor kiezen om gelijk lid te worden.

GPS-beveiliging

Als je brommer een GPS ‘Track en Trace’ systeem heeft, dan krijg je ook nog eens 10% korting op je premie. Met een Track en Trace systeem is je brommer namelijk makkelijker op te storen nadat ‘ie is gestolen.

ANWB brommerverzekering afsluiten

Wil je dus een ANWB brommerverzekering afsluiten? – dan weet je dat je kunt kiezen tussen drie verschillende verzekeringen. Vergelijk deze verzekeringen met elkaar en kies de beste verzekering voor jouw brommer.