Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

ANWB caravanverzekering

Vindt een caravanverzekering via Vergelijkdirect.com!

ANWB caravanverzekering afsluiten?

 • Vergelijk de beste caravanverzekeringen
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk
Start vergelijken

ANWB caravanverzekering

De ANWB, wie kent deze organisatie niet? Naast de autoverzekering en pechhulpverlening die de ANWB heeft voor automobilisten, heeft de ANWB ook een caravanverzekering. Bij de caravanverzekering ANWB krijg je standaard 5% ledenkorting als je al ANWB lid bent! Omdat de ANWB een heel uitgebreid netwerk heeft vanwege de pechhulpverlening, hebben ze deze ook ingezet voor de pechhulpverlening van jouw caravan. Is jouw caravan voorzien van een hagelbestendig dak? Dan krijg je tot 70% korting op deze premie!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Caravanverzekering met diefstaldekking

Diefstal is vaak een standaard dekking in de meeste caravanverzekeringen. Is je caravan gestolen dan krijg je vaak de schade op dezelfde manier vergoed als bij normale schade. De hoogte van het uit te keren bedrag verschilt wel per verzekeraar. Ga je je (nieuwe) caravan verzekeren, let dan goed op de hoogte van het bedrag wat je uitgekeerd krijgt bij diefstal. Wil je advies van onze experts op het gebied van diefstaldekking? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk aanvullende dekkingen

Caravan verzekeren tegen schade en hagelschade

Is hagelschade niet gewoon schade? Helaas niet! Schade ontstaan door hagel dien je apart mee te verzekeren bij het afsluiten van een caravanverzekering. Heb je een hagelbestendig dak? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om alleen overige schades te verzekeren. De meeste verzekeraars bieden standaard een casco caravanverzekering aan. In dit geval is je caravan verzekerd tegen de dagwaarde. Op het moment dat de betreffende vouwwagen total loss wordt verklaard, dan ontvang je de geschatte waarde op het moment van het ontstaan van de schade. Dit bedrag zal altijd lager zijn dan de nieuwwaarde van je caravan.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk caravan verzekeren

Als je een nieuwe, of een zo goed als nieuwe caravan wilt verzekeren, dan is het wellicht verstandig om een allrisk caravanverzekering af te sluiten. Een allrisk caravan verzekering dekt de nieuwwaarde van je caravan. Deze vorm van caravan verzekeren is duurder dan een standaard caravanverzekering. Als je dus bijvoorbeeld een ongeluk krijgt en je caravan wordt total loss verklaard, dan keert je verzekeraar een bedrag uit waarmee je een gelijkwaardige nieuwe caravan kunt kopen. Na 3 of 5 jaar verloopt deze nieuwwaarde regeling. Is je caravan ouder dan 3 of 5 jaar? Check dan de voorwaarden van de verzekeraars! Uiteraard weten wij precies bij welke verzekeraar je een goede nieuwwaarderegeling kunt meeverzekeren.

Bekijk aanvullende dekkingen

De caravanverzekering ANWB

De ANWB heeft een standaard caravanverzekering waarbij je verzekerd bent tegen diefstal of schade aan je caravan. Is je caravan nieuw? Dan wordt de eerste 5 jaar bij de diefstal of total loss de complete nieuwwaarde vergoed. Is je caravan tweedehands? Dan krijg je de aanschafwaarde terug als je caravan binnen de eerste 3 jaar wordt gestolen of total loss raakt. Naast deze basisdekking is het mogelijk om jouw ANWB caravanverzekering uit te breiden met extra dekkingen. De aanvullende dekkingen die je bij je ANWB caravanverzekering kunt afsluiten zijn:

 • Hagelschade en stormschade dekking
 • Inventaris dekking
 • Rechstbijstand

In de onderstaande tabellen gaan we dieper in op de basisdekking en op de aanvullende dekkingen van de ANWB caravanverzekering. Zo krijg jij een helder beeld van de mogelijkheden en de dekkingen die de ANWB caravanverzekering te bieden heeft. Wil je weten welke andere caravanverzekeringen er ook beschikbaar zijn? Stel dan jouw ideale caravanverzekering samen met behulp van onze vergelijker!

Basisdekking

De basisdekking van de ANWB caravanverzekering is vrij compleet. Voor de meeste ongemakken ben je standaard verzekerd en sta je met pech onderweg dan helpt de ANWB jou 24/7 om dit op te lossen! Vervangend verblijf en repatriëring zit standaard in de basisdekking inbegrepen!

Basisverzekering ANWBDekkingen
Ongeluk onderwegKrijg je onderweg een ongeluk met je caravan, dan is de caravan volledig gedekt via de ANWB caravanverzekering. Met een gerust hart ben je onderweg!
Vervangend verblijfHeerlijk verder willen genieten van je vakantie, maar je caravan is kapot? Bij de ANWB caravanverzekering is dat geen probleem. Hier krijg je een vervangende caravan wanneer jouw caravan niet meer te gebruiken is.
Inbraak/vandalismeWordt er schade aan jouw caravan aangericht door vandalisme, of wordt er ingebroken? De schade wordt betaald door de ANWB
RepatriëringWanneer je in het buitenland zit met een kapotte caravan wordt het natuurlijk lastig om deze weer mee te nemen naar huis. Bij ANWB ben je standaard verzekerd voor het terugbrengen van je caravan naar huis, maar ook jezelf met bijvoorbeeld een vervangende auto. Dit geldt ook wanneer de caravan niet te maken is binnen 4 dagen.
24/7 hulpverleningWanneer je langs de weg staat met pech wil je natuurlijk graag geholpen worden. Bij ANWB ben je hier standaard voor verzekerd en heb je 24/7 hulpverleningen.
DiefstalWord jouw caravan gestolen? Dan krijg je bij een nieuwe caravan, de eerste 5 jaar de nieuwwaarde van de caravan terug. Bij een tweedehands caravan geldt dit voor 3 jaar en krijg je de aanschafwaarde terug.
Brand/waterschadeEen ongeluk zit in een klein hoekje, mocht jouw caravan om wat voor reden dan ook in brand vliegen, of waterschade krijgen? Dan dekt de caravanverzekering van ANWB deze kosten.

Aanvullende dekkingen voor je caravanverzekering ANWB

Uiteraard kun je je ANWB caravanverzekering uitbreiden met allerlei extra dekkingen. Je kunt de ANWB caravanverzekering dus bijna helemaal op maat maken! Dek je caravan tegen storm en hagelschade, verzeker je voortent of luifel of krijg rechtsbijstand wanneer er een ongeval is met jouw caravan. Heb je een mover op de caravan zitten, of een fietsrek of een schotel antenne? Deze kun je met de inboedel/inventaris dekking meeverzekeren!

Aanvullende optiesDekking en vergoeding
MoverVia de inboedel/inventaris dekking zijn alle opties die niet door de fabrikant standaard zijn geleverd verzekerd met de ANWB caravanverzekering. Dus heb jij een mover of een fietsenrek? Dan verzeker je deze met de inboedel/inventaris dekking
RechtsbijstandWanneer iemand anders schade veroorzaakt aan je caravan wil je dit natuurlijk niet zelf betalen. Hiervoor komt het afsluiten van de rechtsbijstand dekking van ANWB goed van pas. Zij vergoeden voor jou de kosten die het met zich meebrengt.
Inboedel/inventarisMocht er schade ontstaan aan je inboedel/inventaris, dan kan dit volledig vergoed worden door de ANWB caravanverzekering. Zelf bepaal je bij het afsluiten welk bedrag jouw inventaris waard is! Met deze aanvullende optie is ook je voortent/luifel verzekerd.
StormschadeWanneer het hard stormt kan het voorkomen dat er bijvoorbeeld een grote tak op je caravan valt, of de voortent gaat er ineens vandoor. Met de stormschade dekking voorkom je dat je deze kosten zelf moet betalen.
HagelschadeEen hagelbui kun je niet voorspellen en je caravan staat toch grotendeels buiten. Dit geeft een grote kans op hagelschade. Met de hagelschade dekking van de ANWB ben je hiervoor goed verzekerd. Je krijgt zelfs 70% premiekorting wanneer je een hagelbestendig dak hebt.

Nieuwwaarde en aanschafwaarde dekking

Bij de caravanverzekering ANWB wordt er onderscheidt gemaakt tussen nieuwe caravans en tweedehands caravans. Ook kijken ze bij de ANWB naar de leeftijd van de caravan wanneer deze nieuw is gekocht. Kort gezegd komt het erop neer dat bij een nieuwe caravan tot 5 jaar oud de volledige nieuwwaarde wordt vergoed. Is jouw caravan ouder dan 5 jaar maar jonger dan 8 jaar? Dan keert de ANWB caravanverzekering iets minder uit. Iedere maand dat de caravan ouder is dan 5 jaar, wordt de vergoeding 1,5% lager. Let op! De vergoeding is nooit minder dan de dagwaarde + 10%!

Wanneer de caravan ouder is dan 13 jaar en total loss raakt door bijvoorbeeld een ongeluk, dan keert de ANWB caravanverzekering de dagwaarde uit + 10%.

Heb je een tweedehands caravan gekocht? Dan zal de ANWB nooit de nieuwwaarde uitkeren, maar altijd de aanschafwaarde. Binnen de eerste 3 jaar na de aankoop wordt de aanschafwaarde 100% gedekt. Dit geldt voor zowel diefstal als total loss. Is je tweedehands caravan langer dan 3 jaar in jouw bezit, dan ontvang je de dagwaarde + 10% als vergoeding bij diefstal of bij total loss.

Bij schade aan de aanbouw, dus de luifel of de voortent, krijg je de dagwaarde vergoed.

Vergelijk jouw ANWB caravanverzekering

Naast de ANWB caravanverzekering zijn er natuurlijk nog veel meer aanbieders van caravanverzekeringen. Alle aanbieders hebben hun eigen voor- en nadelen, eigen premies en eigen dekkingen. Voor een volledig overzicht van de caravanverzekeringen is het handig voor jou om deze te vergelijken. Krijg een compleet overzicht van de mogelijkheden, zoek de beste voor jouw situatie en sluit binnen 5 minuten je caravanverzekering af. Met een gerust gevoel op vakantie!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 caravanverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Caravan verzekeren op maat

Zelf je caravanverzekering samenstellen!

Breid je caravanverzekering uit met schade- en diefstaldekking voor je accessoires

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude caravanverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude caravanverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe caravanverzekering!
 • Extra korting caravanverzekering?
  Combineer je caravanverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Veel gestelde vragen over de caravanverzekering aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: C. Rodriquez

Beantwoord door: Bart Houtman op 03/06/2019

De voordelen van een ANWB caravanverzekering staan bovenaan de pagina! Maar elke verzekeraar heeft zijn voor- en nadelen. Mocht je willen weten wat de beste optie is voor jou, raden we je aan een vergelijking op te stellen! Als je een offerte op maat wilt, kun je contact met ons opnemen via de chat, Whatsapp of telefonisch via 035-6857888!