Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Caravanverzekering opzeggen: hoe doe ik dit?

Als je jouw huidige caravanverzekering wilt opzeggen, kunnen hier verschillende factoren een rol bij spelen. Misschien ben je ontevreden over de dekking van je verzekering. Ook kan het zijn dat je de maandpremie te hoog vind of dat je jouw caravan hebt verkocht. Wat deze redenen ook zijn, je wilt dat jouw caravanverzekering zo snel mogelijk wordt opgezegd.

Welke contractregels gelden er bij een caravanverzekering?

Veel mensen raken in de war met wat ze wel en niet mogen bij het opzeggen van hun verzekering. Wat zijn nou eigenlijk de regels bij het opzeggen van je caravanverzekering en wat is mogelijk, en wat niet? De regels bij het opzeggen van je caravanverzekering zijn hetzelfde als bij een autoverzekering. Vanaf 1 januari 2010 kent een caravanverzekering een duur van 12 maanden. Na deze 12 maanden is de caravanverzekering dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van één maand. Heb je jouw caravan verkocht? Dan kun je de caravanverzekering per verkoopdatum beëindigen mits je de verkoop binnen 30 dagen bij je verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon hebt aangegeven. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen kun je het eerste jaar al jouw caravanverzekering opzeggen. Daarom adviseren wij om altijd contact op te nemen met je verzekeraar zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Caravanverzekering opzeggen?

Je kan jouw caravanverzekering op twee manieren opzeggen: schriftelijk of telefonisch. Wij raden je aan om dit schriftelijk te doen, bijvoorbeeld per post of mail. Ook moet deze brief of mail aangetekend zijn. De reden dat wij jou aanraden om schriftelijk op te zeggen is omdat het kan sneller verwerkt kan worden in het systeem van je verzekeraar. Meestal krijg je dan ook heel snel na je aanvraag een bevestiging van je opzegging. Als je meer informatie wilt over overstappen van caravanverzekering, klik dan hier voor meer informatie.

Vergelijk en bespaar bij Vergelijkdirect.com

op zoek naar een nieuwe caravanverzekering? Dan is het slim om eerst jouw caravanverzekering te vergelijken, voordat je overgaat op een nieuwe caravanverzekering. Doordat je vergelijkt kom je erachter wat voor jou de beste caravanverzekering is en of deze bij jouw persoonlijke situatie aansluit. Vergelijken loont altijd!

Lees hier meer over de caravanverzekering