Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Beste hondenverzekering

Je hond verzekeren kan al vanaf €11,87 per maand!

Verzeker je hond, voordat het te laat is!

 • Vergelijk hondenverzekeringen op basis jouw hond!
 • Snel verzekeren? Bel ons op 035-6857888
 • Kies verzekering voor hond die bij je past!
 • Direct hondenverzekering afsluiten bij de verzekeraar!
Start vergelijken

Hondenverzekering

Een hond is niet zomaar een huisdier, een hond is je trouwe maatje en daar wil je toch altijd het allerbeste voor? De mooiste hondenmand, de lekkerste snoepjes de leukste speeltjes, maar óók een goede hondenverzekering hoort in dit rijtje thuis. Je hond houdt van druk doen en spelen, dan is een ongelukje zo gebeurd! Hij kan zijn poot breken, iets inslikken wat niet goed is, of nog erger, ernstig ziek worden! Een bezoekje aan de dierenarts is vaak een dure grap. Je dekt jezelf in tegen enorm hoge kosten met een goede hondenverzekering. Een hondenverzekering vergelijken doe je bij Vergelijkdirect.com.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Beste hondenverzekering

Je beste hondenverzekering direct geregeld

   •  Zelf samenstellen
   •  Beste hondenverzekering op maat
   •  Makkelijk vergelijken

  Start vergelijken!

Wij van Vergelijkdirect.com leggen je uit hoe je de beste hondenverzekering kiest. Je kunt vier verzekeraars met ieder drie verschillende verzekeringen vergelijken. Elke verzekeraar heeft zijn eigen voorwaarden, vergoedingen en prijzen. Lees deze tekst dus goed door om de beste hondenverzekering te kiezen.

Basispakketten

De basispakketten zijn de goedkoopste pakketten van de verschillende verzekeraars. In het tabel hieronder kun je zien welke verzekeraars wij vergelijken en hoe hoog bij hen het maximaal te vergoede bedrag en het eigen risico is. Daarnaast kun je zien of verzekeraars een vrijwillig eigen risico hanteren om je premie te verlagen:

Maximaal per jaar

€2.500

€3.000

€1.500

€3.500

Eigen risico

20%

50%

50%

50%

Mogelijkheid extra eigen risico

 Ja

 Ja

 Ja

Maximaal 50%

Vergelijk

Uiteraard kun je per verzekeraar een breder pakket kiezen. Je profiteert dan vaak van een lager eigen risico, meer dekkingen en een hogere maximum vergoeding per jaar. In onze vergelijker kun je gemakkelijk zelf je pakket kiezen!

Eigen risico of vergoedingspercentage

Alle hondenverzekeringen hebben een eigen vergoedingspercentage of eigen risico. Dit percentage bepaalt het bedrag dat jij per declaratie zelf moet meebetalen. Dit percentage is vaak tussen de 15 of 50%. Let erop dat de werking per verzekeraar verschillend is:

 • OHRA: vergoedt 80% van de kosten
 • InShared: 0% eigen risico bij 50% pakket, 15% eigen risico bij 100% pakket
 • Reaal: vergoedt 50, 70 of 90%, afhankelijk van het pakket
 • Figo (voorheen Petplan): vergoedt 50, 75 of 80%, afhankelijk van het pakket

Bij het kiezen van de beste hondenverzekering moet je dus goed opletten dat het eigen risico, of dus vergoedingspercentage kan verschillen.

Aanvullende dekkingen

Wil je jouw hondenverzekering nog aanvullen met meer dekkingen? dan kun je dit makkelijk aangeven bij je verzekeraar. Bij veel verzekeringen zijn gebitsbehandelingen en crematies niet meegenomen. Wil je je hier toch tegen verzekeren? dan moet je deze dekkingen extra afsluiten. Let hier ook op dat de maximale vergoeding of vergoedingspercentage kan verschillen per aanvullende dekking.

Beste hondenverzekering vergelijken

Wil je jouw lieve hond laten verzekeren tegen verschillende behandelingen? dan kun je op Vergelijkdirect.com verschillende hondenverzekeringen afsluiten. Kies de hondenverzekering die het beste bij jou past. Vergelijk het direct!

Veel gestelde vragen over hondenverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Vraag van: T. Vuurboom

Beantwoord door: Vincent Schokker op 22/05/2019

Je kunt je hond al verzekeren vanaf 11,87 per maand! De maandelijkse premie van je hondenverzekering kan nogal verschillen. Deze verschillen in de premies zijn te danken aan een aantal factoren. Ten eerste is het van belang welk geslacht je hond is. Daarnaast spelen de leeftijd, postcode, het ras, je eigen risico, de verzekeraar en de verschillende dekkingen ook nog een rol in de hoogte van je premie. Door een vergelijking te maken kun je door het invoeren van jou gegevens, en die van je hond, de verzekering vinden die het beste bij jou past! Op deze manier blijf je op de hoogte van de verschillende mogelijkheden en zul je nooit teveel betalen. Wil je precies weten welke waarde je bij diefstal vergoed krijgt? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!