Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Beste kattenverzekering

Je kat verzekeren kan al vanaf €11,87 per maand!

Vindt de beste kattenverzekering

 • Direct online afsluiten bij de verzekeraar
 • Laagst mogelijke premie
 • Snel je kat verzekeren? Bel ons op 035-6857888
Start vergelijken

Beste kattenverzekering

Wat is nu de beste kattenverzekering? Vergelijkdirect.com helpt je om tot de beste kattenverzekering te komen. Er zijn namelijk een hoop dingen om te overwegen. Wij helpen je te vergelijken op basis van premie en dekking!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Kattenverzekering voor ongevallen & gewone zorg

In de basis heb je 2 soorten kattenverzekeringen. Een ongevallenverzekering en een zorgverzekering. Bij de ongevallenverzekering krijg je alleen medische zorg vergoed wanneer je kat betrokken raakt bij een ongeluk. Je kat breekt bijvoorbeeld een pootje na een hoge val, slikt een speeltje in of wordt aangereden. In dit soort gevallen biedt een ongevallenverzekering dekking. Heeft je kat medische zorg nodig bij ziekte, aandoeningen of gezondheidsproblemen dan biedt de zorgverzekering dekking. Je kunt beide verzekeringen combineren in één polis en eventueel nog naar wens uitbreiden met aanvullende dekkingen!

Bekijk aanvullende dekkingen

Zelf je kattenverzekering afsluiten?

Met onze unieke kattenverzekering vergelijkingsmodule vergelijk je de premies, voorwaarden en dekkingen van meer dan 25 kattenverzekeringen. Op basis van jouw kat (leeftijd, geslacht, ras en postcode) vinden we de kattenverzekeringen die passen bij jouw situatie.

Start vergelijken

Heb je hulp of advies nodig?

Chat, bel of WhatsApp ons via 035-6857888. Onze experts kijken direct met je mee en beantwoorden al je vragen die je hebt voordat je een kattenverzekering afsluit.

Soorten kattenverzekering

Er zijn veel soorten kattenverzekeringen. Zo zijn er de zogenaamde basisverzekeringen en er zijn hele uitgebreide kattenverzekeringen. De beste kattenverzekering past natuurlijk het beste bij jouw huidige situatie. Je zult dus zelf moeten kijken waarvoor je je kat wilt gaan verzekeren. Bij het afsluiten van een kattenverzekering moet je goed op de volgende punten letten:

 • Soorten dekkingen
 • Eigen risico
 • Vrijwillig eigen risico

Soorten aanvullende dekkingen

Bij het vergelijken van een kattenverzekering, komen er automatisch verzekeringen uit de vergelijker. Echter, kun je deze nog zelf aanvullen’. Zo kun je je kat bijvoorbeeld ook nog extra verzekeren voor bijvoorbeeld gebitsbehandelingen. Je sluit dan namelijk een extra dekking af.

Eigen risico

Het eigen risico van een dierenverzekering is vaak gebaseerd op een percentage. Je betaalt dus altijd zelf een percentage van een behandeling mee. Per kattenverzekering is dit echter wel verschillend. Je hebt dus altijd te maken met het uitkeringspercentage en het eigen risico. Deze percentages zijn altijd gekoppeld aan elkaar. Wij hebben deze percentages voor jou op een rijtje gezet:

Dierenverzekeringen
OHRA Reaal Dier & Zorg 50% Reaal Dier & Zorg 70% Reaal Dier & Zorg 90% Figo Basis Figo Plus Figo Totaal
Uitgekeerd percentage 80% 50% 70% 90% 50% 75% 80%
Eigen risico 20% 50% 30% 10% 50% 25% 20%

Je zult dus zelf moeten overwegen wat voor jou belangrijk is. Je kunt kiezen voor een hoog uitkeringspercentage, je betaalt dan ook een hogere premie. Als je ervoor kiest om een lager uitkeringspercentage te nemen, krijg je korting op je premie. Logischerwijs gaat je eigen risico dan ook omhoog.

Vrijwillig eigen risico

Het is ook mogelijk om een vrijwillig eigen risico te nemen. Als je bijvoorbeeld een eigen risico van €100 neemt, betaal je de eerste €100 zelf per behandeling. Uiteraard krijg je dan wel korting op je premie.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 25 kattenverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct je kat verzekeren
 • Breid je kattenverzekering uit met aanvullende dekking

Zelf je kattenverzekering samenstellen!

Kies zelf je aanvullende dekkingen zoals Castratie, Sterilisatie, Accupunctuur, Fysiotherapie en nog veel meer!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Gratis overstapservice
  Wil je dat wij je oude kattenverzekering opzeggen? Geen probleem! Neem hiervoor contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp op telefoonnummer 035-6857888
 • Inventariseer je wensen en risico's
  De ideale kattenverzekering is voor iedereen anders. Voordat je een kattenverzekering afsluit is het verstandig om je risico's in kaart te brengen en je financiële situatie te checken. Uiteraard kunnen we je hiermee helpen.