Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Dierenverzekering vergelijken bij de Consumentenbond

Dierenverzekering vergelijken bij de consumentenbond, kan dat? De consumentenbond heeft geen optie op je huisdier te verzekeren of huisdier verzekeringen te vergelijken. De consumentenbond vindt het wel verstandig om een hondenverzekering of kattenverzekering af te sluiten. Er kunnen bij huisdieren onverwachts aandoeningen opdoen waarvan de medische kosten vaak hoog uitvallen. Hiernaast moeten honden of katten vaak gecastreerd worden, hiervoor moet je ook langs de huisarts. Wij hebben de beste dierenverzekeraars voor u uitgezocht en opgenomen in onze vergelijking. Bedenk je wel eerst goed welke dekkingen het beste bij jou en je huisdier passen. Hierdoor adviseren wij eerst nog een goed naar je eigen huisdier te kijken.

Dierenverzekering vergelijken bij de consumentenbond
 •  Je huisdier verzekeren zoals jij het wilt
 •  Kies de dekking die bij jou past!
 •  Direct online afsluiten bij de verzekeraar!

Start vergelijken!

De volgende factoren kunnen de maandelijkse premie beïnvloeden:

 • Het soort huisdier
 • Het ras
 • De leeftijd
 • Ziekteverleden van je huisdier
 • Aantal huisdieren die je wilt verzekeren

Benieuwd naar jouw premie? Maak dan nu de dierenverzekering vergelijking!

Verzekeraars voor dierenverzekeringen, zowel voor katten als voor honden

 • Inshared
 • Figo (voorheen Petplan)
 • Ohra
 • AEGON
 • Reaal Dier & Zorg

Waarom mijn huisdier verzekeren?

Veel mensen vragen zich af of het nou wel echt nodig is hun huisdier te verzekeren. Dit is natuurlijk een logische gedachte maar de kosten voor huisdieren komen vaak onverwachts opzetten. Wanneer je je huisdier verzekerd zal je veel rustiger blijven onder alle kosten die het bezit van een huisdier met zich mee brengt. Dit is een win-win situatie voor jou en je vierpotige maatje.
Er zullen zich kosten in het leven van je huisdier voordoen waar je niet meteen rekening mee houdt bij aanschaf, zoals: bloedonderzoek, castreren, CT-scans of röntgenfoto’s. Al deze rekeningen kunnen hoog oplopen. Ook zal de drempel om naar de dierenarts te gaan lager liggen als je huisdier goed verzekerd is!

Dekking vergelijken

Wat er gedekt wordt binnen een verzekering hangt van het pakket af waarvoor je kiest. Veel verzekeraars bieden een basispakket met veel opties het basispakket uit te breiden met aanvullende dekkingen. Voordat je een dierenverzekering afsluit is het dus handig om te bedenken waarvoor je verzekerd wil zijn. Het is natuurlijk niet de bedoeling een verzekering af te sluiten die een bepaalde behandeling niet vergoedt, waardoor deze alsnog uit eigen zak betaald moet worden.

Verschillende Dekkingen

Door voor het afsluiten van je dierenverzekering goed te kijken naar welke dekkingen je daadwerkelijk nodig denkt te hebben, kun je een hoop geld besparen. De ene dierenverzekeraar biedt nou eenmaal andere dekkingen aan dan de ander. In onze vergelijk check staat duidelijk aangegeven wat wel en niet wordt vergoed. Door hier rustig te tijd voor te nemen voorkomt je betalingen uit eigen zak.

Lees hier meer over de dierenverzekering