Dierenverzekering opzeggen

Het kan natuurlijk voorkomen dat je jouw dierenverzekering wilt opzeggen, wellicht omdat jouw huisdier heel gezond is en het daarom volgens jou niet nodig is verzekerd te zijn. Maar hoe kan je dit het beste aanpakken? Wij geven jou alle informatie over dierenverzekering opzeggen.

Hoe zeg ik mijn dierenverzekering op?

Bij de meeste dierenverzekeraars kun je jouw verzekering schriftelijk (per mail of post) opzeggen. Dit is dan ook vaak de snelste en makkelijkste manier om je verzekering op te zeggen. Maar let op, als je een jaarcontract hebt afgesloten, dan kan je jouw verzekering pas na het einde van de looptijd opzeggen. Als je in dit geval al langer dan een jaar verzekerd bent, dan kun je je verzekering maandelijks opzeggen. In sommige gevallen kan het ook zijn dat je een 5-jarencontract hebt afgesloten. In dat geval zit je vijf jaar aan je dierenverzekering vast en beschik je niet tot de mogelijkheid om kosteloos op te zeggen.

Huisdier overleden?

Een sterfgeval bij een huisdier is natuurlijk verschrikkelijk, maar dit moet wel (op tijd) doorgegeven worden aan je verzekeraar. In de meeste gevallen heb je een overlijdensverklaring nodig van je dierenarts. Hierna dien je deze overlijdensverklaring naar je verzekeraar op te sturen en zij zullen dan je verzekering per direct beëindigen. Eventuele teveel betaalde premies worden uiteraard gewoon terugbetaalt.

Vergelijk jouw dierenverzekering

Als je de exacte premies wilt weten van de verschillende dierenverzekeraars, vergelijk dan jouw dierenverzekering en kom erachter welke verzekering het beste bij jou past.

Lees hier meer over de dierenverzekering

Gratis hulp van een expert op het gebied van vergelijken

Persoonlijke hulp bij het vergelijken van al jouw vaste lasten

Jaarlijkse check of je nog goed verzekerd bent

Contractwekker, nooit meer te laat met opzeggen!

Compleet overzicht van jouw verzekeringen in jouw eigen omgeving, nooit meer zoeken naar polissen!

Aanmelden

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier