Dierenverzekering


Vergelijk dierenverzekeringen

Ben je op zoek naar een dierenverzekering? Je zorgt daarmee voor een goede dekking tegen bijvoorbeeld medische kosten, waardoor je hond of kat altijd de best mogelijke behandeling krijgt. Voorkom situaties waarin je een keuze dient te maken tussen je financiën en het welzijn van je hond of kat, door je huisdier goed te verzekeren. Een dierenverzekering vergelijken kan bij ons op de site op basis van het ras van je huisdier en leeftijd. Op deze manier krijg je inzicht in de verzekeraar die het beste bij je geliefde huisdier past. Een dierenverzekering vergelijken zorgt er ook voor dat je niet teveel gaat betalen voor je verzekering en dat je de beste dekking hebt. Wij vergelijken de grootste dierenverzekeraars met elkaar, zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden voor een verzekering.

Waar ben je voor verzekerd met een dierenverzekering?

Als je een dierenverzekering gaat afsluiten, heb je de keuze uit een basis- of aanvullende dierenverzekering. Hieronder staat in een handig overzichtje verwerkt wat wel en wat niet verzekerd is bij een dierenverzekering.
Basisdekking: Verwijzing naar een andere dierenarts, MRI-onderzoeken, medisch noodzakelijke behandelingen inclusief operaties en narcose, medisch noodzakelijke opname, onderzoeken zoals röntgenfoto’s, echoscopie, bloed en ontlasting, elektrocardiogram (ECG), supplementen voor dwang- of sondevoeding, euthanasie en collectieve verwerking.
Aanvullende dekking: Verwijzing naar een andere dierenarts, MRI-onderzoeken, medisch noodzakelijke behandelingen inclusief operaties en narcose, medisch noodzakelijke opname, onderzoeken zoals röntgenfoto’s, echoscopie, bloed en ontlasting, elektrocardiogram (ECG), supplementen voor dwang- of sondevoeding, euthanasie, collectieve verwerking, sterilisatie en castratie, tandarts/gebit, crematie en vaccinatie.

Dierenverzekering

Een huisdierverzekering is vergelijkbaar met een zorgverzekering voor mensen. Met een dierenverzekering kan je een huisdier verzekeren tegen medische kosten. Je kunt een huisdierenverzekering afsluiten voor je hond of kat zodat je altijd de beste zorg kunt bieden aan je geliefde huisdier. Ook kun je je dierenverzekering uitbreiden met bijvoorbeeld fysiotherapie, tandheelkunde oncologie etc. Op deze pagina geven wij informatie over een honden- en kattenverzekering maar ook over de aanbieders van een dierenverzekering.

Hondenverzekering

Een hondenverzekering kun je voor alle verschillende rassen en leeftijden afsluiten. De meeste verzekeraars bieden een basis hondenverzekering aan met daarnaast aanvullende dekkingen. De basis hondenverzekering dekt de meeste medische kosten, zoals de dierenarts en een aantal veel voorkomende medische ingrepen. Let echter altijd goed op de exacte dekking. Deze is namelijk per verzekeraar verschillend!

Kattenverzekering

Je kunt een kattenverzekering afsluiten als je jouw kat wilt verzekeren tegen medische kosten. Het hebben van een huisdier brengt een behoorlijke verantwoordelijkheid met zich mee. Als je een kattenverzekering afsluit, weet je zeker dat eventuele medische kosten voor je kat (voor een groot deel) vergoed worden. Dat kan gaan om de kosten van vaccinatie, sterilisatie/castratie, medische hulp bij ongelukken etc. Medische zorg voor je kat kan al snel de oorzaak zijn voor hoge dierenartsrekeningen. Soms wel tot vele honderden euro’s. In dat geval is het wel zo fijn voor je portemonnee als je je kat verzekerd hebt.

Beste dierenverzekering

De beste dierenverzekering is voor ieder huisdier toch anders. Een verzekering voor je huisdier moet aansluiten op de risico’s die jij met je huisdier loopt. Zo kan je verschillende aanvullende modules afsluiten bij je dierenverzekering. Hierbij kan je denken aan de volgende modules: Reis, crematie, castratie, fysiotherapie, tandzorg of chemotherapie. Het afsluiten van een aanvullende module op je verzekering is niet voor iedereen noodzakelijk. Je moet altijd zelf afwegen of dit voor jou de beste optie is om dit te verzekeren.

Identificatiechip verplicht?

Veel Nederlanders vragen zich af of een identificatiechip verplicht is als je een dierenverzekering wilt afsluiten. Het antwoord hierop is ja, dit is verplicht. Alle dierenverzekeraars verplichten het plaatsen van een identificatiechip. Sommige verzekeraars eisen dit voordat het huisdier wordt verzekerd, en andere verzekeraars eisen dat de chip tijdens het eerste dierenartsbezoek wordt geplaatst.

Korting bij verzekeren meerdere huisdieren?

Veel dierenverzekeraars hanteren aantrekkelijke kortingen als je meerdere huisdieren verzekerd. Dit is handig als je bijvoorbeeld drie katten of twee konijnen hebt. Vaak geldt de regel: hoe meer huisdieren je verzekert, hoe hoger de korting op je maandpremie! Petplan geeft korting wanneer je meer dan 1 huisdier tegelijk verzekerd.

Buitenlanddekking dierenverzekering

Als je met je huisdier op vakantie gaat, wil je natuurlijk dat je huisdier ook in het buitenland is verzekerd. Over het algemeen valt de dierenarts voor je huisdier onder de basisverzekering, maar niet alle behandelingen zijn gedekt in het buitenland. Je kunt een aanvullende dierenverzekering afsluiten voor je huisdier, waarmee je huisdier in Europa, en soms in de hele wereld is gedekt. Sommige dierenverzekering bieden ook een tijdelijke reisverzekering voor je huisdier aan.

Vergelijk en bespaar op je dierenverzekering!

Er zijn een heleboel dierenverzekeringen met een hoop verschillende premies. Het kan daarom zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet, en dat je niet weet welke keuze je moet maken voor je huisdier. We helpen je hier graag mee! Als je jouw huisdierenverzekering vergelijkt bij Vergelijkdirect.com, krijg je de beste en meest voordelige huisdierenverzekering die het beste bij jouw wensen past!

Proteq

Laat een reactie achter: