Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Overstappen dierenverzekering: hoe doe ik dit?

Het kan voorkomen dat je niet tevreden bent over jouw huidige dierenverzekering. Dit kan ook verschillende redenen hebben. Welke reden dit ook is, je wilt zo snel mogelijk overstappen van dierenverzekering. In deze tekst geven wij je informatie welke stappen je moet ondernemen om over te kunnen stappen naar een andere dierenverzekering.

Eerst opzeggen voordat je gaat overstappen!

Voordat je gaat overstappen, is het de bedoeling dat je je huidige dierenverzekering opzegt. In veel gevallen kent een verzekering een contractduur van één jaar. Wanneer deze tijd verstreken is, kun je jouw huisdierenverzekering dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand. Let op, zorg wel dat je minimaal 2 maanden voor het eindigen van jouw contractduur een opzegbrief naar je verzekeraar heb gestuurd, anders bestaat de kans dat jouw contract met nog een jaar verlengd wordt. Wanneer de situatie ontstaat dat jouw huisdier overlijdt of een andere eigenaar krijgt, dan stopt jouw verzekering per direct.

Wetgeving contractduur verzekeraars

Vaak weten consumenten niet wanneer ze kunnen opzeggen en of verzekeraars wel meerjarige contracten mogen aanbieden. Om hier duidelijkheid over te geven: De meerjarige contracten verdwijnen niet en blijven dus in stand. Verzekeraars mogen na 1 januari 2010 nog steeds meerjarige contracten aanbieden. Dit kan bijvoorbeeld een verzekering zijn met een looptijd van 5 jaar. Je moet er dan via een dubbele handtekening duidelijk geïnformeerd over worden, dat dit om een contract met een langere overeenkomst gaat. Je kunt zo’n contract niet tussentijds opzeggen, ook niet na het eerste jaar van de overeengekomen looptijd. Je moet het contract dan afkopen. Je kunt de verzekering pas opzeggen als de gehele verzekeringsduur is verstreken. In dit geval wordt het meerjarige contract omgezet in een jaarcontract (tenzij jij dit niet wilt en in overleg hebt gebracht met je verzekeraar). Vanaf dat moment beschik je over de mogelijkheid om je verzekering dagelijks op te zeggen met een opzegtermijn van één maand.

Nieuwe dierenverzekering? Start met vergelijken!

Nadat je jouw huidige dierenverzekering hebt opgezegd, kun je overstappen naar een nieuwe dierenverzekeraar. Vanaf dan is het een kwestie van de juiste dierenverzekering kiezen die het best bij jouw wensen en behoeftes aansluit. Dit kan je doen door te vergelijken. Zo kan je alle dierenverzekeringen vergelijken en zo kom je er dus ook achter wat voor jou de voordeligste maandpremie is.

Lees hier meer over de dierenverzekering