Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Elektrische fietsverzekering

Jouw elektrische fiets verzekeren is super simpel via Vergelijkdirect.com!

Elektrische fiets verzekeren?

 • Onafhankelijk vergelijken op basis van jouw situatie
 • Direct verzekerd de weg op
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Diefstal, Schade, Ongevallen, Pechhulp etc. )
Fietsverzekering vergelijken

Elektrische fietsverzekering

Een elektrische fiets is vaak duurder dan de normale fiets. Dit heeft te maken met hogere ontwikkelingskosten en extra onderdelen. Een elektrische fiets heeft namelijk ook een hoogwaardige accu en een elektromotor. Bij een elektrische fiets ligt het ook onderhoud doorgaans duurder. Door de hogere aanschafprijs is het natuurlijk verstandig om uw elektrische fiets te verzekeren met de zogenaamde elektrische fietsverzekering. Je kunt je elektrische fiets verzekeren voor diefstal, maar ook voor val- en stootschade. Bij een elektrische fiets kan immers meer kapot dan bij een normale fiets. Aangezien een elektrische fiets veel sneller gaat dan een normale fiets, is het verstandig om een verzekering voor je elektrische fiets af te sluiten.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Mogelijke dekkingen fietsverzekering

Je kunt je fiets verzekeren tegen schade door diefstal en ongevallen. Daarnaast kun je je fietsverzekering uitbreiden met veel handige aanvullende dekkingen. Kies bijvoorbeeld voor een uitgebreide fietsverzekering met pechhulp, (verhaals)rechtsbijstand en een accessoire dekking. We leggen je graag uit hoe iedere dekking werkt. Je kunt dan zelf beter inschatten wat je wel en niet wilt verzekeren!

fietsverzekering - fiets verzekeren
Bekijk aanvullende dekkingen

Looptijd fietsverzekering

Je kunt ervoor kiezen om een doorlopende fietsverzekering af te sluiten of een fietsverzekering voor 1, 2, 3 of 5 jaar. Een doorlopende fietsverzekering betaal je maandelijks, terwijl je een fietsverzekering voor een vaste periode in één keer vooruit betaald. Wil je weten welke fietsverzekering het beste bij jouw fiets past? Vergelijk dan zelf je fietsverzekering!

Vergelijk zelf je fietsverzekering

Hulp nodig bij het vinden van de juiste fietsverzekering?

Wij hebben meer dan 5 jaar ervaring op het gebied van fietsverzekeringen. We helpen je dan ook graag bij het vergelijken en het afsluiten van een fietsverzekering die volledig past bij je wensen! Wil je direct geholpen worden (op werkdagen binnen 1 uur)? Laat één van onze experts dan direct contact met je opnemen!

Elektrische fietsverzekering dekkingen

Je kunt je elektrische fiets verzekeren zodat je gerust gesteld kan gaan fietsen. Je bent dan immers verzekerd tegen diefstal. Veel fietsverzekeraars bieden ook dekking voor:

 • Aanrijding
 • Brand
 • Rechtsbijstand bij verhalen van schade

Extra info aanvullende dekkingen

Val- en stootschade

Doordat een elektrische fiets duurder is in aanschaf en duurdere onderdelen heeft, kan het verstandig zijn om de elektrische ook te verzekeren tegen val- en stootschade. Een valpartij kan namelijk resulteren in dure schade! Zo kan de accu kapotgaan, of de elektromotor beschadigd raken. Je vindt val- en stootschade onder categorie schade’.

ART slot en diefstal

Een vaak voorkomende voorwaarde bij diefstal is vaak wel, dat de fiets op slot gezet moet worden met een ART goedgekeurd slot. Per fiets en fietsverzekering verschilt het type ART slot. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een elektrische fiets een zwaarder slot nodig heeft dan een normale fiets.

Accessoires

Accessoires meeverzekeren bij een elektrische fietsverzekering is meetstal geen probleem. In het verzekerde bedrag wordt dan ook de waarde van bijvoorbeeld de boordcomputer, mand, fietstas en accu meegeteld. Uiteraard betaal je met een hoger verzekerd bedrag doorgaans meer premie voor een elektrische fietsverzekering.

Fietsverzekering vergelijken

Heb je een fietsverzekering voor je elektrische fiets? Of wil je misschien overstappen? Elektrische fietsverzekeringen met elkaar vergelijken is een goede manier om erachter te komen welke elektrische fietsverzekering het beste aansluit in jouw geval. Op basis van de aangegeven voorkeuren kun je de fietsverzekeringen vergelijken. Indien je er niet uitkomt, helpen wij je graag met vergelijken.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Werkelijke premies voor jouw fiets
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Fiets verzekeren op maat

Zelf je fietsverzekering samenstellen!

Breid je fietsverzekering uit met dekking voor pechhulp, rechtsbijstand en je accessoires!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude fietsverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude fietsverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe fietsverzekering!
 • Extra korting fietsverzekering?
  Combineer je fietsverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Veel gestelde vragen over fietsverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: O. Johnsen

Beantwoord door: Bart Houtman op 03/06/2019

Voor een elektrische fiets gelden dus gewoon dezelfde voorwaarden als bij het verzekeren van een standaard fiets. Ook heb je basis- en aanvullende dekkingen. Dus Wil je naast diefstal ook schade, pechhulp of andere aanvullende dekkingen? Dan kan dat, maar zal je premie hoger uitvallen. Wil je precies weten welke verzekering bij jouw fiets en je situatie past? Start dan zelf met vergelijken. Mocht je er niet uit komen met vergelijken of heb je andere vragen? Dan kan je contact met ons opnemen per chat, WhatsApp of telefoon! 035-6857888.