Kingpolis fietsverzekering

Kingpolis is een aanbieder van fietsverzekeringen. Zo verzekeren zij bijvoorbeeld normale fietsen, elektrische fietsen en zelfs bakfietsen. Kingpolis heeft een complete dekking waarbij pechhulp, rechtsbijstand en ongevallen zelfs inbegrepen zijn.

Kingpolis fietsverzekering: verschillende dekkingen

De Kingpolis fietsverzekering bestaat uit twee verschillende dekkingen:

  • Basisdekking
    Hierbij is je fiets verzekerd voor diefstal. Er zit geen eigen risico aan verbonden.
  • Complete dekking
    Dit is de meest complete dekking waarbij diefstal, cascoschade, pechhulp, rechtsbijstand en ongevallen inbegrepen zijn. Bij complete dekking zit er ook, in tegenstelling tot de basisdekking, een eigen risico van €25,- aan verbonden.

Per fiets kunnen deze dekkingen verschillen. Zo krijg je bij de ‘Casco compleet inclusief garantie’ zelfs garantie op je fiets.

Als je een complete dekking hebt, dan krijg je ook pechhulp. Maar wat houdt dit precies in? Als je een technisch probleem hebt met je fiets, dan kun je door middel van deze pechhulp service vervoer naar huis regelen voor jezelf, één vriend en voor je fiets. Let wel: het is enkel het vervoer naar huis, je fiets wordt niet direct gerepareerd.

Je hebt ook recht op rechtsbijstand nadat je met je fiets bij een ongeval betrokken bent geraakt en letselschade hebt opgelopen. Met de Kingpolis fietsverzekering kan Kingpolis je helpen de schade te verhalen op de aansprakelijke partij. Aangezien de fietser in het verkeer vaak als de ‘zwakkere’ partij wordt gezien, is er een goede kans dat je de schade kunt verhalen.

Welke dekking het beste bij jou past, verschilt per situatie. Wil je je fiets puur voor diefstal verzekeren dan kies je de basisdekking. Wil je echt onbezorgd kunnen fietsen, en voor alles verzekerd zijn, dan kies je de complete dekking.

Bijna elke fietsverzekering kan bij Kingpolis per maand, of in het geheel betaald worden.

Diefstal

Bij de Kingpolis fietsverzekering ben je verzekerd tegen diefstal. Dit is dan ook de minimale dekking. Kingpolis hanteert dan ook geen afschrijving bij diefstal!

Wanneer je fiets is gestolen, moet je eerst binnen vijf dagen aangifte doen bij de politie. Vervolgens kun je online bij Kingpolis de diefstal van je fiets melden. Wanneer de claim van diefstal is goedgekeurd, mag je bij een fietsenwinkel een nieuwe fiets ter waarde van het verzekerde bedrag uitzoeken.

 

fietsverzekering vergelijken