Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Mountainbike verzekeren

Jouw mountainbike verzekeren is super simpel via Vergelijkdirect.com!

Mountainbike verzekeren?

 • Onafhankelijk vergelijken op basis van jouw situatie
 • Direct verzekerd de weg op
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Diefstal, Schade, Ongevallen, Pechhulp etc. )
Ja, help mij!

Mountainbike verzekeren

Waarom is je mountainbike verzekeren vele malen duurder dan een gewone fietsverzekering? Dit is een veel gestelde vraag met een logische verklaring. Een mountainbike is doorgaans duurder dan een normale fiets. Dit heeft te maken met duurdere materialen en hogere ontwikkelingskosten. Dit is dan ook de meest simpele uitleg voor de hogere prijs. Wanneer de mountainbike beschadigt raakt, of nog erger, gestolen wordt, moet de verzekeraar een hoger bedrag uitkeren. Door de hogere aanschafprijs is de mountainbike een gewilde fiets voor diefstal, ze leveren meer op dan een gewone fiets. Hierom is het natuurlijk handig om je mountainbike te verzekeren voor diefstal, maar ook voor schade i.v.m. de fietstochten door het bos. Een mountainbike kun je verzekeren met de zogenaamde fietsverzekering, wel moet je aangeven dat je een mountainbike hebt.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Mountainbike verzekeren, waarom?

Je kunt je mountainbike verzekeren zodat je zonder zorgen kan fietsen en mooie (ruige) tochten door de bossen kunt maken. Je bent dan namelijk verzekerd tegen diefstal. Veel fietsverzekeraars bieden daarnaast ook aanvullende dekkingen.

Dat zijn de volgende:

 • Aanrijding
 • Val- en stootschade
 • Rechtsbijstand bij verhalen van schade
 • Pechhulp
 • Ongevallen

Een vaak voorkomende voorwaarde is vaak wel, dat de fiets op slot gezet moet worden met een ART goedgekeurd slot. Zonder het gebruik van een ART goedgekeurd slot zal de verzekeraar hoogstwaarschijnlijk niet overgaan tot vergoeding van de geleden schade door bijvoorbeeld diefstal van je mountainbike.

Met je mountainbike maak je vaak (ruige) tochten door de Nederlandse bossen, hierbij zit een ongeluk in een klein hoekje. Sta er eens bij stil als je lelijk ten val komt en tijdens je val een boom tegen komt. Je fiets heeft hoogstwaarschijnlijk flinke schade (Val- en stootschade dekking) (Pechhulp dekking) en met heel veel pech raak je zelf ernstig verwond. De Ongevallen dekking vergoedt in dit geval €10.000 bij overlijden in de meeste gevallen en €5.000 bij (blijvende) invaliditeit. Uiteraard verschillen de uitkeringen en voorwaarden per verzekeraar!

Accessoires

Wil je je accessoires meeverzekeren? Dan is dat bij de meeste fietsverzekeraars geen probleem. In het verzekerde bedrag wordt dan ook de waarde van bijvoorbeeld je fietsslot, ander stuur, veren en andere extra’s meegeteld. Uiteraard betaal je met een hoger verzekerd bedrag doorgaans meer premie. Houdt er rekening mee, dat al deze extra opties wel op een rekening van de verkopende winkel genoteerd moeten zijn!

Fietsverzekering vergelijken

Wij kunnen je helpen bij het vergelijken van mountainbike fietsverzekeringen. Op basis van alle behoeften en criteria kunnen wij samen tot de beste en goedkoopste verzekering komen. Mocht je er zelf niet uitkomen, kun je altijd onze bespaarservice raadplegen.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Werkelijke premies voor jouw fiets
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Fiets verzekeren op maat

Zelf je fietsverzekering samenstellen!

Breid je fietsverzekering uit met dekking voor pechhulp, rechtsbijstand en je accessoires!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude fietsverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude fietsverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe fietsverzekering!
 • Extra korting fietsverzekering?
  Combineer je fietsverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Veel gestelde vragen over fietsverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: C. van Dam

Beantwoord door: Bart Houtman op 04/06/2019

Ja dat kan zeker! Een mountainbike valt onder dezelfde voorwaarden als een standaard fiets. Je kan dus gewoon via onze website een vergelijking maken en daaruit je mountainbike verzekeren! Er zijn basis- en aanvullende dekkingen. Dus wil je naast diefstal ook schade, pechhulp of andere aanvullende dekkingen? Dan kan dat, maar zal je premie hoger uitvallen. Wil je precies weten welke verzekering bij jouw fiets en je situatie past? Start dan zelf met vergelijken. Mocht je er niet uit komen met vergelijken of heb je andere vragen? Dan kan je contact met ons opnemen per chat, WhatsApp of telefoon! 035-6857888.