Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

OHRA fietsverzekering bestaat (nog) niet..

Maar je kunt wel 59 andere fietsverzekeringen vergelijken!

Vergelijk nu 59 fietsverzekeringen

  • Kies zelf de fietsverzekering die bij je past
  • Snel verzekerd de weg op
  • Alle soorten dekkingen mogelijk (Diefstal, Schade of Allrisk)
Start vergelijken

De fietsverzekering van OHRA.. bestaat niet!

OHRA biedt verschillende verzekeringen aan maar een fietsverzekering is hier nog geen onderdeel van. Een OHRA fietsverzekering bestaat namelijk nog niet. Gelukkig zijn er wel andere verzekeraars die je kunnen helpen met het verzekeren van je fiets. Een fietsverzekering sluit je namelijk bij een andere verzekeraar al af vanaf €2,19 per maand!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Waar moet ik op letten bij afsluiten fietsverzekering?

Elke fietsverzekering is anders. De premie en voorwaarden verschillen per fiets en per postcode. Je weet natuurlijk zelf wel wat je belangrijk vindt bij het gebruik van je fiets maar weet je ook hoe je verzekerd wilt zijn? Wil je bijvoorbeeld de aanschafwaarde van je fiets volledig vergoed krijgen in geval van diefstal? Of wil je dat je minder premie betaald en bijvoorbeeld 50% of 70% van de aanschafwaarde vergoed krijgt? Over dit soort vragen kun je het beste nadenken vóórdat je een fietsverzekering afsluit. Zo verzeker je je fiets zoals jij dat wilt en heb je geen vervelende verrassingen achteraf!

We helpen je graag op weg door je te laten zien waarop fietsverzekeringen verschillen. Met onze vergelijker kun je vervolgens gemakkelijk checken welke verzekeraar bij je past.

Maximaal verzekerd bedrag per fietsverzekeraar

Is je fiets beschadigd of gestolen? dan krijg je de kosten vergoed van je verzekeraar. Het verschilt echter per verzekeraar hoe je de schade vergoed krijgt en hoeveel procent van de aanschafwaarde je terugkrijgt. Bij sommige fietsverzekeraars krijg je de eerste drie jaar de volledige aanschafwaarde vergoed in geld, maar bij andere fietsverzekeraars krijg je slechts één jaar de schade vergoed in de vorm van een nieuwe fiets. Veel fietsverzekeraars werken ook met afschrijvingen. Je fiets is na drie jaar niet meer waard wat ie bij moment van aanschaf wel waard was. In dat geval krijg je bijvoorbeeld nog maar 50% of 70% van de aanschafwaarde uitgekeerd. We hebben voor je uitgezocht wat dit per fietsverzekeraar betekend. In onze vergelijker kun je zien wat dit voor jouw fiets betekend!

Eigen risico fietsverzekering

De meeste verzekeraars hanteren een eigen risico met daarbij per type schade een verschillende bedrag. Zo zijn er fietsverzekeringen die geen eigen risico hebben bij diefstal maar bijvoorbeeld wel bij schade door poging tot diefstal. Een eigen risico betaal je altijd uit eigen zak. Het resterende bedrag zal dan wel worden gedekt. Wij hebben alle mogelijke vormen van eigen risico voor je uitgezocht. We hebben hierbij rekening gehouden met alle soorten fietsen. Wil je weten wat dit in jouw situatie betekend? Gebruik dan onze fietsverzekering vergelijker!

Buitenlanddekking

Fiets je vaak in het buitenland? Dan is het handig om daar ook gedekt te zijn. Er zijn fietsverzekeringen waar je in het basispakket al wordt gedekt tegen schade in het buitenland (doorgaans enkel Europa). Bij andere verzekeringen bieden ze dit niet aan of moet je het er apart bij laten verzekeren. In dat geval kun je dan een aanvullende buitenlanddekking kiezen. Het is soms lastig zoeken naar de voorwaarden over dekking in het buitenland. Daarom hebben wij dit werk al voor je gedaan! Check voor een goede dekking in je fietsverzekering onze vergelijker met buitenlanddekking.

Pechhulp voor jou en je fiets

Net als de buitenlanddekking zit de pechhulpdekking bij sommige fietsverzekeraars al opgenomen in hun basisdekking. Bij andere moet je deze als aanvullende dekking afsluiten. Fiets je vaak in het buitenland? Dan is het goed om te weten of ook de pechhulp dekking in het land geldt waar je fietst! In veel gevallen is er dekking binnen Europa voor de verzekerde fiets en opzittende(n). Wij hebben de verschillende pechhulp dekkingen per verzekeraar voor je in kaart gebracht. In onze vergelijker kun je precies zien welke dekking geldt.

Maandelijkse premie

De dekkingen en voorwaarden per fietsverzekeraar verschillen enorm van elkaar. Om deze reden is het logisch dat de maandelijkse premie ook per fietsverzekeraar van elkaar verschilt. Regio’s met verhoogde kans op diefstal worden aangemerkt als risicogebied en kennen vaak een hogere premie. Daarnaast verschilt de premie per type fiets en op basis van de aanschafprijs. Weten waartegen je je fiets wilt verzekeren is de eerste stap die je dient te zetten. Goed vergelijken op basis van je eisen en wensen wordt met behulp van onze vergelijker nog makkelijker!