Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Racefiets verzekeren

Jouw elektrische fiets verzekeren is super simpel via Vergelijkdirect.com!

Racefiets verzekeren?

Brand product || Vergelijkdirect.com
Ja, help mij!

Racefiets verzekeren

Een racefietsverzekering vaak is duurder dan een normale fietsverzekering. Een racefiets heeft namelijk duurdere onderdelen dan een normale fiets. Daarnaast heeft een racefiets hogere ontwikkelingskosten. Zo heeft een echte racefiets vaak een frame van hoogwaardig carbon. Bij een racefiets gaan er doorgaans ook vaker onderdelen kapot en is het onderhoud duurder. Door de hogere aanschafprijs is de fiets in trek bij fietsen dieven. Wist je dat er in Nederland elke dag minimaal 300 fietsen worden gestolen? Dit is dan ook de voornaamste reden waarom het verstandig is om je racefiets te verzekeren met de zogenaamde fietsverzekering.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Racefietsverzekering, waarom?

Je kunt je racefiets verzekeren zodat je zonder zorgen kan gaan fietsen. Je bent dan namelijk verzekerd tegen diefstal. Veel fietsverzekeraars bieden ook aanvullende dekkingen.

Soorten aanvullende dekkingen

 • Schade
 • Pechhulp
 • Ongevallen

Tijdens het racefietsen zijn de snelheden vaak enorm hoog en zit een ongeluk in een klein hoekje. Het is dan ook niet ondenkbaar dat je lelijk ten val komt of nog erger, een ongeluk krijgt met een automobilist. Hier zijn de dekkingen schade, pechhulp en ongevallen voor ontwikkeld. Bij de dekking schade wordt de geleden schade aan de fiets door een val vergoedt, echter valt de schade door normaal gebruik niet onder deze dekking! Zodra je stil komt te staan met je fiets, ben je blij wanneer er iemand komt om je te helpen, net als met de auto. Hier is de pechhulp dekking voor ontwikkeld. Binnen de Nederlandse grenzen en tot 30 kilometer daarbuiten ben je veelal verzekerd van pechhulp. Sommige verzekeraars bieden zelfs de BeNeLux of Europa aan als dekkingsgebied. Mocht er een ernstig ongeluk gebeuren met bijvoorbeeld een automobilist, dan keert de ongevallen dekking een bedrag uit van €10.000 bij overlijden een bedrag van €5.000 bij (blijvende) invaliditeit. De bedragen verschillen per verzekeraar, let hierop tijdens het vergelijken van de polisvoorwaarden!

Een vaak voorkomende voorwaarde is vaak wel, dat de fiets op slot gezet moet worden met een ART goedgekeurd slot. Zonder een ART goedgekeurd slot zal de verzekeraar hoogstwaarschijnlijk niet overgaan tot vergoeding van de geleden schade.

Verzekeraars voor de beste racefietsverzekering

Verzekeren racefiets? bekijk de verzekeraars! Om de beste racefietsverzekering voor jou te vinden hebben we verschillende verzekeraars opgenomen in onze vergelijking. Racefiets verzekering verzekeraars worden op meerdere punten vergeleken die je zelf kan aangeven in de vergelijking check. De verzekeraars die opgenomen worden in de check zijn:

 • Enra
 • Univé
 • Allianz global assistance
 • Klaverblad verzekeringen
 • Hema

Al deze verzekeraar staan goed aangeschreven binnen de fietsenverzekering branche. Controleer goed de verschillende dekkingen voordat je een racefietsverzekering afsluit zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De voordelen van een racefietsverzekering

Aan een racefietsverzekering zitten veel verschillende voordelen verbonden. Een racefiets is een dure fiets in aanschaf maar ook in onderhoud. Aangezien een ongeluk in een klein hoekje zit op hoge snelheden is het verstandig om je racefiets te verzekeren. Zo kom je niet voor hoge onverwachts kosten te staan en kun je met een gerust hart de weg op. Veel mensen nemen hun racefiets mee met vakantie, kijk daarom ook goed naar de verschillende reisopties die verzekeraars aanbieden. Gelukkig is diefstal standaard meeverzekerd bij ieder verzekeringspakket.

De premie voor je racefietsverzekering

De premie van je racefietsverzekering is afhankelijk vaan een aantal factoren. Zo is de staat van je racefiets van belang maar ook de plaats waar je woont. Hiernaast hangt de premie van je verzekering ook af van de verschillende dekkingen waarvoor je verzekerd wilt zijn. Zo is diefstal altijd meeverzekerd, ook in het basispakket. Maar schade, pechhulp en ongevallen zijn aanvullende dekkingen. In ons vergelijking overzicht is eenvoudig af te lezen welke dekkingen bij welke premie en verzekering horen. Ben je benieuwd naar jou ideale verzekering voor een voordelige premie? Maak dan nu zelf je eigen vergelijking!

Fietsverzekering vergelijken

Via Vergelijkdirect.com kun je een nieuwe fietsverzekering vergelijken. Als je er zelf niet uitkomt, kunnen wij je altijd helpen met onze bespaarservice.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Werkelijke premies voor jouw fiets
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Fiets verzekeren op maat

Zelf je fietsverzekering samenstellen!

Breid je fietsverzekering uit met dekking voor pechhulp, rechtsbijstand en je accessoires!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude fietsverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude fietsverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe fietsverzekering!
 • Extra korting fietsverzekering?
  Combineer je fietsverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Veel gestelde vragen over fietsverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: P. Post

Beantwoord door: Bart Houtman op 04/06/2019

Voor een racefiets gelden eigenlijk gewoon dezelfde voorwaarden als bij het verzekeren van een standaard fiets. Ook heb je basis- en aanvullende dekkingen. Dus wil je naast diefstal ook schade, pechhulp of andere aanvullende dekkingen? Dan kan dat, maar zal je premie hoger uitvallen. Wil je precies weten welke verzekering bij jouw fiets en je situatie past? Start dan zelf met vergelijken. Mocht je er niet uit komen met vergelijken of heb je andere vragen? Dan kan je contact met ons opnemen per chat, WhatsApp of telefoon! 035-6857888.