Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

OHRA reisverzekering

Kies jij voor kortlopend of doorlopend?

Vergelijk al onze reisverzekeringen!

 • Vergelijk meer dan 13 reisverzekeringen
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Europa, Wereld, Bagage & Annulering)
Start vergelijken

OHRA reisverzekering

Meestal ga je op vakantie om echt te ontspannen, te genieten of juist om op avontuur te gaan. Dan kan er altijd iets gebeuren zoals een ongeluk of je bagage die gestolen wordt. Om dit je vakantie zo min mogelijk te laten beïnvloeden, is het aan te raden om een reisverzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd tegen allerlei zaken die tijdens je vakantie kunnen voorvallen. We vertellen je graag meer over de OHRA reisverzekering. Zowel de kortlopende als de doorlopende.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Reisverzekeringen OHRA

Wil je een OHRA reisverzekering afsluiten? Dan heb je de keuze uit een doorlopende of een kortlopende reisverzekering. Als je langer dan twee weken per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Met een deze verzekering ben je namelijk het hele jaar door verzekerd. Ben je in een jaar minder dan 14 dagen op vakantie? Dan is een kortlopende reisverzekering vaak goedkoper. We vertellen je graag meer over de verschillen tussen de verzekeringen. Verder heb je ook nog de mogelijkheid om je aanvullend te verzekeren. Dan ga je helemaal goed verzekerd op reis.

Bekijk meer

Annuleren reis OHRA

Het kan voorkomen dat er situaties ontstaan waardoor je jouw vakantie eerder moet afbreken dan gepland. Of waardoor je vakantie zelfs helemaal niet door kan gaan. Iemand in je omgeving komt te overlijden of je wordt zelf ziek bijvoorbeeld. Ook op reis kan er iets gebeuren. In die situaties kun je jouw reis niet (af)maken. Zonde en erg jammer. Het is dan handig als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Bij het afsluiten van de OHRA reisverzekering afsluit, kun je ervoor kiezen om 'annulering' aanvullend mee te verzekeren. Bij onverwachte gebeurtenissen ontvang je (een deel van) de reissom terug.

Bekijk meer

OHRA reisverzekering vergelijken

Er zijn veel aanbieders van reisverzekeringen. 'Hoe vind ik dan de beste?' denk je misschien. Daar helpen we je maar al te graag mee. We hebben een handige vergelijker die je kunt gebruiken. Door jouw wensen en gegevens in te vullen, zie je direct wat de beste en goedkoopste reisverzekering voor jou is. Hier kunnen we je natuurlijk ook bij helpen. Zo betaal je in ieder geval nooit meer te veel voor je reisverzekering.

Bekijk meer

Voordelen van de OHRA reisverzekering

Kies je voor de OHRA reisverzekering? Dan weet je zeker dat je een verzekering afsluit die bij je past. Of je nou heel vaak of af en toe op vakantie gaat. Je kiest zelf je verzekering. Ga je voor doorlopend of juist kortlopend? Ook bepaal je of en welke aanvullende dekkingen je erbij wil verzekeren. Hierdoor heb je meer zekerheid op reis. En ben je op vakantie en moet je echt iemand van je verzekering spreken? Geen zorgen. De OHRA hulpdienst is altijd bereikbaar.

Reisverzekeringen OHRA

Met de reisverzekering van OHRA ben je altijd goed verzekerd. Zo is je bagage standaard verzekerd. Jij bepaalt zelf de waarde waarvoor je jouw spullen wil verzekeren. Bij verlies van je paspoort of andere reisdocumenten staat de hulpverlening van OHRA ook voor je klaar. Veroorzaak je per ongeluk schade aan je vakantieverblijf? Ook dat is standaard verzekerd met deze verzekering. Je kunt kiezen of je een doorlopende reisverzekering afsluit of juist een kortlopende reisverzekering. We leggen je graag de verschillen uit. Verder kun je ervoor kiezen om onverwachte annulering mee te verzekeren.

Doorlopende reisverzekering OHRA

Als je langer dan twee weken per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Met een deze verzekering ben je namelijk het hele jaar door verzekerd. Hierin vallen al jouw vakanties en weekendjes weg. Zelfs als je één overnachting hebt geboekt. Je kunt deze verzekering helemaal zelf samenstellen.

Aantal vakantiedagen

Zo kies je bijvoorbeeld of je 45 of 90 dagen achter elkaar verzekerd wil zijn op reis. Maar ga je echt een lange reis maken? Dan kun je ook kiezen voor 180 of 365 dagen. Hoe korter je reis is, hoe lager je premie. Je kunt dit aantal dagen ook altijd nog aanpassen. Handig als je eenmalig langer op vakantie gaat. Aanpassingen maak je makkelijk via Mijn OHRA. Let er wel op dat je dit doet voordat je vertrekt. Tijdens je reis kun je jouw verzekering niet aanpassen. Verder kies je of je in Europa of wereldwijd verzekerd wil zijn.

Dekking

Voor je bagage kun je zelf de hoogte van het verzekerde bedrag kiezen. Een hoger bedrag kan handig zijn als je dure spullen meeneemt zoals een sportuitrusting of elektronica. De schade die je aan je verblijf veroorzaakt is ook verzekerd. Dat geldt ook voor hulpverlening tijdens je reis. Deze hulp is verzekerd voor zowel voor jou, de verzekerde reisgenoten als je hond of kat. Handig als je jouw viervoeter graag meeneemt.

Kortlopende reisverzekering OHRA

Ben je in een jaar minder dan 14 dagen op vakantie? Dan is een kortlopende reisverzekering vaak goedkoper. Deze verzekering sluit je per vakantie af. Je bent hiermee dus voor één reis goed verzekerd. Deze verzekering stopt automatisch na je reis.

In geval van schade of een ongeval is de hulpdienst altijd bereikbaar. Bijvoorbeeld als je koffer kwijtgeraakt is of als je je pols breekt. De hulpdienst kan er ook voor zorgen dat je medicijnen toegestuurd krijgt. Bij verlies van je paspoort kun je rekenen op administratieve hulp. Heb je kinderen? Dan zijn ze tot hun vijfde jaar gratis meeverzekerd.

Annulering

Er kunnen situaties voorkomen waardoor je eerder naar huis moet. Bijvoorbeeld omdat je opa komt te overlijden. Misschien kun je wel helemaal niet aan je vakantie beginnen omdat je erg ziek bent geworden. Dan ben je blij met een annuleringsverzekering. Deze sluit je los af en zit niet bij je reisverzekering inbegrepen.

OHRA vergoedt de totale reissom als je de vakantie moet annuleren. Met deze verzekering zijn jij en je reisgenoot verzekerd als jullie ineens ziek worden. Maar ook als je met je partner zou gaan en jullie onverwachts scheiden. Heeft je vliegtuig meer dan 8 uur vertraging? Ook dat is een geldige reden om je reis te annuleren. Als je hond, kat of paard overlijdt, gewond raakt of ernstig ziek wordt binnen de twee weken voordat je vertrekt, kun je de reis ook annuleren.

Voor de OHRA annuleringsverzekering kun je kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering.

Aanvullende dekkingen OHRA reisverzekering

Wil jij wat beter verzekerd zijn op reis? Dan kun je naast annulering nog meer opties meeverzekeren. Deze aanvullende verzekeringen kun je toevoegen aan je reisverzekering. Of je nou voor een kortlopende of een doorlopende verzekering hebt gekozen.

Wintersport

Hartstikke leuk dat watersporten, maar niet geheel zonder risico’s. Houd jij ervan om te skiën, snowboarden of langlaufen? Dan is deze dekking wat voor jou. Hiermee ben je namelijk verzekerd van hulp en een vergoeding bij ongelukken door het wintersporten. Ook schade aan je ski- of snowboardspullen is verzekerd. Kun je door een ongeluk geen gebruik meer maken van je skipas of gehuurde spullen? Dan krijg je daar ook een vergoeding voor. Zo kun jij onbezorgd van het wintersporten genieten. Gebeurt er wat? Dan staat OHRA voor je klaar.

Ongevallen

Je wil er het liefst niet over nadenken, maar als het de realiteit is, ben je blij met deze dekking. Deze dekking keert namelijk een vergoeding uit als je tijdens je reis een ongeluk krijgt en overlijdt of blijvend invalide raakt. De dekking geldt voor alle verzekerden. Bij overlijden keert OHRA tot €25.000,- per verzekerde uit. Bij blijvende invaliditeit is dat tot €75.000,-. Onder de 18 jaar krijg je 50% extra bij invaliditeit.

Bij invaliditeit stelt een Nederlandse arts vast hoe erg de schade is. Ben je volledig en blijvend invalide? Dan krijg je het hele verzekerde bedrag. Ben je gedeeltelijk invalide? Dan krijg je een deel van het bedrag.

Geneeskundige kosten

Met deze dekking zijn bijvoorbeeld de kosten voor spoedeisende hulp in het buitenland verzekerd. Dit dient als aanvulling op je zorgverzekering. Met de basis zorgverzekering zijn medische kosten in het buitenland vaak niet verzekerd. Ook kunnen de kosten in het buitenland hoger uitvallen dan wat in Nederland vergoed wordt. Als je een eigen risico moet betalen voor deze zorg in het buitenland, neemt OHRA dat op zich met deze dekking.

Zaken zoals een ziekenhuisopname, operatie, de kosten van een arts of de voorgeschreven behandeling worden onbeperkt vergoed. Tandheelkundige kosten worden tot €500,- per reis vergoed. In geval van een ongeluk kun je dag en nacht rekenen op de hulpdienst van OHRA. Zo hoef je bijvoorbeeld ook zelf niet naar het beste ziekenhuis te zoeken. Hiermee krijg je de beste hulp in een vervelende situatie in het buitenland.

Hulpverlening motor en auto

Als je met een auto of motor op vakantie gaat naar het buitenland, is deze dekking misschien wel wat voor jou. Hiermee ben je verzekerd als je pech of schade hebt en niet meer verder kan rijden. Pechhulp in het buitenland is niet standaard verzekerd met je autoverzekering. Als je een allrisk autoverzekering hebt, is het mogelijk wel verzekerd. Check dat goed om een dubbele verzekering te voorkomen.

Deze extra dekking vergoedt hulpverlening in alle landen die op de groene kaart of het internationaal verzekeringsbewijs van je autoverzekering staan.

Binnen- en buitenland

Bij pech of schade wordt eerst gekeken of je auto of motor te repareren valt. Reparaties langs de weg zijn tot €250,- verzekerd. Kan een reparatie niet ter plekke? Dan vergoedt OHRA vervangend vervoer. Dan kun je toch verder. OHRA vergoedt ook de toezending van nieuwe onderdelen. Extra verblijfskosten zijn tot tien dagen vergoedt voor maximaal €75,- per persoon per dag.

Gebeurt er in de week voor je vakantie iets met je auto of motor? Bijvoorbeeld schade door een ongeluk, diefstal of brand? Dan krijg je maximaal 25 dagen een huurauto vergoed.

Geld

Met deze dekking is geld tot €750,- per reis verzekerd. Als je portemonnee, pinpas of creditcard gestolen is, moet je deze zo snel mogelijk blokkeren bij je bank. Doe van een gestolen portemonnee ook aangifte bij een politiebureau. Bewaar het bewijs van aangifte. Bij thuiskomst kun je dit naar OHRA sturen. Je schade wordt dan verder afgehandeld.

OHRA reisverzekering afsluiten

Ben je benieuwd of dit de beste verzekering is voor jouw vakanties? Dan kun je de OHRA reisverzekering vergelijken. Dit doe je makkelijk en snel via onze online vergelijker. Vul wat gegevens en wensen in en de vergelijker toont direct de beste reisverzekeringen voor jou. Deze vinden we voor je door dekkingen en premies van verzekeraars te vergelijken. Op die manier vind je altijd de beste en de goedkoopste reisverzekering. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de OHRA reisverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Bradley

Beantwoord door: Vincent Schokker op 12/06/2023

Ga je langer dan twee weken per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper. Maar ga je minder vaak dan 14 dagen in een jaar weg? Dan past een kortlopende reisverzekering misschien beter bij je. Voor meer informatie is het handig om de verzekeringskaart op te vragen. Je vindt deze in onze reisverzekering vergelijker.

Vraag van: Jennifer

Beantwoord door: Vincent Schokker op 11/06/2023

Er zijn veel aanbieders van reisverzekeringen. 'Hoe vind ik dan de beste?' denk je misschien. Daar helpen we je maar al te graag mee. We hebben een handige vergelijker die je kunt gebruiken. Door jouw wensen en gegevens in te vullen, zie je direct wat de beste en goedkoopste reisverzekering voor jou is. Hier kunnen we je natuurlijk ook bij helpen. Zo betaal je in ieder geval nooit meer te veel voor je reisverzekering. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Toon

Beantwoord door: Vincent Schokker op 05/06/2023

Er kunnen situaties voorkomen waardoor je eerder naar huis moet. Bijvoorbeeld omdat je opa komt te overlijden. Misschien kun je wel helemaal niet aan je vakantie beginnen omdat je erg ziek bent geworden. Dan ben je blij met een annuleringsverzekering. Een verzekering voor annulering sluit je los af en zit niet bij de OHRA reisverzekering inbegrepen. Je kunt deze optie kiezen bij zowel een kortlopende als een doorlopende reisverzekering. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Gerdien

Beantwoord door: Vincent Schokker op 10/06/2023

Ongevallen met overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg zijn niet standaard verzekerd met de reisverzekering van OHRA. Je kunt je hier wel aanvullend voor verzekeren. Deze aanvullende dekking keert een vergoeding uit als je tijdens je reis een ongeluk krijgt en overlijdt of blijvend invalide raakt. De dekking geldt voor alle verzekerden. Bij overlijden keert OHRA tot €25.000,- per verzekerde uit. Bij blijvende invaliditeit is dat tot €75.000,-. Onder de 18 jaar krijg je 50% extra bij invaliditeit. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 13 reisverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Reisverzekering op maat

Zelf je reisverzekering samenstellen!

Dekkingsgebied aanpassen? Bagage en annulering of andere dekkingen toevoegen aan je reisverzekering?

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude reisverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude reisverzekering niet voor je op maar kunnen je wel helpen bij het opzeggen! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Kortlopende reisverzekering nodig?
  Ga je niet vaak op vakantie en heb je snel een reisverzekering nodig? Start met vergelijken!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.