Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Overstappen van zorgverzekering

Er kunnen verschillende redenen zijn om over te stappen van zorgverzekering. Dat kan aan de premie liggen, dat kan te maken hebben met een bepaalde overstap- of collectiviteitskorting of je huidige zorgverzekering sluit niet meer bij je behoeftes aan. Kortingen zijn natuurlijk aantrekkelijk, maar dat betekent niet automatisch dat een polis ook voordelig uitpakt. Uiteindelijk gaat het om de premie die je betaalt. In deze tekst vind je alle informatie over hoe je moet overstappen van zorgverzekering en hoe je dat het beste aan kan pakken.

Zorg dat je op tijd opzegt

Allereerst is belangrijk dat je jouw huidige zorgverzekering opzegt. Alle basis- en aanvullende zorgpolissen kun je opzeggen tot en met 31 december. Dit kan via de overstapservice van je nieuwe zorgverzekeraar of een vergelijkingssite. Maar je kunt natuurlijk zelf ook per e-mail of aangetekende brief opzeggen voor alle zekerheid. Meer informatie over het opzeggen van je zorgverzekering vind je hier.

Vergelijk goed en sluit af

Het is belangrijk om alle zorgverzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Lees de voorwaarden goed door en laat je niet verleiden door allerlei aanbiedingen en kortingen, uiteindelijk gaat het erom wat je per maand betaalt. Als je hebt opgezegd moet je vóór 1 februari overgestapt zijn. Anders is er een kans dat je in de problemen komt met het College voor zorgverzekeringen (CVZ). Je kunt dan van hen een boete ontvangen. Het is aangeraden om zelfs voor eind december een nieuwe polis af te sluiten in verband met de acceptatie en de tijd die daarin zit.

Lees hier meer over de zorgverzekering