Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Zorgverzekering opzeggen

Een zorgverzekering opzeggen, hoe werkt dat nou precies? Zoals je misschien al weet is iedereen die in Nederland woont verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Je mag één keer per jaar wisselen van zorgverzekering. Jaarlijks na het bekendmaken van de premies (medio november) kun je, mits je jouw huidige verzekeraar voor 31 december opzegt, voor één februari overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar.

Uitzonderingen bij het opzeggen

Verder zijn er een aantal uitzonderingen als je na januari een zorgverzekering wilt afsluiten. Als je net 18 bent geworden, heb je niet direct een zorgverzekering. Dan kun je op iedere mogelijke datum een zorgverzekering afsluiten. Dit geldt ook voor als de polisvoorwaarden tussentijds gewijzigd zijn, je uit het buitenland of militaire dienstverlening komt en je je verplicht moet verzekeren, je gaat scheiden of als je op het moment niet verzekerd bent. Het kan ook zijn dat je toestemming hebt gehad van je verzekeraar om je contract tussentijds te beëindigen.

Vergelijk jouw zorgverzekering op Vergelijkdirect.com

Op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Dan is het verstandig om eerst te vergelijken voordat je een keuze maakt. Door te vergelijken weet jij wat de beste en voordeligste zorgverzekering voor jou is! Daarnaast kun je een hoop besparen en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. twijfel dus niet en vergelijk jouw zorgverzekering op Vergelijkdirect.com!

Lees hier meer over de zorgverzekering