Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Vergoeding orthodontie in de zorgverzekering

Het is belangrijk om te weten wat er wordt vergoed bij orthodontie in de zorgverzekering. Een beugel kan namelijk voor een hoop kosten zorgen. Orthodontie wordt in de meeste gevallen niet vanuit de basisverzekering vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Wel kun je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten.

Vergoeding orthodontie voor kinderen tot 18 jaar

Als je kind jonger dan 18 jaar is, dan is orthodontie in de meeste gevallen meeverzekerd als je zelf aanvullend verzekerd bent. Je kind is dan gratis meeverzekerd op jouw zorgverzekering. Voor uitgebreide informatie, neem dan voor de zekerheid contact op met je zorgverzekeraar.

Vergoeding orthodontie vanaf 18 jaar

Jammer genoeg zijn er maar weinig zorgverzekeraars die een goede dekking bieden voor orthodontie voor verzekerden vanaf 18 jaar. Als een zorgverzekeraar dit wel vergoedt, dan geldt er in de meeste gevallen speciale voorwaarden, Let hier dus goed op. Bij sommige zorgverzekeraars kun je te maken krijgen met een wachttijd van een jaar. Dit houdt in dat je eerst een jaar lang de aanvullende premie moet betalen en dat je het jaar wat daarop volgt met diezelfde aanvullende verzekering pas orthodontie vergoed krijgt. Als je dus volgend jaar al orthodontie vergoed wilt krijgen, dan moet je dus kiezen voor een zorgverzekering zonder wachttijd.

Vergelijk jouw zorgverzekering bij Vergelijkdirect.com

Als je wilt weten of jouw zorgverzekering orthodontie vergoed, vergelijk dan jouw zorgverzekering met alle andere zorgverzekeraars bij Vergelijkdirect.com en bekijk wat voor jou de voordeligste premie is. Je kunt op deze manier de ideale zorgverzekering vinden die het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Lees hier meer over de zorgverzekering