Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Zorgverzekering en zwangerschap

Wat moet je doen met je zorgverzekering als je zwanger wordt? Welke kosten zijn wel of niet gedekt? Hoe zorg ik dat ik goed verzekerd ben? Dat vragen veel vrouwen zich af en dat is ook niet meer dan logisch. In deze tekst staat alle informatie aangegeven wat je moet doen met je zorgverzekering als je zwanger bent.

Wat wordt er over het algemeen vergoed vanuit de basisverzekering?

Als je zwanger bent, worden kosten zoals kraamzorg en verloskundige zorg door de basisverzekering vergoed. Wat niet vergoed wordt is onder andere de eigen bijdrage voor kraamzorg en (poli)klinische bevalling in het ziekenhuis zonder medische indicatie. Als je dit allemaal verzekerd wilt hebben, vul je basisverzekering dan aan met één van de vele aanvullende zorgverzekeringen. Het is dus verstandig om goed na te gaan wat verstandig is voor je zorgverzekering, als je kinderen wilt of als er een kleine op komst is.

Overige aanvullende opties voor zwangerschap

Naast aanvullende opties zoals de eigen bijdrage van kraamzorg en (poli)klinische bevallingen, zijn er nog meer zaken die je bovenop je verzekering kan toevoegen. Dit betreft zwangerschapcursussen, kraampakket (eventueel uitbreiding), babymassages en extra prenatale screening (als je jonger bent dan 36 jaar en geen medische indicatie hebt).

Vergelijk de verschillende zorgverzekeraars

Wil je weten hoe zorgverzekering en zwangerschap het best kunt combineren, en welke medische kosten wel en niet zijn inbegrepen? Soms zijn er wat verschilletjes per zorgverzekering. Daarom is het slim om je zorgverzekering te vergelijken.

Lees hier meer over de zorgverzekering