Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Avéro Achmea caravanverzekering

Wij regelen binnen 5 minuten je caravanverzekering!

 • Bereken je premie voor de Avéro Achmea caravanverzekering
 • Vergelijk zelf online met 15 andere caravanverzekeringen
 • De beste caravanverzekering tegen de laagste premie

Caravanverzekering niet verplicht, wel handig!

Een caravanverzekering verzekert je tegen schade en diefstal aan je caravan, toercaravan, stacaravan of vouwwagen. In sommige gevallen valt de schade niet onder je autoverzekering of aansprakelijkheidsverzekering. De kosten kunnen dan hoog oplopen. Het is in deze gevallen prettig als de schade vergoed wordt. Ook wanneer de caravan dermate beschadigd raakt dat deze niet meer gebruikt kan worden is een caravanverzekering wel erg handig. Veel verzekeraars bieden je namelijk de mogelijkheid om je caravan te verzekeren voor vervangend vervoer of een vervangend vakantieverblijf. Je kunt dan nog genieten van je vakantie. Je caravan verzekeren kan al v.a. €4,80 per maand!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Caravanverzekering met diefstaldekking

Diefstal is vaak een standaard dekking in de meeste caravanverzekeringen. Is je caravan gestolen dan krijg je vaak de schade op dezelfde manier vergoed als bij normale schade. De hoogte van het uit te keren bedrag verschilt wel per verzekeraar. Ga je je (nieuwe) caravan verzekeren, let dan goed op de hoogte van het bedrag wat je uitgekeerd krijgt bij diefstal. Wil je advies van onze experts op het gebied van diefstaldekking? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk aanvullende dekkingen

Caravan verzekeren tegen schade en hagelschade

Is hagelschade niet gewoon schade? Helaas niet! Schade ontstaan door hagel dien je apart mee te verzekeren bij het afsluiten van een caravanverzekering. Heb je een hagelbestendig dak? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om alleen overige schades te verzekeren. De meeste verzekeraars bieden standaard een casco caravanverzekering aan. In dit geval is je caravan verzekerd tegen de dagwaarde. Op het moment dat de betreffende vouwwagen total loss wordt verklaard, dan ontvang je de geschatte waarde op het moment van het ontstaan van de schade. Dit bedrag zal altijd lager zijn dan de nieuwwaarde van je caravan.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk caravan verzekeren

Als je een nieuwe, of een zo goed als nieuwe caravan wilt verzekeren, dan is het wellicht verstandig om een allrisk caravanverzekering af te sluiten. Een allrisk caravan verzekering dekt de nieuwwaarde van je caravan. Deze vorm van caravan verzekeren is duurder dan een standaard caravanverzekering. Als je dus bijvoorbeeld een ongeluk krijgt en je caravan wordt total loss verklaard, dan keert je verzekeraar een bedrag uit waarmee je een gelijkwaardige nieuwe caravan kunt kopen. Na 3 of 5 jaar verloopt deze nieuwwaarde regeling. Is je caravan ouder dan 3 of 5 jaar? Check dan de voorwaarden van de verzekeraars! Uiteraard weten wij precies bij welke verzekeraar je een goede nieuwwaarderegeling kunt meeverzekeren.

Bekijk aanvullende dekkingen

Een Avéro Achmea caravanverzekering kun je direct afsluiten bij vergelijkdirect.com! Avéro Achmea is een bekende verzekeraar in en heeft een goede naam. Toch kan het nooit kwaad om een vergelijking te maken. Een vergelijking maken bij vergelijkdirect.com is gratis en in een paar minuten gemaakt. Door een vergelijking te maken betaal je nooit een te hoge premie! Ook kun je door een vergelijking te maken goed zien welke dekkingen verschillende verzekeraars aanbieden. De dekkingen zijn vaak nog belangrijker dan de premie als je niet voor onverwachte kosten wil komen te staan. Benieuwd naar de caravanverzekering die het beste bij jou wensen past? Maak dan nu de vergelijking!

 •  Goed verzekert
 •  Veilig gevoel
 •  Vrije keuze aanvullende dekkingen

Avéro Achmea caravanverzekering en andere verzekeraars

Bij vergelijkdirect.com vergelijken we verschillende verzekeraars om zo een goed persoonlijke afgestemd advies te kunnen vormen. Voor een goede vergelijking zijn er natuurlijk meer dan een paar verzekeraars nodig. De verzekeraars die wij vergelijken zijn betrouwbaar en hebben een goede naam in de branche. Hieronder staan de verzekeraars vermeld naast de Avéro Achmea caravanverzekering:

 • Unigarant caravanverzekering
 • Avero Achmea caravanverzekering
 • A.s.r. caravanverzekering
 • Reaal caravanverzekering
 • Nationale Nederlanden caravanverzekering

Aanvullende dekkingen

Er zijn ook een hoop verschillende aanvullende dekkingen, die kun je hieronder bekijken:

Nationale Nederlanden autoverzekering aanvullendInformatie
Rechtsbijstand

Met deze aanvullende dekking krijg je juridische bijstand als je materiële- of letselschade hebt na een ongeluk. Met de juridische hulp kun je de schade verhalen op de andere partij.

Opzittendenverzekering

Met een opzittendenverzekering zijn jij en een eventuele medepassagier gedekt tegen kosten die jullie hebben na een ernstig ongeluk. Raak je blijvend invalide, dan ben je tot maximaal €100.000,- gedekt. 

Accessoires tot €2.500

Bij een cascodekking zijn je accessoires tot €500,- standaard meeverzekerd. Je kunt er ook zelf voor kiezen om dit bedrag te verhogen. Je kunt deze dekking bij de ANWB uitbreiden tot wel €2.500,-.

Voordelen van je caravan verzekeren

Aan een caravanverzekering zitten veel voordelen verbonden. Zo kom je door het afsluiten van de juiste dekkingen niet voor onverwachte kosten te staan. Op deze manier kun je met een gerust hart op vakantie! Zelf weet je vaak het beste welke dekkingen het beste bij jou caravan en rijgedrag passen. Bedenk daarom ook goed welke dekkingen je denkt nodig te hebben voor het afsluiten van een Avéro Achmea caravanverzekering. Er is een basisverzekering maar er bestaan ook aanvullende dekkingen. Voor meer informatie over de verschillende dekkingen kun je verder lezen om de home pagina van caravanverzekeringen.

Veel gestelde vragen over caravanverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: S. Davids

Beantwoord door: Bart Houtman op 20/05/2019

De kosten van een caravanverzekering zijn afhankelijk van de dekking die je wenst. Vaak is er een basisdekking en kan je je verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Onder de basisdekking vallen onder andere diefstal, inbraak, brand- en stormschade. Met een aanvullende dekking kun je je caravan verzekeren voor zaken zoals hagelschade, schade aan je inboedel en accessoires. Daarnaast wordt de hoogte van de premie bepaalt door je (gewenste) eigen risico. Je kunt je caravan al verzekeren v.a. €4,80

Vraag van: R. van Daalsem

Beantwoord door: Bart Houtman op 20/05/2019

Jazeker! Wij kunnen je helpen om de juiste caravanverzekering met dekking tegen hagelschade te vinden. Om je te helpen met opzeggen kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Vraag van: F. v/d hals

Beantwoord door: Bart Houtman op 19/05/2019

Als jouw caravan, aanhangwagen of vouwwagen gekoppeld is aan jouw verzekerde auto, dan ben je gratis meeverzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Is jouw caravan of vouwwagen niet gekoppeld aan jouw autoverzekering, dan loopt de WA-dekking via jouw aansprakelijkheidsverzekering. Schade aan jouw caravan onderweg of thuis is niet meeverzekerd via jouw autoverzekering en deze schade kan erg hoog oplopen. Het is dus van belang wanneer de schade aan jouw caravan ontstaat en wiens schuld dat is! Zonder een caravanverzekering kan het dus voorkomen dat jouw caravan total loss wordt verklaard en dat je daadwerkelijk alles kwijt bent. Sluit je wel een caravanverzekering af, dan weet je in ieder geval zeker dat de kosten die gemaakt moeten worden om het te repareren worden vergoed. Bijna elke caravanverzekering kun je in veel gevallen op maat samenstellen. Je hebt verschillende keuzes op het gebied van eigen risico en dekkingen. Veel verzekeraars brengen dit onder in verschillende pakketten. Ga je een caravanverzekering vergelijken, dan zal je zien dat iedere verzekeraar een basisverzekering met aanvullende pakketten of dekkingen aanbiedt. In de onderstaande tabellen gaan we nader in op de gemiddelde basisverzekering en op de aanvullende opties die aan de basisverzekering toegevoegd kunnen worden.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 caravanverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Caravan verzekeren op maat

Zelf je caravanverzekering samenstellen!

Breid je caravanverzekering uit met schade- en diefstaldekking voor je accessoires

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude caravanverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude caravanverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe caravanverzekering!
 • Extra korting caravanverzekering?
  Combineer je caravanverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.