Een inboedelverzekering verzekert jouw inboedel tegen schade. Dat kan bij Avéro Achmea. Ontdek meer over deze inboedelverzekering.

Wanneer een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering verzeker je je inboedel tegen onverwachte of plotselinge schade. Deze schade wordt veroorzaakt door neerslag, brand of storm bijvoorbeeld. Ook wanneer je bezittingen gestolen worden, valt dat onder de inboedelverzekering.

Wat is er verzekerd?

De spullen die in je huis staan, horen bij je inboedel. Dit zijn je meubels en kleding. Maar ook sieraden en apparaten. Je inboedel is gedekt in heel Nederland.

Nieuwwaarde

In veel gevallen vergoedt Avéro Achmea de nieuwwaarde van je bezittingen. De nieuwwaarde is het bedrag waarvoor je hetzelfde product opnieuw kan kopen. In sommige gevallen betaalt deze verzekeraar de dagwaarde. Dat doet ze als de dagwaarde vlak voor de schade laag is. Dit is het geval bij minder dan 40% van de nieuwwaarde.

Sieraden

Je sieraden zijn kostbaar en je hebt er waardevolle herinneringen aan. Wanneer je sieraden gestolen worden, vergoedt Avéro Achmea tot €15.000,-. Maar als je de sieraden opbergt in een kluis, dan vergoedt ze alles. Wil je hier meer over weten? Wij helpen je graag!

Dubbel check

Ben je het niet helemaal eens met de schade expert van Avéro Achmea? Dat kan gebeuren en is geen probleem. Je kan dan zelf een schade expert kiezen. Dit heet een contra expert. De door jou gekozen expert regelt de schade met de expert van Avéro Achmea. De kosten van de gekozen expert vallen volgens deze verzekeraar onder de schade. Deze kosten betaalt Avéro Achmea dus. Er gelden wel voorwaarden. Wil je meer weten over deze voorwaarden? Neem contact met ons op!

Apparatuur

Diefstal van je apparatuur vergoedt Avéro Achmea ook. Ze vergoedt tot €35.000,-. Je kan een hoger bedrag laten verzekeren. Je huis moet dan voldoen aan de diefstal beveiligingseisen van Interpolis.

Kapot gevallen

Er kan wel eens iets vallen. Deze schade aan je inboedel verzekert Avéro Achmea! Vallen en stoten valt in de dekking.

Buiten huis

Met de BuitenDeDeurverzekering zijn jouw eigendommen buiten de deur verzekerd. Mocht je camera kapot vallen, geen probleem. Word je navigatie onderweg gestolen? Dit valt onder deze BuitenDeDeurverzekering. Zo kan jij je inboedel onbezorgd mee naar buiten nemen.

Eigen foutje

Een ongelukje gebeurt wel eens. Ook een eigen foutje is zo gebeurd. Avéro Achmea heeft daarom iets voor je! Met de aanvullende Topdekking ben je goed verzekerd tegen de schade aan je inboedel die door jezelf wordt veroorzaakt.

Geen dekking

Niet in alle gevallen vergoedt Avéro Achmea de schade aan je bezittingen. Denk hierbij aan de spullen buiten je huis. Je tuinmeubels horen dus niet bij je inboedel. Ook de schade door slijtage of achterstallig onderhoudt is niet verzekerd. Maar denk ook aan schade door een aardbeving of overstroming. De schade door een overstroming wordt alleen vergoed als dit het gevolg is van flinke neerslag. Wanneer je last hebt van waterschade door een openstaand raam bij neerslag, valt dit niet binnen de dekking. Ook de schade door lekkende kitnaden neemt Avéro Achmea niet voor haar rekening.

Eigen risico

In sommige gevallen betaal je een eigen risico. Dit is het geval als je schade hebt aan je inboedel als gevolg van storm. Je betaalt dan een eigen risico van €200,-. Wanneer je de Topdekking hebt afgesloten, betaal je minder eigen risico. Als er dan sprake is van andere plotselinge gebeurtenissen of zelf veroorzaakte schade, betaal je €100,- eigen risico.

Betalingen en contract

Bij Avéro Achmea kan je helemaal zelf kiezen wanneer je de premie betaalt. Dit kan maandelijks of per kwartaal. Het kan ook na een half jaar of zelfs één keer in het jaar. Daarnaast kan je het bedrag zelf overboeken of betalen via een automatische incasso.
Na een jaar verzekerd te zijn, kan je iedere dag je verzekering opzeggen. Het opzegtermijn is een maand. Om je contract op te zeggen, hoef je dit alleen maar schriftelijk door te geven aan jouw adviseur.

Direct een Avéro Achmea inboedelverzekering

Lijkt deze inboedelverzekering helemaal bij jou te passen? Super! Neem contact met ons op zodat we jouw verzekering direct kunnen afsluiten. Om de beste keuze te maken, kan je bij ons ook inboedelverzekeringen vergelijken. Mocht je nou toch nog graag wat meer willen weten over deze verzekering of over de voorwaarden, neem gerust contact met ons op. We staan voor je klaar en helpen je graag!

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier