Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Hondenverzekering afsluiten

Je hond verzekeren kan al vanaf €11,87 per maand!

Verzeker je hond, voordat het te laat is!

 • Vergelijk hondenverzekeringen op basis jouw hond!
 • Snel verzekeren? Bel ons op 035-6857888
 • Kies verzekering voor hond die bij je past!
 • Direct hondenverzekering afsluiten bij de verzekeraar!
Start vergelijken

Hondenverzekering

Een hond is niet zomaar een huisdier, een hond is je trouwe maatje en daar wil je toch altijd het allerbeste voor? De mooiste hondenmand, de lekkerste snoepjes de leukste speeltjes, maar óók een goede hondenverzekering hoort in dit rijtje thuis. Je hond houdt van druk doen en spelen, dan is een ongelukje zo gebeurd! Hij kan zijn poot breken, iets inslikken wat niet goed is, of nog erger, ernstig ziek worden! Een bezoekje aan de dierenarts is vaak een dure grap. Je dekt jezelf in tegen enorm hoge kosten met een goede hondenverzekering. Een hondenverzekering vergelijken doe je bij Vergelijkdirect.com.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Wil je een hondenverzekering afsluiten, dan ben je bij vergelijkdirect.com bij het juiste adres! Dierenverzekeringen worden steeds populairder in Nederland. Door een hondenverzekering af te sluiten voorkom je onverwachte kosten. Medische kosten voor ingrepen bij een dierenarts lopen vaak erg hoog op, als je je hond verzekerd voorkom je vervelende kosten uit eigen zak. Maar waar kan je het beste je hond verzekeren, en hoe weet je waar je precies voor gedekt wordt? Door middel van onze verzekering check kun je eenvoudig een goed persoonlijk afgesteld advies krijgen voor de beste verzekering met de voordeligste premie!

hondenverzekering afsluiten
 •  Je huisdier verzekeren zoals jij het wilt
 •  Kies de dekking die bij jou past!
 •  Direct online afsluiten bij de verzekeraar!

Start vergelijken!

 Een hondenverzekering afsluiten

Een hondenverzekering afsluiten is heel eenvoudig. Denk eerst een goed na over wat voor een soort verzekering je wilt. Om een verzekering af te sluiten die goed past bij jou en je hond zijn een aantal stappen vereist.

Vraag je eerst goed af waarvoor je allemaal gedekt wilt zijn, maar hoe meer dekkingen hoe hoger de premie. Vaak kan je aan het ras, de leeftijd en het gedrag van de hond al veel informatie halen om te bepalen welke dekkingen bij jou hond passen. Vraag je hierna goed af of er de aankomende periode iets met je hond gaat gebeuren. Is je hond bijvoorbeeld erg oud dan is het waarschijnlijker dat je hond in de komende periode een medische ingreep moet ondergaan dan een jonge hond. Heb je een jonge hond dan moet je hem waarschijnlijk nog laten castreren. In deze gevallen kan het verstandig zijn om de maximale dekking aan te zetten en een verzekering met een vast en geen percentueel eigen risico af te sluiten. Om te kijken welke dekkingen jij vergoed wilt hebben binnen een verzekering hebben wij een overzichtelijk schema toegevoegd aan onze vergelijk check. Binnen een paar minuten heb je een persoonlijk afgesteld advies wat het beste past bij jou en je hond! Maak nu de vergelijking!

Welke verzekeraars worden vergeleken?

Voor ons advies vergelijken wij verschillende verzekeraars om zo tot het beste aanbod te komen. Al onze verzekeraars zijn erg gespecialiseerd in de branche en staan goed aangeschreven. De volgende verzekeraars vergelijken wij in onze vergelijking:

 • Inshared
 • Figo (voorheen Petplan)
 • Ohra
 • AEGON
 • Reaal Dier & Zorg

Voordelen of redenen van een hond verzekeren

Voor het verzekeren van je hond betaal je natuurlijk wel een maandelijkse premie, maar je krijgt er veel positieve dingen voor terug:

 • Gerustheid, het is een fijn gevoel dat onverwachtse kosten die opspelen bij het bezitten van een hond niet voor eigen portemonnee zijn
 • Drempel om naar de dierenarts te gaan ligt lager
 • Je bepaald zelf de dekking en dus ook de maandelijkse premie!
 • Je bent zelf toch ook verzekerd!
 • De meeste dierenarts kosten zijn gedekt
 • Een ongeluk zit in een klein hoekje

Extra dekkingen bij een hondenverzekering afsluiten

Bij een hondenverzekering afsluiten kun je er ook voor kiezen om extra dekkingen te nemen. Mocht je minder risico willen lopen, kun je onder andere bijvoorbeeld de volgende extra dekkingen afsluiten:

 • Vaccinaties
 • Castratie
 • Chemotherapie
 • Behandelingen voor heup en ellebogen

Je kunt dus een hondenverzekering afsluiten inclusief extra dekkingen. Hiervoor betaal je natuurlijk per extra afgesloten dekking, meer premie. Je bent dan natuurlijk wel extra verzekerd. Vaak is het dus handig om extra dekkingen af te sluiten.

Je hondenverzekering afsluiten bij Vergelijkdirect.com

Bij het verzekeren van je hond is het dus belangrijk om goed te vergelijken. Na het invullen van de gegevens van je hond, kun je de basisdekkingen zien en deze weer eventueel aanvullen met extra dekkingen. Bij Vergelijkdirect.com kun je namelijk verzekeraars met elkaar vergelijken op dekkingen, eigen risico en prijzen. In ons vergelijking schema kun je duidelijk zien welke premie bij welke verzekering hoort en wat hier de dekkingen zijn.

Vergelijk zelf je hondenverzekering

Wil je nu starten met het vergelijken van je hondenverzekering? Vul het formulier in en zie direct welke dekkingen, aanvullende dekkingen en premies er zijn voor jouw hond. Check welke medische behandelingen je in de toekomst verwacht en baseer hier je keuze op. Kom je er niet helemaal uit? Spreek ons dan aan op de chat en krijg hulp bij het vergelijken van jouw hondenverzekering!

Veel gestelde vragen over hondenverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Vraag van: T. Vuurboom

Beantwoord door: Vincent Schokker op 22/05/2019

Je kunt je hond al verzekeren vanaf 11,87 per maand! De maandelijkse premie van je hondenverzekering kan nogal verschillen. Deze verschillen in de premies zijn te danken aan een aantal factoren. Ten eerste is het van belang welk geslacht je hond is. Daarnaast spelen de leeftijd, postcode, het ras, je eigen risico, de verzekeraar en de verschillende dekkingen ook nog een rol in de hoogte van je premie. Door een vergelijking te maken kun je door het invoeren van jou gegevens, en die van je hond, de verzekering vinden die het beste bij jou past! Op deze manier blijf je op de hoogte van de verschillende mogelijkheden en zul je nooit teveel betalen. Wil je precies weten welke waarde je bij diefstal vergoed krijgt? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!