Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Mountainbike verzekering

Vergelijk verschillende mountainbike verzekeringen en sluit binnen 5 minuten je fietsverzekering zelf af!

Mountainbike verzekeren?

 • Onafhankelijk vergelijken op basis van jouw situatie
 • Direct verzekerd de weg op
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Diefstal, Schade, Ongevallen, Pechhulp etc. )
Ja, help mij!

Mountainbike verzekering

Heb je een mountainbike gekocht en wil je een mountainbike verzekering afsluiten, dan ben je hier er bij het juiste adres! Bij vergelijkdirect.com vergelijken we verschillende verzekeraars om zo de perfecte optie voor jou en je fiets te vinden. Mountainbikes zijn fietsen die redelijk ruig gebruikt worden. Hierdoor is de kans op schade veel hoger en is het dus ook verstandig om een verzekering af te sluiten. Om uit te zoeken welke verzekering het beste bij jou past hebben we een overzichtelijke vergelijking check gemaakt die je in enkele seconden kan invullen. Maak nu jou vergelijking en verzeker je mountainbike al vanaf €2,85 per maand!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Mogelijke dekkingen fietsverzekering

Je kunt je fiets verzekeren tegen schade door diefstal en ongevallen. Daarnaast kun je je fietsverzekering uitbreiden met veel handige aanvullende dekkingen. Kies bijvoorbeeld voor een uitgebreide fietsverzekering met pechhulp, (verhaals)rechtsbijstand en een accessoire dekking. We leggen je graag uit hoe iedere dekking werkt. Je kunt dan zelf beter inschatten wat je wel en niet wilt verzekeren!

fietsverzekering - fiets verzekeren
Bekijk aanvullende dekkingen

Looptijd fietsverzekering

Je kunt ervoor kiezen om een doorlopende fietsverzekering af te sluiten of een fietsverzekering voor 1, 2, 3 of 5 jaar. Een doorlopende fietsverzekering betaal je maandelijks, terwijl je een fietsverzekering voor een vaste periode in één keer vooruit betaald. Wil je weten welke fietsverzekering het beste bij jouw fiets past? Vergelijk dan zelf je fietsverzekering!

Vergelijk zelf je fietsverzekering

Hulp nodig bij het vinden van de juiste fietsverzekering?

Wij hebben meer dan 5 jaar ervaring op het gebied van fietsverzekeringen. We helpen je dan ook graag bij het vergelijken en het afsluiten van een fietsverzekering die volledig past bij je wensen! Wil je direct geholpen worden (op werkdagen binnen 1 uur)? Laat één van onze experts dan direct contact met je opnemen!

Voordelen van een mountainbike verzekering

Aan een mountainbike verzekering zitten veel voordelen verbonden! Zo kom je niet opeens voor hoge kosten te staan en kan je lekker blijven fietsen! Ook kan je geholpen worden bij ongevallen, schade, pechhulp en diefstal (standaard meeverzekerend). Je wilt natuurlijk niet eindeloos wachten tot je mountainbike weer gerepareerd is, maar gewoon lekker je hobby blijven beoefenen. Als je mountainbike verzekerd is stuur je een snelle schademelding en is het zo geregeld!

Verschillende premies

De hoogte van je premie hangt af van verschillende factoren. Natuurlijk maakt het uit in welke staat je mountainbike verkeerd maar door verschillende dekkingen kan de prijs ook nog afhangen. In de vergelijking check staat duidelijk aangegeven waar je wel en niet voor verzekerd bent bij de desbetreffende verzekering. Daarnaast heeft de looptijd van de verzekering ook nog invloed op de maandelijkse premie. Hoe langer de looptijd hoe lager de premie. De volgende looptijden zijn beschikbaar: Doorlopend (minimaal 1 jaar), 1 jaar, 3 jaar en 5 jaar.

Elektrische mountainbikes

Voor elektrische mountainbikes gelden dezelfde premies als voor elektrische stadsfietsen. Desondanks het feit dat elektrische mountainbikes het veel zwaarder te verduren krijgen dan normale elektrische fietsen gelden dus dezelfde premies. Hierdoor kun je lekker in het bos blijven scheuren en je fiets voor een voordelige premie verzekeren! Ben je benieuwd wat de premie voor jou elektrische mountainbike is, maak dan nu de vergelijking!

Verschillen met een normale fietsverzekering

Een mountainbike verzekering valt onder de racefiets of all terrain bike verzekeringen. Deze zijn samen in een groep geplaatst en verschillen van de normale fietsenverzekering omdat deze fietsen vaak duurder zijn en de reparatiekosten hoger liggen. Ook wordt er met mountainbikes anders omgegaan dan met normale stadsfietsen. Bij een mountainbike verzekering is de schadedekking vaak ook belangrijker dan diefstal. Omdat een mountainbike een recreatieve fiets is bergen mensen hem vaak goed op in een schuur, mountainbikes worden vaak ook alleen in het weekend gebruikt. Hierdoor worden ze minder snel gestolen. Schadedekking is vaak wel echt belangrijk bij mountainbike verzekeringen. Omdat mountainbike trails veel gevaarlijker zijn dan geasfalteerde wegen gaat het vaker fout. Mensen vliegen uit de bocht of kunnen tegen een boom aan fietsen. Dan is het belangrijk dat je jezelf en je fiets goed hebt verzekerd.

Verzekeraars

In onze vergelijking worden verschillende verzekeraars met elkaar vergeleken om zo de beste verzekering te vinden. De volgende verzekeraars worden met elkaar vergeleken:

 • Enra
 • Klaverblad verzekeringen
 • Unive
 • Hema
 • Allianz

Welke dekkingen zijn er voor mountainbike verzekeringen

De hoogte van  je maandelijkse premie hangt deels af van de dekkingen waarvoor je verzekerd wilt zijn. De volgende dekkingen zijn beschikbaar voor je mountainbike verzekering.

 • Schade
 • Diefstal
 • Pechhulp
 • Ongevallen

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Werkelijke premies voor jouw fiets
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Fiets verzekeren op maat

Zelf je fietsverzekering samenstellen!

Breid je fietsverzekering uit met dekking voor pechhulp, rechtsbijstand en je accessoires!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude fietsverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude fietsverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe fietsverzekering!
 • Extra korting fietsverzekering?
  Combineer je fietsverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Veel gestelde vragen over fietsverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: H. Dekker

Beantwoord door: Bart Houtman op 04/06/2019

Je kunt jouw mountainbike via onze website verzekeren! Voor een mountainbike gelden dus gewoon dezelfde voorwaarden als bij het verzekeren van een standaard fiets. Ook heb je basis- en aanvullende dekkingen. Dus wil je naast diefstal ook schade, pechhulp of andere aanvullende dekkingen? Dan kan dat, maar zal je premie hoger uitvallen. Wil je precies weten welke verzekering bij jouw fiets en je situatie past? Start dan zelf met vergelijken. Mocht je er niet uit komen met vergelijken of heb je andere vragen? Dan kan je contact met ons opnemen per chat, WhatsApp of telefoon! 035-6857888.