Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Opstal verzekering nodig?

Verzeker je huis tegen schade door brand, storm en water

Vergelijk nu je opstalverzekering!

 • Opstalverzekeringen overzichtelijk met elkaar vergelijken
 • Kies de dekking die bij jouw situatie past!
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Brand, Diefstal, Storm)
Start vergelijken

Opstalverzekering Independer

Met een opstalverzekering (ook wel een woonhuisverzekering genoemd) verzeker je jouw woning tegen schades door brand, storm en inbraak. Een opstalverzekering is verplicht voor iedereen die een koopwoning met hypotheek heeft. Een opstalverzekering moet altijd in gaan op de dag dat de woning wordt opgeleverd. Wij van vergelijkdirect.com vergelijken diverse verzekeraars om jou de beste dekking voor de goedkoopste prijs te bieden. Dit doen wij ook bij opstalverzekeringen. Een van de verzekeraars die wij aanbieden is Independer. Om jou wat meer informatie te geven over de opstalverzekering van Independer hebben we alles voor je op een rijtje gezet.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Standaard opstalverzekering

Dit type dekt schade die veroorzaakt is door brand, ontploffing, blikseminslag, vandalisme, omvallende bomen, water en storm.

WA+ auto-verzekering

Deze dekking wordt het meest gekozen voor auto’s die tussen de vier en tien jaar oud zijn. Bij deze dekking ben je verzekerd tegen de schade die je bij anderen veroorzaakt. Ook ben je verzekerd tegen schade aan je auto door natuurgeweld, brand en diefstal.

Bekijk de dekking

Allrisk auto-verzekering

Deze dekking wordt vaak gekozen voor auto’s tussen de nul en vijf jaar oud . De ASR Allrisk autoverzekering is de meest uitgebreide verzekering voor je auto. Bij deze verzekering ben je verzekerd tegen schades die je een ander toebrengt. Ook je bent verzekerd tegen schades aan je eigen scooter. Wel moeten we erbij vermelden dat er geen schadevergoeding wordt uitgekeerd bij opzet of gebruik van verboden middelen.

Bekijk de dekking

Dekkingen independer opstalverzekering

Er zijn meerdere soorten opstalverzekeringen die verschillende soorten dekkingen hebben. Hierbij geldt dat hoe ruimer je dekking is, hoe hoger uw premie is. Independer biedt 3 soorten dekkingen. Dit zijn de standaard dekking, uitgebreide dekking en allrisk dekking. Deze dekkingen hebben we hieronder voor jou op een rijtje gezet om jou wat meer informatie te geven:

Standaard dekking

Dit type dekt schade die veroorzaakt is door brand, ontploffing, blikseminslag, vandalisme, omvallende bomen, water en storm.

Uitgebreide dekking

Deze dekking bevat dezelfde dekkingen uit de standaarddekking en wordt aangevuld met dekkingen tegen schroei- en smeltschade en de kosten van breekwerk om een lekkage in de waterleiding op te sporen.

Allrisk dekking

Dit type opstalverzekering is de meest uitgebreide variant. Naast alle dekkingen uit de uitgebreide dekking biedt deze nog eens extra dekking tegen schade die door onverwacht en van buitenkomend onheil is veroorzaakt. Schade die veroorzaakt wordt door terrorisme of natuurrampen wordt hier niet mee gedekt.

Onder of over verzekerd?

Je kunt bij uw opstalverzekering zowel onder- als over verzekerd zijn. Je bent onderverzekerd als de werkelijke herbouwwaarde van uw woonhuis hoger is dan de verzekerde herbouwwaarde bij jouw opstalverzekering. Het gevolg is dat je veel risico loopt omdat je in dat geval minder schade krijgt uitgekeerd dan wat je werkelijk zou moeten krijgen. Het is dus erg belangrijk dat je de juiste herbouwwaarde hebt berekend.
Oververzekering is juist het omgekeerde van onderverzekerd zijn. Als je opstal over verzekerd is, is de daadwerkelijke herbouwwaarde van jouw woning juist lager dan je verzekerde herbouwwaarde. je betaalt dan meer premie dan je zou moeten betalen, terwijl je niet extra’s uitgekeerd krijgt. Dit is natuurlijk zonde. Ga dus altijd goed na of je de juiste herbouwwaarde hebt berekend want dit blijft jou eigen verantwoordelijkheid.
Wij en independer helpen je graag bij het berekenen van de herbouwwaarde van je huis.

Hoe word schade vastgesteld?

Voordat schades aan je opstal worden uitgekeerd moet dit natuurlijk gecontroleerd worden. Maar hoe doet independer dit nou precies? Independer heeft drie manieren om de hoogte van de schade te bekijken. Dit word gedaan door:
Independer stelt de schade vast.
Een expert stelt de schade vast.
Een expert van independer stelt samen met een expert buiten independer de schade vast.

Hoe word de schade aan je opstal vergoed bij independer?

Je kan natuurlijk je schade zelf repareren of independer zorgt ervoor dat de schade aan jou opstal gerepareerd word. Het vergoeden van de schade doet independer op drie manieren. Deze manieren hebben we hieronder voor jou op een rijtje gezet:
• Independer betaalt het schadebedrag dat is vastgesteld. Je stuurt de orginele rekeningen naar ons (vergelijkdirect.com) op en wij regelen dat independer de rekeningen vergoeden.
• Independer zorgt ervoor dat de schade word gerepareerd.
• Je repareert de schade zelf, wij betalen een bedrag voor materialen en vergoeding voor je tijd.
Welke methode het word hangt af van de situatie, dus dit regelen wij met independer.

Verzekerd bedrag

Bij het afsluiten van de opstalverzekering van independer moet de waarde van de opstal worden vastgesteld. Het gaat hierbij om de herbouwwaarde van het woonhuis. Dit is het totaalbedrag dat nodig is om de verzekerde woning in dezelfde staat te herbouwen als dat nodig is.

Kosten opstalverzekering independer

De kosten van de opstalverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Om het voor jou overzichtelijk te maken hebben we deze hieronder voor jou op een rijtje gezet:
Je woonplaats.
De herbouwwaarde van je huis.
De staat van het onderhoud.
Hoeveel eigen risico jij hebt.
Waar is jou huis van gemaakt? (hout, steen, pannendak, riet).

Wat doen wij voor jou?

Je huis verzekeren vinden wij erg belangrijk. Waarom? Omdat dit je thuis is en het is belangrijk dat je daar veilig bent en geen risico loopt dat je straks zonder huis zit. Er zijn natuurlijk heel veel verzekeraars, en ook veel van die verzekeraars bieden woonverzekeringen (opstalverzekeringen) aan. Daardoor is het voor de klant moeilijker om de juiste dekking voor de beste prijs te vinden. Hier willen wij onze klanten mee helpen. Wij vergelijken diverse verzekeraars voor onze klant om een verzekering te vinden die bij hun past, en dat voor de beste prijs. Wij kunnen de vergelijking telefonisch met je afnemen en ook meteen afsluiten. Maar je kan dit ook zelf online doen, het is wat je zelf fijn vind! Heb je hulp nodig of heb je vragen over een van onze verzekeringen? Dan kan je ons benaderen. We hopen je snel te kunnen helpen!

Veel gestelde vragen over opstalverzekeringen aan Bart en Vincent

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: W. Wortel

Beantwoord door: Bart Houtman op 19/03/2020

Om te berekenen wat je voor je independer opstalverzekering gaat betalen moeten wij jouw woonplaats, de herbouwwaarde van je huis, de staat van het onderhoud, hoeveel eigen risico en waar je huis van is gemaakt weten. aan de hand van die gegevens kunnen wij een berekening maken van de premie. Heb je hulp nodig of wil je exact weten wat een opstalverzekering bij independer kost? Dan kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Vraag van: B. Timmer

Beantwoord door: Bart Houtman op 19/03/2020

Bij independer heb je drie verschillende basisdekkingen. De eerste dekking is een standaard dekking, bij deze dekking ben je gedekt tegen schade die veroorzaakt is door brand, ontploffing, blikseminslag, vandalisme, omvallende bomen, water en storm. De tweede dekking die independer biedt is de uitgebreide dekking, deze dekking bevat dezelfde dekkingen uit de standaarddekking en wordt aangevuld met dekkingen tegen schroei- en smeltschade en de kosten van breekwerk om een lekkage in de waterleiding op te sporen. En dan de laatste dekking die ze aanbieden is allrisk, Naast alle dekkingen uit de uitgebreide dekking biedt deze nog eens extra dekking tegen schade die door onverwacht en van buitenkomend onheil is veroorzaakt. Meer vragen over de dekkingen? Dan kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk met andere woonverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Een goed verzekerd huis
 • Woonverzekering op maat

Zelf je woonverzekering samenstellen!

Stel zelf de woonverzekering samen die het beste bij jou past. Ga je voor Basis of voor Allrisk? Ook kan je zelf je eigen risico kiezen en heb je de mogelijkheid om een aanvullender 'verhuur-' of 'glasverzekering' af te sluiten.

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude woonverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude woonverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Woonhuis verzekeren?
  Heb je een koophuis maar heb je nog geen woonverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van je woonverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.