Scooterverzekering


Als je in Nederland woont en je bent in het bezit van een scooter, dan ben je verplicht om een scooterverzekering af te sluiten. Maar wat is een scooterverzekering nou eigenlijk? Een scooterverzekering is een verzekering voor je scooter en keert een schadevergoeding uit als je schade aan anderen toebrengt. Naast de verplichte WA scooterverzekering zijn er nog andere soort scooterverzekeringen. Deze dekken ook de schade aan je eigen scooter. Je kunt kiezen uit drie verschillende scooterverzekeringen: WA, WA beperkt casco en allrisk.

Waar ben je voor verzekerd?

Er zijn drie soorten dekkingen waaruit je kunt kiezen: de WA, WA beperkt casco of allrisk scooterverzekering. Maar wat dekken deze verzekeringen nu precies? Speciaal voor jou hebben wij hieronder een handig overzichtje gemaakt van de basisverzekeringen en wat deze scooterverzekeringen dekken.
WA: Schade aan anderen.
WA beperkt casco: Schade aan anderen, diefstal, brand, aanrijding met een dier en ruitschade.
Allrisk: Schade aan anderen, diefstal, brand, aanrijding met een dier, ruitschade, schade aan eigen voertuig en vandalisme.

WA scooterverzekering

De WA scooterverzekering is de goedkoopste scooterverzekering die er is. Deze is bovendien verplicht voor scooterbezitters. Met deze verzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet schade aan je eigen scooter, hiervoor moet je een WA beperkt casco of een allrisk scooterverzekering afsluiten.

WA beperkt casco scooterverzekering

De WA beperkt casco scooterverzekering dekt naast schade aan derden ook veelvoorkomende schades door bijvoorbeeld storm en brand. Als je door een ongeval schade krijgt aan je scooter, dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco scooterverzekering is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA verzekering.

Allrisk scooterverzekering

De allrisk scooterverzekering is de meest uitgebreide scooterverzekering die er is. Met deze scooterverzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt. Daarnaast ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen scooter. Wil je dus geen risico lopen, sluit dan de allrisk scooterverzekering af. Let wel op, de allrisk scooterverzekering keert geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of verboden middelen.

Vergelijk jouw scooterverzekering!

Er zijn een hoop scooterverzekeraars, vandaar dat het lastig is om een goede keuze te maken. Als je zeker wilt weten dat je een goede keuze maakt, vergelijk dan jouw scooterverzekering op Vergelijkdirect.com en krijg de voordeligste en beste scooterverzekering. Je krijgt gegarandeerd een scooterverzekering die aansluit bij jouw behoeftes en wensen!

Laat een reactie achter: