Kattenverzekering

Je zult er misschien niet gelijk aan denken, maar je kunt je kat verzekeren tegen medische kosten! Het nemen van een huisdier brengt namelijk een behoorlijke verantwoordelijkheid met zich mee. Als je een kattenverzekering afsluit, weet je zeker dat eventuele medische kosten voor je kat (voor een groot deel) vergoed worden. Dat kan gaan om de kosten van vaccinatie, sterilisatie/castratie, medische hulp bij ongelukken etc. Medische zorg voor je kat kan al snel de oorzaak zijn voor hoge dierenartsrekeningen. Soms wel tot vele honderden euro’s. In dat geval is het wel zo fijn voor je portemonnee als je je kat verzekerd hebt.

Basisverzekering voor katten

Met een basiskattenverzekering zijn de standaard zaken voor je kat verzekerd. Daar vallen medicijnen voorgeschreven door de dierenarts onder, een consult bij een dierenarts en dierenspecialist, een behandeling na doorverwijzing naar een dierenarts of dierenspecialist, medisch noodzakelijke behandelingen, opname en verzorging in dierenkliniek, verpleging en de narcose. Ook hulpmiddelen en onderzoeken zoals röntgenfoto’s en echoscopie vallen daaronder. Crematie, reis, vaccinaties, gebit, sterilisatie en castratie vallen onder de aanvullende kattenverzekering.

Aanvullende kattenverzekering

Als je kat goed verzekerd is, dan zijn bijna alle (hoge) ziektekosten voor je kat gedekt. Maar heb je wel een uitgebreide verzekering nodig of schat je in dat je in sommige gevallen beter zelf kunt betalen zodat je premie lager wordt? Wij helpen je graag om een verzekeraar voor je kat te kiezen. Niet alle verzekeraars dekken dezelfde kosten, dat verschilt. Daar moet je dus wel op letten als jij je kat wilt gaan verzekeren. Wij hebben speciaal voor kattenverzekeringen een vergelijker gemaakt die rekening houdt met jouw eisen & wensen, zodat je gemakkelijk de juiste kattenverzekering kunt vinden.

Vergelijk zorgvuldig

Bekijk ook goed de prijs/kwaliteit verhouding. Als je geen zin hebt om veel te betalen, dan kom je meestal uit bij een verzekeraar die niet helemaal aan je wensen voldoet. Bovendien hoeft het niet zo te zijn, als je een redelijk hoge premie betaalt voor je kat, dat de kwaliteit van de verzekering ook voldoende is. Ook daar willen we je graag bij helpen.