Kosten van je motorverzekering

Bij ons kun je binnen 5 minuten je motor verzekeren! Kom je er niet uit? Dan staan we direct voor je klaar!

Motorverzekering verplicht!

In Nederland is het verplicht om minimaal een WA verzekering te hebben voor een motor voordat je op de weg mag. Naast de verplichte WA dekking, kun je je motor verzekeren met uitgebreidere en aanvullende dekkingen. Hiervan loopt de dekking van de verplichte WA dekking tot de meest uitgebreide allrisk dekking. Ook is het mogelijk om hierbij aanvullende dekkingen af te sluiten. Zowel de verplichte basisdekking als de aanvullende dekkingen komen verderop deze pagina uitgebreid aan bod. Een verplichte WA dekking is er al vanaf €1,83. Je kunt je motor dus al verzekeren vanaf €1,83 per maand!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA motorverzekering

De WA-motorverzekering is de goedkoopste motorverzekering die er is. Deze is bovendien verplicht voor motorbezitters. Met deze verzekering ben je gedekt voor schade die jij aan derden toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet schade aan je eigen motor, hiervoor moet je een meer uitgebreidere motorverzekering afsluiten.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ motorverzekering

De WA beperkt casco motorverzekering dekt naast schade aan derden ook veelvoorkomende schades door bijvoorbeeld storm en brand. Als je door een ongeval schade krijgt aan je motor, dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco verzekering is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA-motorverzekering.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk motorverzekering

De Allrisk motorverzekering is de meest uitgebreide motorverzekering die er is. Met deze motorverzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt en je bent verzekerd voor schade aan je eigen motor. Als je geen risico wilt lopen, dan is het verstandig om deze motorverzekering af te sluiten. Let op, de allrisk motorverzekering keer geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of verboden middelen.

Bekijk aanvullende dekkingen

De kosten van je motorverzekering kunnen van verschillende dingen afhangen. Maar de voordeligste premie zul je altijd vinden als je de verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt. Door een vergelijken te maken krijg je een duidelijk overzicht van alle mogelijke opties. Je kunt de verzekeraars niet alleen vergelijken op de verschillende premies maar ook de bijhorende dekkingen. Zo kun je een verzekering uitkiezen die echt past bij jou voorkeuren zodat je straks niet voor onverwachte kosten komt te staan. Ben je benieuwd naar jouw ideale verzekering? Maak dan nu de vergelijking!

kosten van je motorverzekering

Kosten van je motorverzekering, wat bepaald de maandelijkse premie?

De maandelijkse premie wordt bepaald door een aantal verschillende factoren. Deze factoren zijn: leeftijd, woonplaats, soort en type motor, bouwjaar van de motor en het aantal opgebouwde schadevrije jaren.

Naast deze factoren wordt je maandelijkse premie ook bepaald door de verschillende dekkingen waarvoor je verzekerd wilt zijn. Zo kan je voor alleen WA verzekering kiezen, wat overigens verplicht is. Maar naast een WA verzekering kun je ook voor een beperkt casco kiezen of voor een all risk verzekering. Hieronder staat in een duidelijk schema weergeven wat deze verzekeringen inhouden. Door dit goed te bekijken weet je waar je goed op moet letten bij het kiezen van je verzekering.

WAWA + beperkt cascoAll Risk

✔ Schade aan anderen

✔ Schade aan anderen

✔ Schade aan anderen

✔ Diefstal of poging tot diefstal

✔ Diefstal of poging tot diefstal

✔ Aanrijding met een dier

✔ Aanrijding met een dier

✔ Brand / kortsluiting

✔ Brand / kortsluiting

✔ Storm, hagel en natuurgeweld

✔ Storm, hagel en natuurgeweld

✔ Schade aan eigen motor

✔ Tot 3 jaar aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling (verschilt per verzekeraar)

Aanvullende dekkingen

Bij een ANWB motorverzekering kun je verschillende aanvullende dekkingen afsluiten:

Nationale Nederlanden autoverzekering aanvullendInformatie
Rechtsbijstand

Met deze aanvullende dekking krijg je juridische bijstand als je materiële- of letselschade hebt na een ongeluk. Met de juridische hulp kun je de schade verhalen op de andere partij.

Opzittendenverzekering

Met een opzittendenverzekering zijn jij en een eventuele medepassagier gedekt tegen kosten die jullie hebben na een ernstig ongeluk. Raak je blijvend invalide, dan ben je tot maximaal €100.000,- gedekt. 

Accessoires tot €2.500

Bij een cascodekking zijn je accessoires tot €500,- standaard meeverzekerd. Je kunt er ook zelf voor kiezen om dit bedrag te verhogen. Je kunt deze dekking bij de ANWB uitbreiden tot wel €2.500,-.


Het kan geen kwaad om één (of beide) van deze aanvullende verzekeringen af te sluiten. Ongeluk zit in een klein hoekje. Overkomt jou een keer iets ergs tijdens het motorrijden, dan ben je blij als je voor maar een paar euro extra per maand de juiste dekkingen hebt afgesloten.

Verschillende kosten van je motorverzekering

Als je geen motorverzekering afsluit ben je strafbaar. Een WA verzekering is namelijk verplicht als je in het bezit van een motor bent. Een WA verzekering is bedoeld om de kosten voor een ander persoon te dekken als je in een ongeluk terecht komt. Het strafrecht heeft bepaald dat als je geen WA verzekering hebt je een gevangenis straf of financieel verantwoordelijk kan worden gesteld. Ook als je motor in de winter een aantal maanden stil in de schuur staat ben je alsnog verplicht om een motorverzekering te hebben. Wel zijn er vaak verschillende kortingen beschikbaar als je motor tussen een bepaalde tijd stil staat. Deze kortingen worden wintertarieven genoemd en zijn bedoelt om je kosten voor je motorverzekering laag te houden.

Buiten de WA verzekering is het verstandig voor jezelf om een aantal aanvullende dekkingen af te sluiten. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan en kan je met een gerust hart de weg op! Een motor is een gevaarlijk voertuig en je bent nou eenmaal eerder geneigd om te vallen. Hierdoor zul je geen spijt krijgen van een verzekering met schade dekking.

Verschillende verzekeraars

Voor onze vergelijking zijn verschillende verzekeraars met elkaar vergeleken. Door al deze verzekeraars met elkaar te vergelijken kan je de kosten voor je motorverzekering zo laag mogelijk houden. De verzekeraars die zijn opgenomen in onze vergelijking staan hieronder vermeld:

 • Klaverblad
 • ASR
 • Nationale Nederlanden
 • ANWB
 • Univé
 • OHRA
 • De Goudse
 • Unigarant
 • Quakel
 • HEMA

 

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 144 motorverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct je motor verzekeren
 • Breid je motorverzekering uit met aanvullende dekking

Zelf je motorverzekering samenstellen!

Kies zelf je aanvullende dekkingen zoals ongevallen opzittenden, rechtsbijstand en pechhulp!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Gratis overstapservice
  Wil je dat wij je oude motorverzekering opzeggen? Geen probleem! Neem hiervoor contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp op telefoonnummer 035-6857888
 • Winterstop dekking
  De verzekeraar geeft een korting van 10% tot 15% op je premie, omdat er een uitgeklede variant van de basisdekking actief is. Informeer naar de voorwaarden!

Veel gestelde vragen over motorverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: F. Rozema

Beantwoord door: Vincent Schokker op 22/05/2019

De kosten van je motorverzekering zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Zo begin in je in onze vergelijker met het invullen van je persoonlijke gegevens, zoals: woonplaats, geslacht en leeftijd. Maar ook het bouwjaar en status van je motor hebben invloed op je premie. Na dit ingevuld te hebben worden verschillende verzekeringen met elkaar vergeleken. Uit deze resultaten kun je verzekeringen weer met elkaar vergelijken aan de hand van verschillende dekkingen en de hoogte van de premies. Op deze manier kun je eenvoudig de verzekering vinden die het beste bij jou past! Hulp nodig met vergelijken? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier