Motorfiets verzekering

Op zoek naar een motorfiets verzekering? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Motorfiets verzekering vergelijken?

 • Direct je motor verzekeren? Bel ons op 035-6857888
 • Kies de (aanvullende) dekking die bij jouw motor past!
 • In 99% van de gevallen directe acceptatie! Ook zonder rijbewijs!
Start vergelijken

Motorfiets verzekering

Motorfiets verzekering? Dan ben je bij vergelijkdirect.com bij het goeie adres. Hier kan je binnen enkele minuten verschillende verzekeringen vergelijken om zo de ideale verzekering met een voordelige premie te vinden. Aangezien motorrijden erg gevaarlijk kan zijn is het verstandig om je motor voor schade te verzekeren. Het is verplicht om je motor WA te verzekeren voor als je schade aan andere toebrengt. Maak nu binnen enkele minuten je eigen vergelijking en ontdek je premie!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA motorverzekering

De WA-motorverzekering is de goedkoopste motorverzekering die er is. Deze is bovendien verplicht voor motorbezitters. Met deze verzekering ben je gedekt voor schade die jij aan derden toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet schade aan je eigen motor, hiervoor moet je een meer uitgebreidere motorverzekering afsluiten.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ motorverzekering

De WA beperkt casco motorverzekering dekt naast schade aan derden ook veelvoorkomende schades door bijvoorbeeld storm en brand. Als je door een ongeval schade krijgt aan je motor, dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco verzekering is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA-motorverzekering.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk motorverzekering

De Allrisk motorverzekering is de meest uitgebreide motorverzekering die er is. Met deze motorverzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt en je bent verzekerd voor schade aan je eigen motor. Als je geen risico wilt lopen, dan is het verstandig om deze motorverzekering af te sluiten. Let op, de allrisk motorverzekering keer geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of verboden middelen.

Bekijk aanvullende dekkingen

Motorfiets verzekering, verzekeraars

Voor onze vergelijking worden verschillende verzekeraars met elkaar vergeleken. Doordat wij wel 10 verzekeraars met elkaar vergelijken krijg je een erg breed beeld over de verschillende mogelijkheden. Hierdoor kun je een verzekering vinden die erg goed bij je past. De verzekeraars die wij vergelijken voor een motorfiets verzekering hebben een goede naam in de branche en zijn betrouwbaar. Hieronder staan de verzekeraars vermeld.

 • Klaverblad
 • ASR
 • Nationale Nederlanden
 • ANWB
 • Univé
 • OHRA
 • De Goudse
 • Unigarant
 • Quakel
 • HEMA

Motorfiets verzekering, wat zijn de voordelen?

Aan een motorfiets verzekering zitten veel voordelen verbonden. Zo ben je verzekerd als bij een ongeval er schade aan een ander wordt toegebracht. Door de aanvullende dekkingen te activeren kun je ook je eigen motor verzekeren. Door je motor te verzekeren zul je voorkomen om onverwachts onderworpen te worden aan hoge kosten. Reparaties zijn duur en kunnen al snel tot honderden euro’s oplopen. Vaak is het lastig om dit allemaal in een keer te financieren en kun je dus beter een lage maandelijkse premie betalen. Bovendien zul je met een motorfiets verzekering ook sneller naar de garage gaan en met een geruster hart op je motor kunnen rijden.

Wintertarieven

In de winter kan je gebruik maken van winterberging korting. Deze korting kan oplopen tot wel 10% van het maandelijkse premiebedrag. Deze korting kan echter alleen worden verworven wanneer de motorfiets gedurende een bepaalde periode volledig stil staat. Desondanks de korting moet er wel het hele jaar premie betaald worden. Dit met dank tot het feit dat ook in een periode van stalling de motorfiets niet immuun is voor schade of diefstal.

Verschillende dekkingen

De hoogte van je maandelijkse premie is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Ten eerst zijn dat factoren zoals: leeftijd, woonplaats, soort en type motor, bouwjaar van de motor en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Ten tweede is de hoogte van je premie afhankelijk van de aanvullende dekkingen waarvoor jij verzekerd wilt zijn. Denk aanvankelijk aan afsluiten van je verzekering dus goed na over welke dekkingen die jij denkt nodig te hebben. Vaak kan jezelf het beste inschatten wat de staat van je motor is en welk rijgedrag je hanteert. In het schema hieronder is duidelijk te zien waar de pakketten op verschillen:

WAWA + beperkt cascoAll Risk
✔ Schade aan anderen✔ Schade aan anderen✔ Schade aan anderen
✔ Diefstal of poging tot diefstal✔ Diefstal of poging tot diefstal
✔ Aanrijding met een dier✔ Aanrijding met een dier
✔ Brand / kortsluiting✔ Brand / kortsluiting
✔ Storm, hagel en natuurgeweld✔ Storm, hagel en natuurgeweld
✔ Schade aan eigen motor
✔ Tot 3 jaar aanschafwaarde- of nieuwsaarderegeling (verschilt per verzekeraar)

Zoals je kan zien is WA altijd meeverzekerd. Het is ook strafbaar als je motor niet WA verzekerd is. WA verzekering zorgt ervoor dat als je schade toebrengt aan een ander persoon dat dit vergoed wordt. Voor diefstal dekking is het ook verplicht een ART getest slot te hebben. Deze regeling geldt ook bij fietsverzekeringen.

Aanvullende dekkingen

Aanvullende dekkingen bij je motorverzekering berekenen kan heel simpel. Je kunt kiezen voor de volgende aanvullende dekkingen:

 • Schade Verzekeringen Opzittenden: Deze dekking vergoed de materiële schade en letselschade. De schade wordt vergoed voor de zowel bestuurder als de bijrijder.
 • Ongevallen Verzekering Opzittenden: Deze dekking is te vergelijken met de Schade Verzekeringen Opzittenden. Het verschil is dat er bij deze dekking een eenmalig vast bedrag wordt uitgekeerd als jij en/of je bijrijder blijvende invaliditeit oploopt. Of erger, als hij komt te overlijden.
 • Rechtsbijstand: Dit is juridische hulp voor schadegevallen waar niet meteen duidelijk is wie de schade moet vergoeden.
 • Winterstop: Met deze winterstop kan je een korting van 10 tot 15 procent krijgen op je premie. Een winterstop houdt in dat als je de keuze maakt niet op je motor te rijden in de winterperiode. Ook moet de motor keurig geparkeerd staat in een (overdekte) stalling. Alle overige dekkingen in deze periode blijven wel gewoon van kracht.
 • Meeverzekeren accessoires: Met deze dekking kan je je accessoires zoals een helm of motorkleding meeverzekeren. Ook navigatiesystemen en zadeltassen vallen hier vaak onder.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 144 motorverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct je motor verzekeren
 • Breid je motorverzekering uit met aanvullende dekking

Zelf je motorverzekering samenstellen!

Kies zelf je aanvullende dekkingen zoals ongevallen opzittenden, rechtsbijstand en pechhulp!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Gratis overstapservice
  Wil je dat wij je oude motorverzekering opzeggen? Geen probleem! Neem hiervoor contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp op telefoonnummer 035-6857888
 • Winterstop dekking
  De verzekeraar geeft een korting van 10% tot 15% op je premie, omdat er een uitgeklede variant van de basisdekking actief is. Informeer naar de voorwaarden!

Veel gestelde vragen over motorverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Y. van Datselaar

Beantwoord door: Bart Houtman op 29/05/2019

Ten eerste is het verplicht om je motorfiets te verzekeren in Nederland. Ten tweede is het zeker slim! Zo ben je verzekerd voor de door jou gekozen schadegevallen en kom je niet voor onverwachtse kosten te staan! Om te beginnen kan je een vergelijking maken om te kijken welke verzekering bij jouw motorfiets past! Kom je hier niet uit of heb je andere vragen? Je kan ons bereiken via de chat, WhatsApp en telefonisch via 035- 6857888

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier