Nationale Nederlanden motorverzekering

Met de Nationale Nederlanden motorverzekering ga je met een gerust gevoel de weg op. Als motorrijder ben je kwetsbaar op de weg, maar de verschillende verzekeringen van Nationale Nederlanden beschermen je tegen de belangrijkste risico’s. In dit artikel vertellen wij de voordelen van een Nationale Nederlanden motorverzekering.

NN
 •  Vergelijk op basis van je eigen motor
 •  Kies de dekking die bij jouw motor past!
 •  Direct online afsluiten bij de verzekeraar!

Bekijk voordelen

Voordelen Nationale Nederlanden motorverzekering

Een Nationale Nederlanden motorverzekering brengt meerdere voordelen met zich mee.

Nieuwwaarderegeling

Het eerste voordeel is dat wanneer je een tweede motor bij Nationale Nederlanden casco laat verzekeren, dat ie dan het eerste jaar tegen de nieuwwaarde verzekerd is. Wanneer je motor total loss is, krijg je de prijs van een vergelijkbare motor op dat moment uitgekeerd. Er geldt wel een maximumbedrag voor deze regeling. Tot een bedrag van €17.500,- kan er worden uitgekeerd. Wanneer de schade na het eerste jaar is ontstaan, wordt er per maand 1% van de nieuwwaarde afgetrokken.

Accessoires

Wanneer je een WA Extra verzekering bij Nationale Nederlanden afsluit, is schade aan je geluidsapparatuur tot maximaal €500,- gedekt. Sluit je een WA casco verzekering af? dan wordt ook de schade aan je helm en kleding tot €500,- gedekt.

ZekerheidsPakket Particulieren

Het is bij Nationale Nederlanden mogelijk om meerdere verzekeringen af te sluiten. Je betaalt dan de totale premie voor alle verzekeringen in je ZekerheidsPakket. Door meerdere verzekeringen af te sluiten, krijg je pakketkorting. Deze korting kan oplopen tot 8%. Heb je ook een autoverzekering in het pakket? daarbij kan de pakketkorting zelfs oplopen tot 12%.

Betaal je de totaalpremie eens per kwartaal, dan krijg je 1,5% korting. Wanneer je de totaalpremie per jaar betaalt, krijg je zelfs 3% korting.

Kies zelf je eigen risico

Heb je een WA casco dekking? dan is het eigen risico over het algemeen €150,-. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Bij Nationale Nederlanden mag je namelijk zelf bepalen of je dit eigen risico wil verhogen. Je kunt kiezen voor een eigen risico van €300,-, €400,-, €500,-, €750,- of €1.000,-. Hoe hoger het eigen risico, des te lager is je premie.

Basisdekkingen

Bij de Nationale Nederlanden heb je drie verschillende soorten dekkingen. Je hebt de WA-dekking, de WA extra dekking en de WA casco dekking. De WA-dekking is wettelijk verplicht om af te sluiten.

WA-dekking

Met de WA-dekking van de Nationale Nederlanden ben je verzekerd tegen schade die je bij een ander veroorzaakt. Ook heb je 24 uur per dag hulp bij een ongeval in zowel binnenland als buitenland. Je bent ook gedekt in het buitenland.

WA extra dekking

Bij de WA extra dekking ben je voor twee dingen extra verzekerd dan bij de WA-dekking. De eerste extra dekking is dat je geluidsapparatuur verzekerd is tot €500,-. Ook ben je verzekerd als je schade hebt door het volgende:

 • Diefstal
 • Botsing met dieren
 • Brand
 • Hagel
 • Joyriding
 • Ruitbreuk
 • Storm

WA casco dekking

Met de WA casco dekking heb je alle dekkingen die hiervoor al zijn genoemd onder het kopje Basisdekkingen. Daarnaast ben je ook tegen de volgende zaken gedekt:

 • Schade aan eigen motor door een botsing met een ander
 • Naast geluidsapparatuur is ook je kleding en helm verzekerd tot €500,-
 • Je nieuwe motor is een jaar lang verzekerd tegen nieuwwaarde
 • Je ontvangt hulpverlening bij een mechanisch defect aan je motor; ook in het buitenland

Aanvullende dekkingen

Bij de Nationale Nederlanden kan je nog twee aanvullende dekkingen afsluiten. Je kan de dekking rechtsbijstand motorrijtuigen afsluiten. Hiermee krijg je rechtshulp als je de schade na een ongeval wil verhalen op de andere partij. De tweede dekking die je kan kiezen is ongevallenverzekering voor opzittende. Wanneer hierbij sprake is van blijvende invaliditeit krijg je 25.000,- euro per zitplaats.

Diefstalpreventie

Heb je een motor die nog geen zeven jaar oud is en waarvan de waarde nog boven de €10.000,- ligt? dan heb je een SCM-goedgekeurd beveiligingssysteem nodig. Althans, als je een WA extra- of cascodekking hebt afgesloten. Je motor moet daarnaast standaard op slot staan met een ART-goedgekeurd motorslot. Het ART-slot moet ook aan je motor liggen als de waarde van je motor onder de €10.000,- ligt.

Vergelijk jouw Nationale Nederlanden motorverzekering

Om erachter te komen wat voor jou de beste motorverzekering is, kun je jouw motorverzekering op Vergelijkdirect.com gemakkelijk en snel vergelijken met de verzekeringen van alle andere motorverzekeraars. Zo krijg jij de motorverzekering die het beste bij jouw persoonlijke situatie past en kun je deze direct online afsluiten.

 

Lees hier meer over de motorverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier