Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Nationale Nederlanden woonverzekering

Je huis goed verzekeren doe je met de woonverzekering van Nationale Nederlanden.

Woonverzekering NN Nodig?

 • Kies zelf voor Basis of Allrisk!
 • Extra korting bij elke extra verzekering!
 • Hulp nodig? Chat, bel of WhatsApp ons op 035-6857888!
Zelf samenstellen

Wanneer heb je een woonverzekering van Nationale Nederlanden nodig?

Een koopwoning is iets om zuinig op te zijn. Daarom baal je extra erg als er sprake is van schade. Om de financiële risico’s van mogelijke schade zo klein mogelijk te maken, heb je een opstalverzekering nodig. Een opstalverzekering wordt ook wel een woonverzekering genoemd en is hetzelfde. Hiermee ben je verzekerd tegen de veelvoorkomende schades aan je huis zoals schade door brand, regen of storm. Ook de schade aan je garage of tuinhuis valt in de opstalverzekering.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Basis woonverzekering

Met de Basis opstalverzekering van Nationale Nederlanden is jouw huis verzekerd tegen schade. Zo ben je verzekerd tegen de schade aan je huis als gevolg van diefstal of inbraak. Maar denk ook aan schade door sneeuw, bliksem of ander slecht weer. Om schade te dekken die je zelf veroorzaakt, kan je bij de All-in dekking kijken.

Bekijk de Basis woonverzekering

All-in woonverzekering

Met de All-in dekking van Nationale Nederlanden zijn de eigen ongelukjes die schade veroorzaken ook verzekerd. Met deze dekking ben je net wat uitgebreider verzekerd dan met de Basisdekking. De schade door vandalisme of een omgevallen boom worden door deze dekking namelijk ook verzekerd.

Bekijk de All-in woonverzekering

Opstalverzekering appartement

Als je in een appartement woont, betaal je waarschijnlijk maandelijks een bedrag aan de Vereniging van Eigenaren. De VvE zorgt in dat geval voor de woonverzekering van je appartement. Wanneer je niks betaalt aan de VvE dan is het slim om zelf een opstalverzekering af te sluiten.

Voordelen woonverzekering Nationale Nederlanden

Klanten beoordelen de opstalverzekering van Nationale Nederlanden met een 8,1. Ook als je je huis verhuurt via Airbnb geldt de opstalverzekering.

Nationale Nederlanden opstalverzekering

Schade

Je bent met de opstalverzekering van Nationale Nederlanden verzekerd tegen schade aan je huis, garage of tuinhuis. Hierbij kan je denken aan schade als gevolg van brand, neerslag, bliksem of storm. Zonnepanelen zijn ook meeverzekerd en vallen in de opstalverzekering, of ze nou op je huis staan of op de schuur bijvoorbeeld. Nationale Nederlanden vergoedt ook de plotselinge schade aan je zonnepanelen door bijvoorbeeld water, brand of inbraak. Ook glasschade als gevolg van onverwachte oorzaken is meeverzekerd. Schade die je zelf aanbrengt aan glas, kunnen ook meeverzekerd worden met de aanvullende glasverzekering van Nationale Nederlanden. Krassen die op de ramen komen, zijn niet meeverzekerd.

Herbouwwaarde

Is je huis door bijvoorbeeld brand onbewoonbaar geworden? Dan vergoedt Nationale Nederlanden de herbouwwaarde. Dit zijn de kosten die je moet maken om je huis weer opnieuw te kunnen bouwen. Nationale Nederlanden vergoedt de herbouwwaarde van je huis tot €600.000,-.

Lekkage

Lekkage is erg vervelend en brengt vaak veel problemen met zich mee. Met deze opstalverzekering vergoedt Nationale Nederlanden de kosten om de schade te herstellen. Daarnaast betaalt ze ook de kosten om het huis op te ruimen na de schade. Als je door de lekkage tijdelijk een ander onderkomen moet vinden, neemt Nationale Nederlanden dat ook voor haar rekening.

Pakketten opstalverzekering

Nationale Nederlanden biedt twee soorten opstalverzekeringen aan. De Basis en All-in opstalverzekering.

Basis opstalverzekering

Met de basis opstalverzekering ben je verzekerd tegen schade die veroorzaakt wordt door diefstal of inbraak. Maar ook tegen de schade als gevolg van brand of rook ben je verzekerd. Slecht weer zoals storm, hagel, sneeuw, bliksem en vorst kunnen schade veroorzaken. Net zoals schade door water uit een kapotte leiding. Maar geen probleem. Nationale Nederlanden is er voor jou!

All-in opstalverzekering

De all-in opstalverzekering dekt schade in dezelfde gevallen als de basisverzekering. Ook de schade die veroorzaakt wordt door vandalisme of een omgevallen boom of hoogwerker is verzekerd. De schade die je zelf per ongeluk veroorzaakt, valt ook in deze dekking.

Eigen risico opstalverzekering Nationale Nederlanden

Bij Nationale Nederlanden kan je zelf kiezen voor een eigen risico. Je kan kiezen voor geen eigen risico of een eigen risico van €100,-. Bij de tweede optie hoef je bij schade niet altijd het eigen risico te betalen. Als je eventuele schade laat herstellen door iemand uit het schadeherstelnetwerk van Nationale Nederlanden geldt dat.
Je betaalt altijd €250,- euro eigen risico als er schade is ontstaan door storm of zware neerslag.

Uitbreiden woonverzekering

Naast de opstalverzekering heeft Nationale Nederlanden ook een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Met meerdere verzekeringen  bij Nationale Nederlanden kan schade snel afgehandeld worden. Er zal dan ook geen verwarring ontstaan over welke verzekeraar iets moet vergoeden. Daarnaast ontvang je korting op de hele premie als je meerdere verzekeringen afsluit. Hoe meer verzekeringen je afsluit, hoe hoger de korting. Deze korting kan oplopen tot 8%.

Woonverzekering Nationale Nederlanden afsluiten

De consument beoordeelt de opstalverzekering van Nationale Nederlanden erg goed. Je kan zelf je eigen risico kiezen en door je woonverzekering uit te breiden, ontvang je extra korting op de premie. Als je nog wat woonverzekeringen wil vergelijken, kan dat! Als je een woonverzekering hebt gekozen, helpen we je graag. Neem contact met ons op en we sluiten de verzekering direct voor je af! Ook voor meer informatie kan je bij ons terecht. We staan direct voor je klaar.

Veel gestelde vragen over de woonverzekering van Nationale Nederlanden

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Marco

Beantwoord door: Vincent Schokker op 17/04/2021

Glasschade als gevolg van onverwachte oorzaken is meeverzekerd. Nationale Nederlanden heeft ook nog een aanvullende glasverzekering zodat schade die je zelf aanbrengt aan glas ook is meeverzekerd. Krassen die op de ramen komen, zijn niet meeverzekerd. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: P. de Jong

Beantwoord door: Vincent Schokker op 11/04/2021

Zeker! Ook de schade aan je garage, schuur of tuinhuis valt in de opstalverzekering als er sprake is van schade door bijvoorbeeld brand, neerslag, diefstal of vorst. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: R. Omtzigt

Beantwoord door: Vincent Schokker op 02/04/2021

Bij Nationale Nederlanden kan je zelf de keuze maken voor wel of geen eigen risico. Je kan kiezen voor geen eigen risico of een eigen risico van €100,-. Wanneer je voor de tweede optie kiest, maar eventuele schade laat herstellen door iemand uit het schadeherstelnetwerk van Nationale Nederlanden dan hoef je deze €100,- toch niet te betalen. Voor de schade die veroorzaakt wordt door storm of zware neerslag geldt standaard een eigen risico van €250,-. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk met andere woonverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Een goed verzekerd huis
 • Woonverzekering op maat

Zelf je woonverzekering kiezen!

Kies zelf welke dekking jij afsluit en welk eigen risico je wilt betalen in geval van schade.

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude woonverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude woonverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Woonhuis verzekeren?
  Heb je een koophuis maar heb je nog geen woonverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van je woonverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.