Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Nationale Nederlanden rechtsbijstandverzekering?

Ontdek alles wat jij wilt weten over de rechtsbijstandverzekering van Nationale Nederlanden.

Vergelijk rechts- bijstandverzekeringen

 • Vergelijk Nationale Nederlanden met andere rechtsbijstand- verzekeringen!
 • Extra korting bij elke extra verzekering!
 • Hulp nodig? Chat, bel of WhatsApp ons op 035-6857888!
Start vergelijken

Goede juridische hulp? Ga voor Nationale Nederlanden!

De rechtsbijstandverzekering is er om juridische hulp te bieden. Er kan altijd een conflict ontstaan. Denk aan een conflict over een verbouwing. Maar ook als je geld terug moet krijgen van een webshop. Met deze rechtsbijstandverzekering staan de juristen van Nationale Nederlanden voor je klaar.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Basis rechtsbijstandverzekering

Met de basis rechtsbijstandverzekering van Nationale Nederlanden ben je verzekerd van juridische hulp bij conflicten als consument of bij een conflict over een erfenis. Deze dekking is uit te breiden.

Bekijk de dekking

Aanvullende dekking

Naast de basisdekking heeft Nationale Nederlanden vijf aanvullende dekkingen die je op verschillende manieren kunt combineren. Zo kan je de basisdekking uitbreiden met de volgende modules: wonen, verkeer, werk & inkomen, belasting & vermogensbeheer en mediation bij echtscheiding.

Bekijk de aanvullende dekkingen

Premie

Bij het berekenen van de premie voor jouw rechtsbijstandverzekering kijkt Nationale Nederlanden naar je gezinssamenstelling. Ook maakt het natuurlijk uit welke aanvullende module of modules je kiest.

Bekijk de premie

Jouw Nationale Nederlanden rechtsbijstandverzekering samenstellen

Bij Nationale Nederlanden kies je zelf tegen welke conflicten je je verzekert. Er zijn zes dekkingen en deze dekkingen zijn altijd te combineren.

Basisdekking

Met deze dekking verzeker je je tegen conflicten die jij ervaart als consument. Dit kan zijn als je ontevreden bent met een aankoop en het bedrijf niet naar je luistert. Deze dekking geeft je dan juridische hulp. Ook als er een conflict speelt binnen de familie over bijvoorbeeld een erfenis helpt deze dekking met juridische hulp. De basisdekking sluit je altijd af en is uit te breiden.

Aanvullende dekkingen

Wonen

Als het om een huis gaat, kan er veel gebeuren. Je kan een discussie krijgen met een verhuurder. Maar er kan ook een conflict ontstaan met een makelaar of aannemer. Of er ontstaat een discussie met de buren over waar de schutting moet staan. In die gevallen is de dekking ‘wonen’ er voor je om je juridisch bij te staan.

Verkeer

Met de ‘verkeer’ dekking ben je zeker van een advocaat in het geval van een conflict na een verkeersongeluk. Ook als je een conflict hebt met de autodealer over bijvoorbeeld de garantie is deze dekking er voor jou. Na een ongeluk met een voetganger of fietser helpt deze dekking je ook om het juridisch op te lossen.

Werk en inkomen

De ‘werk en inkomen’ dekking helpt jou wanneer er sprake is van een discussie over je werk of inkomen. Bijvoorbeeld over arbeidsvoorwaarden of als je opeens ontslagen wordt. Ook als er een conflict is over je pensioen of een uitkering helpt deze dekking je verder. Je kan advies krijgen van juristen, maar zij staan ook voor je klaar als je naar de rechtbank moet.

Belasting en vermogensbeheer

Op een discussie over belastingvoordeel zit je niet te wachten. Heb je conflicten wat belastingen betreft? Of ontstaat er een discussie met de belastingdienst of gemeente? Deze dekking staat je juridisch bij.

Mediation bij echtscheiding

Scheiden gaat vaak al gepaard met spanning. Onduidelijkheid over de administratie en financiën wil je er dan niet bij hebben. Als er toch een conflict ontstaat tussen jou en je partner, helpt de ‘mediation bij echtscheiding’ je tot een overeenkomst. Je kan rekenen op professionele mediation. Maar ook op juridische hulp wanneer je er niet uitkomt met het verdelen van bezittingen. Het vaststellen van omgangsregelingen valt ook binnen deze dekking.

Premie rechtsbijstandverzekering Nationale Nederlanden

De premie van deze rechtsbijstandverzekering hangt af van een aantal zaken. Zo wordt de gezinssamenstelling meegenomen bij het berekenen van de kosten. Ook hangt de premie af van welke aanvullende dekking of dekkingen je meeverzekert. De ene aanvullende dekking is duurder dan de andere.

Rechtsbijstandverzekering Nationale Nederlanden afsluiten

Is de Nationale Nederlanden rechtsbijstandverzekering nou precies wat jij zoekt? Neem gerust contact met ons op en we sluiten de verzekering direct af! Voor meer informatie over de dekkingen kan je ook bij ons terecht. Als je liever nog even verder kijkt, zijn wij er ook voor je. Bij ons kan je namelijk verzekeringen vergelijken. Op die manier kies jij de rechtsbijstandverzekering die helemaal bij jou past.

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering van Nationale Nederlanden

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Daniël

Beantwoord door: Vincent Schokker op 18/06/2021

Ja, zeker! De basisdekking ‘consument’ sluit je altijd af. Daarnaast zijn er nog vijf andere aanvullende dekkingen. Je kunt kiezen uit ‘wonen’, ‘verkeer’, ‘werk en inkomen’, 'belasting en vermogensbeheer’ en ‘mediation bij echtscheiding’. Je kan je verzekering samenstellen zoals je wilt, want de dekkingen zijn altijd te combineren. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Anton

Beantwoord door: Vincent Schokker op 18/06/2021

De kosten voor een rechtsbijstandverzekering van Nationale Nederlanden verschillen per persoon. De premie van deze rechtsbijstandverzekering hangt namelijk af van een aantal zaken. Zo wordt de gezinssamenstelling meegenomen bij het berekenen van de kosten. Ook hangt de premie af van welke aanvullende dekking of dekkingen je meeverzekert. De ene aanvullende dekking is duurder dan de andere. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Nina

Beantwoord door: Vincent Schokker op 18/06/2020

De juristen kunnen je voorzien van advies. Maar als je naar de rechtbank moet, staat ze ook voor je klaar. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk met andere rechtsbijstandverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct goed geholpen
 • Rechtsbijstandverzekering op maat

Kies jouw rechtsbijstandverzekering!

Ontdek direct welke rechtbijstandverzekering het beste bij jou past.

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Huidige rechtsbijstandverzekering opzeggen?
  Wij kijken graag met jou naar een nieuwe rechtsbijstandverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Rechtsbijstandverzekering?
  Ben je op zoek naar de juiste rechtsbijstandverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van jouw rechtsbijstandverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.