Caravanverzekering


Een caravanverzekering vergelijken en afsluiten is een fluitje van een cent met onze caravanverzekering premie vergelijker, tenminste, als je weet wat je precies wilt verzekeren! Daarom is het verstandig van te voren te bepalen wat je in je caravanverzekering mee wilt nemen. Hierbij is van belang wat voor soort caravan je hebt (toercaravan, stacaravan of vouwwagen), welk merk caravan je hebt, het aankoopbedrag, nieuw of tweedehands aangekocht en of je je inboedel wilt meeverzekeren.

Caravanverzekering koppelen aan je autoverzekering

Veel Nederlanders sluiten vaak een caravanverzekering af, terwijl dit vaak niet nodig is. Als jouw caravan, aanhangwagen of vouwwagen gekoppeld is aan jouw verzekerde auto, dan ben je gratis meeverzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Is jouw caravan of vouwwagen niet gekoppeld aan jouw autoverzekering, dan loopt de WA-dekking via jouw aansprakelijkheidsverzekering. Schade aan jouw caravan onderweg of thuis is niet meeverzekerd via jouw autoverzekering. Sluit hiervoor een aparte caravanverzekering af.

Dekking caravanverzekering

Bijna elke caravanverzekering kun je in veel gevallen op maat samenstellen. Je hebt verschillende keuzes op het gebied van eigen risico en dekkingen. Veel verzekeraars brengen dit onder in verschillende pakketten. Ga je een caravanverzekering vergelijken, dan zul je zien dat iedere verzekeraar een basisverzekering met aanvullende pakketten of dekkingen aanbied. We leggen het graag kort uit!

Diefstal, brand en storm

In de meeste basispakketten van een caravanverzekering is schade door diefstal, brand en storm standaard verzekerd. De schade wordt vaak wel anders beoordeeld en uitgekeerd. Zo is een nieuwe caravan (tot maximaal 7 jaar) in veel gevallen de nieuwwaarde gedekt als de caravan total loss wordt verklaard. Heb je een occasion caravan? Dan moet je goed opletten hoe de schade precies wordt vergoed bij elke caravanverzekering.

All Risk caravanverzekering

Wil je een zo compleet mogelijke dekking voor je caravan? Dan kun je bij het caravanverzekering vergelijken zien welke dekkingen er precies mogelijk zijn. Een All Risk dekking is vaak aan te raden bij jonge caravans (tot 5 jaar oud). Zo kun je je caravanverzekering uitbreiden met dekking tegen ongelukken, aansprakelijkheid en hagelschade. De aanvullende dekkingen kun je gemakkelijk bij het online afsluiten kiezen.

Vouwwagen en stacaravan

Een vouwwagen verzekering is een verzekering die je bovenop je caravanverzekering, en los kunt afsluiten. Net als de caravanverzekering is een verzekering voor je vouwwagen niet verplicht. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden een vouwwagen verzekering aan, dit is erg vergelijkbaar met een caravanverzekering. Naast een vouwwagen verzekering die schade en diefstal dekken, kun je ook je inboedel van je vouwwagen gemakkelijk meeverzekeren. Ook kun je jouw stacaravan verzekeren tegen diefstal, brand en storm. In de meeste gevallen kun je ook jouw stacaravanverzekering uitbreiden met een aanvullende dekking, en je kunt de aanschaf- en nieuwwaarde verzekeren. Houd er wel rekening mee dat iedere caravanverzekeraar ander is, en dus anderen voorwaarden heeft.

Hagelschade binnen je caravanverzekering

Schade dat ontstaan is door een hagelbui is niet vanzelfsprekend meeverzekerd bij een caravanverzekering. Een hagelschade wordt gezien als een groot probleem voor veel caravanverzekeraars. In 2012 werden alle caravanverzekeringen duurder, met als oorzaak dat hagelschade sterk was toegenomen, zo gaven veel verzekeraars aan. Bij een aantal caravanverzekeraars kun je een extra hoog eigen risico nemen voor hagelschade om de premie iets omlaag te halen. Soms bieden caravanverzekeraars aantrekkelijke kortingen aan als de caravan over een hagelbestendig dak beschikt.

Het eigen risico binnen je caravanverzekering

Als er schade ontstaat, dan betaal je meestal een eigen risico. Deze bedragen verschillen van 0 tot 150 euro. Vaak komt daar nog een extra eigen risico bovenop als de schade veroorzaakt is door een hagelbui. Dit extra bedrag kan uitlopen tot 225 euro. Bij hagelschade geldt in de meeste gevallen een eigen risico van 75 euro bovenop het standaard eigen risico. Hoe hoger je (vrijwillig) eigen risico is, hoe lager je maandpremie zal zijn.

Tweedehands caravan verzekeren

Bij veel caravanverzekeraars kun je jouw tweedehands caravan voordelig en gemakkelijk verzekeren. De premie die je betaalt, wordt niet over de nieuwwaarde berekend, maar over de aankoopwaarde van je caravan. Dit is voordelig omdat de nieuwwaarde vaak veel hoger ligt dan de aankoopwaarde, waardoor je extra voordeel krijgt op je caravanverzekering.

Inboedel verzekeren

Je kunt de inboedel van je caravan voor een bepaald bedrag of percentage van de waarde verzekeren. Je kunt je inboedel verzekeren tegen diefstal en schade. Als een deel van je inboedel gestolen is, dan is het noodzakelijk er duidelijke sporen van inbraak zijn. Je inboedel moet altijd buiten het zicht opgeborgen zijn, anders valt het niet onder de dekking. Elke verzekeraar dekt weer iets anders. Wil je precies weten wat de dekking van je inboedel is? Raadpleeg dan je caravanverzekeraar!

Dekking in het buitenland

Met een caravanverzekering ben je in de meeste gevallen in heel Europa verzekerd. Voor een stacaravan geldt dit alleen in de Benelux. Ga je met je caravan door of naar Duistland, Spanje of Polen? Vraag dan een extra groene kaart aan bij je caravanverzekeraar. Ook dit verschilt weer per verzekeraar en dus is het handig om je caravanverzekeraar te raadplegen.

Vergelijk jouw caravanverzekering bij Vergelijkdirect.com

Als je alle caravanverzekeraars met elkaar vergelijkt, kun je besparen op je maandpremie! Ben je benieuwd wat de caravanverzekering is die het beste bij jouw wensen past? Twijfel dan niet en vergelijk jouw caravanverzekering bij Vergelijkdirect.com!

Laat een reactie achter: