Identificatiechip voor je huisdier
Een identificatiechip (ook wel transponder genoemd) voor je huisdier is een klein buisje van ongeveer 14 millimeter groot. In dat buisje zit een klein stukje micro-elektronica die bestaat uit een spoel en een microchip, die een uniek registratienummer bevat. De chip wordt onder de huid tussen de schouderbladen of aan de linkerzijde van de hals aangebracht. Als er een afleesapparaat (chipreader) in de buurt van de chip komt, zendt de chip een signaal uit. Het afleesapparaat vangt dit op en kan zo het registratienummer aflezen. Zonder een afleesapparaat kan de chip zijn werk niet doen, er zit namelijk geen enkele energiebron in.
Identificatiechip, verplicht of niet?
Voor veel mensen is het nog onduidelijk of een identificatiechip voor hun huisdier verplicht is. Als je een huisdierenverzekering wilt afsluiten, is het altijd verplicht om een identificatiechip voor je huisdier te hebben. Voordat je de betreffende verzekering afsluit, wordt er vaak gevraagd naar de registratiecode van de chip. Het antwoord is dus: Ja, een identificatiechip voor je huisdier is verplicht als je een dierenverzekering wilt afsluiten.
Wordt de plaatsing van de chip vergoed?
Bij bijna alle dierenverzekeraars is het plaatsen van een identificatieplicht (gedeeltelijk) gedekt. Alleen Inshared vergoedt deze kosten niet. Kijk voor de zekerheid naar de polisvoorwaarden, voor het volledige overzicht van de vergoedingen.
Wat dekt een dierenverzekering?
Als je een dierenverzekering gaat afsluiten, heb je de keuze uit een basis- of aanvullende dierenverzekering. Hieronder staat in een handig overzichtje verwerkt wat er in de meeste gevallen verzekerd wordt bij een dierenverzekering.
Basisdekking: Verwijzing naar een andere dierenarts, MRI-onderzoeken, medisch noodzakelijke behandelingen (inclusief operaties en narcose), medisch noodzakelijke opname, onderzoeken zoals röntgenfoto’s, echoscopie, bloed en ontlasting, elektrocardiogram (ECG), supplementen voor dwang- of sondevoeding, euthanasie en collectieve verwerking.
Aanvullende dekking: Verwijzing naar een andere dierenarts, MRI-onderzoeken, medisch noodzakelijke behandelingen inclusief operaties en narcose, medisch noodzakelijke opname, onderzoeken zoals röntgenfoto’s, echoscopie, bloed en ontlasting, elektrocardiogram (ECG), supplementen voor dwang- of sondevoeding, euthanasie, collectieve verwerking, sterilisatie en castratie, tandarts/gebit, crematie en vaccinatie.
Vergelijk en bespaar op jouw dierenverzekering!
Bij Vergelijkdirect.com kun je alle dierenverzekeringen met elkaar vergelijken. Door te vergelijken, krijg je de beste en voordeligste dierenverzekering die uitstekend bij jou en je huisdier past! Twijfel niet en vergelijk nu jouw dierenverzekering!
Lees hier meer over de dierenverzekering