Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

40 procent van de schadeclaims te wijten aan achteruit parkeren

vrijdag 08 mei 2015 | Bart Houtman

Maar liefst 40 procent van alle aansprakelijkheidsclaims is te wijten aan het parkeren, dit blijkt uit een onderzoek van Allianz Centrum voor Techniek en Auto-onderdelenfabrikant Continental AG. Parkeren en manoeuvreren zijn de belangrijkste oorzaken van de schadeclaims. Opvallend is dat de meeste ongelukken worden veroorzaakt door ouderen. In de leeftijdsgroep van 65 jaar en ouder ontstaan er maar liefst drie keer zo vaak ongelukken bij het parkeren en manoeuvreren vergeleken met de leeftijdsgroep tussen 24 en 65 jaar.

Achteruit parkeren vaak de boosdoener

Het raken van een stilstaande auto gebeurt opvallend vaak tijdens het achteruit parkeren. Vooral bestuurders van wat grotere auto’s, zoals bestelwagens en SUV’s zijn vaker betrokken bij parkeerongelukken, namelijk 30 procent van de parkeerongelukken. Een logische verklaring hiervoor is de grootte van de wagen, waardoor het zicht voor de bestuurder beperkter wordt en er meer inschattingsfouten worden gemaakt.

Parkeerhulpsysteem nog niet effectief genoeg

Veel auto’s beschikken tegenwoordig over een parkeerhulpsysteem. Echter heeft het onderzoek laten zien dat de huidige systemen nog niet effectief genoeg zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld nog te weinig rekening gehouden met de zijkant van de auto, waardoor bepaalde gevaren niet altijd door de automobilist kunnen worden opgemerkt. De automobilist vertrouwt doorgaans nog te veel op het parkeersysteem dat hulp biedt bij parkeren, zonder rekening te houden met de eigen inschatting van de situatie.

Vergelijk jouw autoverzekering!

Er zijn een hoop autoverzekeringen. Wij kunnen ons voorstellen dat je door het vele aanbod niet weet wat je moet kiezen. Als je jouw autoverzekering vergelijkt bij Vergelijkdirect.com, kom je te weten wat voor jou de perfecte autoverzekering is. Hiernaast bespaar je een hoop geld op je maandpremie.

Lees hier meer over de autoverzekering