Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Bepalende factoren voor de premie van jouw autoverzekering

maandag 16 oktober 2017 | Bart Houtman

Er zijn een hele hoop factoren die de premie van jouw autoverzekering bepalen. Een aantal voorbeelden van deze factoren zijn bijvoorbeeld het type auto, de rijgeschiedenis van de bestuurder en de geografische locatie. Een Amerikaanse studie heeft zelfs aangetoond dat de burgerlijke staat van invloed is op de premie van de autoverzekering in Amerika. Ook het geslacht en de leeftijd zijn zeer bepalende factoren voor de premie.

Onderzoek in de VS

InsuranceQuote, een onderzoeksinstantie in de VS, heeft aangetoond door middel van een onderzoek dat de burgerlijke staat van invloed is op de premie van de autoverzekering in Amerika. Uit de studie blijkt dat twintigjarige mannen voor dezelfde dekking 22 procent meer betalen voor hun verzekering dan twintigjarige vrouwen. Opvallend is dat vrouwen in de leeftijd tussen 30 en 55 als groter risico worden gezien door autoverzekeraars dan mannen in diezelfde leeftijdscategorie. Verzekeraars zien over het algemeen een mannelijke getrouwde bestuurder als een verantwoordelijker persoon dan een niet getrouwde mannelijke bestuurder.

Wist je dat…

Vergelijkdirect.com heeft een aantal opvallende en grappige feitjes en weetjes voor jou op een rijtje gezet! Wist je bijvoorbeeld dat:

  • …De kosten van de autoverzekering per jaar dalen tot de leeftijd van 60 jaar?
  • …Na de leeftijd van 55 jaar vrouwen juist iets minder voor de autoverzekering betalen dan mannen?
  • …De sterkste daling vanaf de leeftijd van 20 tot 25 jaar is? De premies dalen dan tot 41 procent.
  • …In de staten Hawai, Massachusetts en North Carolina de verzekeraars het geslacht niet als factoor gebruiken voor de hoogte van de premie?
  • …Jong trouwen ervoor zorgt dat je flink minder premie betaalt voor je autoverzekering? Een getrouwde 20 jarige betaalt 21 procent minder dan een 20 jarige vrijgezel voor dezelfde verzekering.

Bepalende factoren in Nederland

In tegenstelling tot Amerika, wordt in Nederland de burgerlijke status niet meegenomen als factor voor het berekenen van de premie voor de autoverzekering. Verzekeraars maken in Nederland gebruik van andere diverse factoren, zoals het type dekking, schadevrije jaren, het aantal gereden kilometers, woonplaats, leeftijd van de bestuurder en het gebruik van het voertuig.

Vergelijk jouw autoverzekering op Vergelijkdirect.com!

Wil je weten wat voor jou de voordeligste en beste autoverzekering is? Aarzel dan niet vergelijk nu jouw verzekering. Door te vergelijken, bespaar je jaarlijks een hoop geld!

Lees hier meer over de autoverzekering