Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Waar je op moet letten bij caravanverzekeringen

vrijdag 19 januari 2018 | Bart Houtman

Bij het afsluiten van een caravanverzekering moet je op verschillende zaken letten. Waarvoor ben je verzekerd en waarvoor juist niet? In dit artikel geven we je antwoord op deze vragen over je caravan.

Schade aan anderen door je caravan

Wanneer je schade aanbrengt aan anderen terwijl je caravan aan je auto hangt ben je vaak verzekerd. Breng je schade aan een caravan van een ander aan terwijl deze aan de auto vastzit, dan valt dit in de meeste gevallen onder de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). Ook als je met jouw caravan bijvoorbeeld schade aan de auto van een ander aanbrengt wordt de schade door je aansprakelijkheidsverzekering gedekt. Maar let op: je bent dan alleen gedekt voor schade aan anderen, schade aan je eigen caravan is niet gedekt. Hiervoor dien je een aparte caravanverzekering af te sluiten.

Wat dekt een caravanverzekering?

Een caravanverzekering is niet verplicht. Als men een caravanverzekering afsluit, wordt dit vaak gedaan om schade te dekken aan de eigen caravan, en niet aan anderen. Bij een standaard caravanverzekering ben je vaak verzekerd voor schade aan brand, ontploffing, zelfontbranding, diefstal en storm. Ook de kosten van hulpverlening boven de waarde van de caravan en opnieuw plaatsen en aansluiten van de beschadigde (sta)caravan zijn vaak met een standaard caravanverzekering verzekerd. De meeste caravanverzekeraars bieden ook een allrisk caravanverzekering of een caravanverzekering met aanvullende dekkingen aan. Met deze uitgebreide verzekering ben je verzekerd voor schade die is ontstaan door botsen, slippen, omslaan, van de weg raken of te water vallen. Uiteraard ben je ook gedekt voor de hierboven genoemde zaken van de standaard caravanverzekering.

Het eigen risico voor je caravanverzekering

Als je schade maakt, betaal je meestal een eigen risico. Deze bedragen kunnen behoorlijk uiteenlopen (€0 tot 150€). Als er sprake is van schade veroorzaakt door een hagelbui, dan komt daar vaak nog een extra eigen risico bedrag bovenop. Dit extra bedrag kan oplopen tot 225 euro.

Opzegtermijn caravanverzekering

Een caravanverzekering sluit je meestal voor een jaar af. Je kunt ook kiezen om voor een langere termijn jouw caravanverzekering af te sluiten. Als jouw caravanverzekering ten einde loopt, kun je iedere dag opzeggen, met een opzegtermijn van één maand. Dit is in de meeste gevallen zo, maar zou per caravanverzekeraar kunnen verschillen.

Vergelijk jouw caravanverzekering op Vergelijkdirect.com

Allereerst is het belangrijk dat je goed de polisvoorwaarden van je caravanverzekering bekijkt, de dekkingsvoorwaarden kunnen per verzekeraar namelijk verschillen. Door jouw caravanverzekering te vergelijken, krijg je de caravanverzekering te zien die het beste bij jou past. Start dus direct met vergelijken!

 

Lees hier meer over de caravanverzekering