Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Premie fietsverzekering hoger door diefstal trend

dinsdag 28 februari 2017 | Bart Houtman

Doordat er jaarlijks meer dan 100.000 fietsen worden gestolen in Nederland (consumentenbond) is de premie van de fietsverzekering helaas gestegen. Door de komst van de e-bike, welke relatief duur zijn in aanschaf, is deze zeer aantrekkelijk om te stelen. Maar vergeet de prachtige snelle racefiets of de oersterke mountainbike niet! Ook deze fietsen zijn zeer in trek bij boeven. Mede door deze trend vindt Vergelijkdirect dat hierdoor de noodzaak nog hoger is geworden om premies van fietsverzekeringen te vergelijken, zodat jij als trotse bezitter van je nieuwe fiets de beste verzekering kunt uitzoeken. Om je hier een handje bij te helpen heeft vergelijkdirect alvast de verzekeringen voor je in kaart gebracht en overzichtelijk weergegeven. Het doel van vergelijkdirect is om jou een zo goed mogelijk te informeren over de verschillen in de fietsverzekering en tevens kunt u deze via vergelijkdirect meteen afsluiten bij de desbetreffende verzekeraar!

 

Waar gaan de gestolen fietsen eigenlijk heen?

De meeste fietsen die In Nederland worden gestolen worden over de grens in Oost-Europa weer teruggevonden. Helaas zijn minder vriendelijke mensen uit deze landen een goede handel in gestolen fietsen en zien dat als een nieuwe wijze van snel geld verdienen. Met name de e-bike is in trek bij deze criminele organisaties.

Je verzekering is ook afhankelijk van je regio!

Nederland bestaat uit een aantal risicogebieden. Deze gebieden zijn onder verdeeld in hoog, midden en laag risico. Dit wordt per postcode bepaalt. Een stad als Amsterdam is een zeer hoog risicogebied, hier kan de premie van de fietsverzekering wel vier keer zo duur zijn dan in een laag risicogebied! Over het algemeen kan gesteld worden dat een stad een hoog risicogebied is, 80% van de dorpen is een midden risicogebied en dan blijven er nog maar een paar plaatsen over waar een laag risicogebied geldt. Ook is er een verschil in risicogebied per verzekeraar! Het wilt dus niet zeggen dat alle verzekeraars iedere postcode als hetzelfde risicogebied analyseren, let hier dus op bij het vergelijken! Ook als je al een fietsverzekering hebt is het handig om deze van tijd tot tijd te vergelijken met andere fietsverzekeringen. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat er een goedkopere verzekering voor je fiets te vinden is!

 

Lees hier meer over de fietsverzekering.

Lees hier meer over de fietsverzekering