Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Pleziervaartuigenverzekering

Een pleziervaartuigenverzekering wil je natuurlijk met plezier afsluiten. Vergelijkdirect.com helpt je hier graag bij! In dit artikel vind je alle informatie over een pleziervaartuigenverzekering en hoe je de verzekering vind die het beste bij je past.

Voordeel krijgen op je premie

Bij de pleziervaartuigenverzekering kan je op verschillende manieren korting krijgen op je premie. Let er wel op dat dit niet bij iedere verzekeraar van toepassing is, maar bij de meeste verzekeraars kan je deze kortingen wel krijgen.

No-claimkorting

Wanneer er geen schade wordt gemaakt of wordt geclaimd willen verzekeraars jou daarvoor belonen. Dit doen zij door een no-claimkorting in te voeren. Ieder jaar dat jij geen schade hebt geclaimd stijgt je korting. Deze korting kan vaak tot wel 40% of hoger stijgen.

Vaargebieden

Natuurlijk ga je heerlijk varen met je vaartuig, maar niet iedereen wil dezelfde vaartripjes maken. Vandaar dat de verzekeraars vaargebieden hebben gemaakt. Het ene vaargebied is groter dan het ander en dat scheelt weer op je premie. Bij een groter vaargebied wordt namelijk meer premie betaald. Maar wanneer je liever kleine vaartripjes maakt, heb je dus ook een kleiner vaargebied nodig en betaal je minder premie.

Eigen risico

Bij elke verzekering betaal je eigen risico, de hoogte hiervan heeft invloed op je premie. Bij erg veel pleziervaartuigenverzekeringen kan je de hoogte van je eigen risico bepalen. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie.

De duur van een pleziervaartuigenverzekering

Een pleziervaartuigenverzekering sluit je bij de meeste verzekeraars voor een jaar af. Aangezien jij in de winter minder vaart dan in de zomer betaal je vaak minder premie in de winterperiode dan in de zomerperiode. Hierdoor is je boot nog altijd verzekerd, ook in de winterstalling, maar hoef je niet net zoveel te betalen als dat je hem volledig gebruikt. Let er wel op dat dit per verzekeraar verschilt en dit dus ook soms niet van toepassing is.

De basisdekkingen

Bij iedere verzekeraar verschillen de basisdekkingen van een pleziervaartuigenverzekering. Er zijn in totaal 3 verschillende varianten: de WA dekking, de beperkt casco dekking en de volledig casco dekking. Met de WA dekking is bij iedere verzekeraar de aansprakelijkheid van schade aan een ander en aan spullen van een ander gedekt. Per verzekeraar verschilt het wat zij er eventueel extra aan toe voegen en of zij ervoor kiezen dit niet te doen.

Bij een beperkt casco komen verschillende dekkingen aanvullend op de WA dekking. Voor verschillende verzekeringen is dit de uitgebreide versie van een pleziervaartuigenverzekering en hebben zij dan ook twee soorten basisdekkingen. Bij andere verzekeraars is er ook nog de volledig casco dekking. Zij hebben dus drie soorten basisdekkingen en daarvan is de volledig casco het meest uitgebreid. Per verzekeraar verschilt het ook hierbij erg wat er verzekerd wordt in de beperkt en volledig casco dekking.

Aanvullende dekkingen

Ongevallenverzekering opvarenden

De ongevallenverzekering opvarenden komt het meeste voor bij de pleziervaartuigenverzekering. Als je deze afsluit zijn jij en je opzittende verzekerd voor een uitkering bij blijvende invaliditeit en overlijden door een ongeval met de boot. Soms kan je ook de hoogte kiezen van deze uitkering en dit is weer van invloed op de hoogte van je premie.

Rechtsbijstand

Met de rechtsbijstand dekking krijg je juridische hulp. Wat er precies hierbij vergoed wordt is afhankelijk van de verzekeraar, maar in grote lijnen ben je verzekerd voor juridische hulp. Je hebt deze hulp bijvoorbeeld nodig als je tegen een andere boot bent opgevaren en het niet soepel verloopt om het op te lossen over de schade en dergelijke.

Particuliere verhuur

Je vaart graag in je boot, maar je hebt niet elke dag de tijd. Aangezien je boot wel het gehele jaar veel geld kost is het wel zo fijn om deze te verhuren als je zelf niet vaart. De meeste verzekeraars snappen dit en willen je een zorg wegnemen. Je kan namelijk tegenwoordig een particuliere verhuur dekking afsluiten. Hierbij is je boot, wanneer je deze zelf verhuurt, alsnog verzekerd en hoef jij je hier geen zorgen over te maken.

Het afsluiten van een pleziervaartuigenverzekering met Vergelijkdirect.com

Wij van Vergelijkdirect.com willen graag dat jij de juiste bootverzekering krijgt, een die het beste bij je past en waar je het meeste op bespaart. Aangezien een bootverzekering vrij complex is, vinden wij het daarom handig om je persoonlijk te helpen met vergelijken. Je kan in onderstaand formulier je gegevens achter laten en dan maken we een telefonische afspraak. Hiermee zoeken wij dan contact met je op om jou te helpen met het vinden van de juiste bootverzekering.

Lees hier meer over de bootverzekering