Gebitsbehandelingen voor je huisdier
Een gezond gebit is heel belangrijk voor je hond of kat. Het gebit van je huisdier kun je goed onderhouden met behulp van speciale voeding (brokken) en door de tanden te poetsen. In deze tekst waarom een gezond gebit voor je huisdier belangrijk is en wanneer je huisdier gebitsbehandelingen nodig heeft.
Waarom is een gebitsbehandeling belangrijk voor je huisdier?
Een gezond gebit is dus erg belangrijk voor je hond of kat. Als er vorming van tandplak en tandsteen ontstaat dan kan dit aanleiding geven tot tandvleesontsteking. Als een tandvleesontsteking niet behandeld wordt, dan zorgt dit voor opgetrokken tandvlees waardoor bepaalde gebitselementen los komen te zitten. Maar het kan ook verder gaan: ontstoken tandvlees kan ook resulteren in infecties elders in het lichaam, doordat bacteriën afkomstig uit de ontsteking in de mondholte zich via de bloedbaan kunnen verplaatsen naar de organen. Dit kan bijvoorbeeld een hartklep- of nierontsteking veroorzaken. Reden genoeg dus om het gebit van je huisdier regelmatig te laten controleren en tandsteen te laten verwijderen bij je dierenarts.
Wanneer is een gebitsbehandeling nodig?
Gebitsbehandelingen voor een reiniging of algemeen onderhoud wordt aangeraden, vooral als de volgende symptomen optreden bij je huisdier: Tandsteen, slechte adem of stank, pijn, meer slaap, afgebroken kiezen, losse tanden en/of kiezen of persisterende melktanden (dubbele tanden). Als je huisdier één of meer van deze symptomen heeft, dan is het raadzaam om hiervoor een aanvullende dierenverzekering in overweging te nemen. Als je besluit dit niet te doen, dan betaal je circa 100 euro voor een gebitsreiniging. Voor uitgebreidere behandelingen kunnen de kosten veel hoger oplopen.
Dekking dierenverzekering
Niet elke dierenverzekering heeft precies dezelfde dekking, hiervoor zou je de voorwaarden van je dierenverzekeraar moeten bekijken. Om een beeld te krijgen van wat een dierenverzekering over het algemeen dekt, zie je hieronder een overzicht van de basis- en aanvullende dekking van een algemene dierenverzekering.
Basisdekking: Verwijzing naar een andere dierenarts, MRI-onderzoeken, medisch noodzakelijke behandelingen inclusief operaties en narcose, medisch noodzakelijke opname, onderzoeken zoals röntgenfoto’s, echoscopie, bloed en ontlasting, elektrocardiogram (ECG), supplementen voor dwang- of sondevoeding, euthanasie en collectieve verwerking.
Aanvullende dekking: Verwijzing naar een andere dierenarts, MRI-onderzoeken, medisch noodzakelijke behandelingen inclusief operaties en narcose, medisch noodzakelijke opname, onderzoeken zoals röntgenfoto’s, echoscopie, bloed en ontlasting, elektrocardiogram (ECG), supplementen voor dwang- of sondevoeding, euthanasie, collectieve verwerking, sterilisatie en castratie, tandarts/gebit, crematie en vaccinatie.
Vergelijk jouw dierenverzekering en bespaar!
Wil je weten wat voor jou de beste en voordeligste dierenverzekering is? Vergelijk dan jouw dierenverzekering met alle andere dierenverzekeringen en krijg de beste dierenverzekering op maat!
Lees hier meer over de dierenverzekering