Een inboedelverzekering is er om verschillende soorten schade aan verhuisbare, verplaatsbare spullen in huis te dekken. De niet aard- en nagelvaste spullen in huis noem je de inboedel. Onder inboedel vallen bijvoorbeeld spullen zoals meubels, gordijnen, je wasmachine en andere spullen die niet vast zitten aan de woning zelf. De schadesoorten die worden vergoed zijn onder andere brand-, storm-, inbraak-, en waterschade.
Inboedelverzekering vergelijken?
Verzeker je spullen tegen schade door brand, storm en water
- Inboedelverzekeringen overzichtelijk met elkaar vergelijken!
- Kies de dekking die bij jouw situatie past!
- Alle soorten dekkingen mogelijk (Basis, Allrisk, Glas etc.)!
- Hulp nodig? Onze experts staan voor je klaar! Chat, bel of WhatsApp 035-6857888
- Inboedelverzekeringen overzichtelijk met elkaar vergelijken!
- Kies de dekking die bij jouw situatie past!
- Alle soorten dekkingen mogelijk (Basis, Allrisk, Glas etc.)!
- Hulp nodig? Onze experts staan voor je klaar! Chat, bel of WhatsApp 035-6857888
Op deze pagina:
Inboedelverzekering vergelijken? Zo werkt 't!
Je inboedelverzekering vergelijken en kiezen is eenvoudig! Volg deze 3 stappen om de verzekering te vinden die bij jouw behoeften past. We beantwoorden ook al je vragen over kosten, dekkingen en meer.
-
Stap 1Vul je gegevens in
Om de beste inboedelverzekering voor jou te vinden, hebben we enkele gegevens nodig. Deze helpen ons om passende verzekeringsopties te tonen.
-
Stap 2Kies een verzekering en extra’s
Kies de juiste verzekering: inboedel, opstal, of gecombineerd. Overweeg extra dekkingen: allrisk, aansprakelijkheid, glas, mobiele electronica, bijzondere spullen, of/en buitenhuisdekking.
-
Stap 3Vergelijk en vind je inboedelverzekering
Vergelijk aanbieders, kies je inboedelverzekering, dien je aanvraag in en wacht op de acceptatiemail. Je inboedel is direct verzekerd. Vergeet niet je oude verzekering op te zeggen.
Onze betrouwbare partners
Wij werken samen met toonaangevende verzekeraars om je de best mogelijke inboedelverzekeringsopties te bieden. Ontdek onze vertrouwde partners:
Jij kiest zelf de meest ideale inboedelverzekering voor jou. Klik hieronder om gratis te vergelijken en de perfecte verzekering af te sluiten!
Start vergelijkenVerzeker je spullen met een goede inboedelverzekering
Ontdek waarom inboedelverzekeringen van essentieel belang zijn voor huishoudens. Leer waarom het beschermen van je spullen tegen risico's zoals diefstal en schade van vitaal belang is voor de veiligheid van je woning.
-
Wat is een inboedelverzekering?
-
Is een inboedelverzekering verplicht?
Het is niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten, maar wij raden het je altijd aan om het wel te doen. In de loop van de jaren verzamel je waarschijnlijk aardig wat spullen en deze spullen hebben in totaal waarschijnlijk een grotere waarde dan je denkt. Als je bijvoorbeeld een brand in je huis hebt is het een fijn idee dat je nieuwe meubels kan kopen met het geld dat je van de verzekeraar krijgt. Ook kan je als er ingebroken word de gestolen spullen laten vergoeden door je verzekeraar.
-
Wat kost een inboedelverzekering?
De premie van je inboedelverzekering hangt af van verschillende factoren, zoals de dekking, de waarde van je bezittingen, je woonplaats, het type woning, het eigen risico en je schadeverleden. Ook preventiemaatregelen, zoals een alarm, en of je een garantie tegen onderverzekering hebt, spelen een rol. We raden je aan om verschillende verzekeraars te vergelijken, omdat ze vaak verschillende prijzen hanteren. Dit kun je op onze website doen of telefonisch met ons bespreken.
Jij kiest zelf de meest ideale inboedelverzekering voor jou. Klik hieronder om gratis te vergelijken en de perfecte verzekering af te sluiten!
Start vergelijkenBeschikbare dekkingen inboedelverzekering
De hoofddekkingen, Basis en Allrisk, vormen de kern van je inboedelverzekering en bieden verschillende mate van bescherming. De Basisdekking biedt een standaard bescherming tegen veelvoorkomende risico's, terwijl de Allriskdekking een uitgebreidere dekking biedt, inclusief dekking bij zelf veroorzakte schades (ongelukjes).
-
-
Basis dekking
De basisdekking van je inboedelverzekering biedt fundamentele bescherming tegen verschillende onvoorziene gebeurtenissen. Zo valt chade veroorzaakt door stormachtig weer, brand en inbraak (incl. schade door poging tot diefstal) onder de basisdekking.
-
Allrisk dekking
Met de Allrisk dekking ben je, bovenop de basisdekking, ook verzekerd voor schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt. Bijvoorbeeld wanneer je iets laat vallen of omstoot. Natuurlijk is er geen dekking wanneer je iets met opzet stuk maakt.
-
-
Aanvullende dekkingen
Met onderstaande aanvullende dekkingen kun je je inboedelverzekering uitbreiden. Ze bieden extra bescherming in specifieke situaties of bijzonder spullen. Ze kunnen worden afgestemd op je unieke behoeften en bieden extra zekerheid bij zowel de basis als allrisk inboedelverzekering.
-
Aansprakelijkheid
Eigenlijk zou iedereen een aansprakelijkheidsverzekering moeten hebben! Je bent dan verzekerd wanneer je per ongeluk schade aan iemand anders toebrengt. Bijvoorbeeld wanneer je spullen van een ander beschadigt of iemand door jouw toedoen letselschade oploopt.
-
Glasdekking
Met een glasdekking op je inboedelverzekering ben je beschermd tegen schade aan het glas dat niet vastzit aan je huis of die je als huurder zelf extra hebt aangebracht. De verzekering dekt de kosten voor het vervangen van het glas, het plaatsen ervan en het herstellen van beschadigingen aan het schilderwerk rondom het glas.
-
Buitenshuisdekking
Standaard zijn je spullen in huis verzekerd. Neem je je spullen weleens mee buiten je huis, dan heb je een aanvullende buitenshuisdekking nodig. Dit is een aanvullende dekking die je bij je inboedelverzekering kunt afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan je dure camera, je kleding etc. Voor mobiele elektronica heb je ook een Mobiele elektronica dekking nodig!
-
Mobiele elektronica
Verzeker je mobiele apparaten, zoals bijvoorbeeld je tablet, mobiele telefoon en laptop, tegen diefstal, vallen en stoten. Met deze dekking ben je niet alleen beschermd binnen je woning. Heb je ook een buitenshuisdekking, dan heb je ook buiten je woning dekking bij schade aan je mobiele elektronica. Het is dus aan te raden beide aanvullende dekkingen af te sluiten als je je mobiele elektronica ook onderweg wilt meeverzekeren!
-
Bijzondere spullen
Bijzondere spullen zijn speciale en waardevolle bezittingen die je in huis hebt, zoals unieke kunstwerken, kostbare sieraden en hoogwaardige audio- en videoapparatuur. Heb je deze recent getaxeerd? Dan kun je deze tegen de juiste waarde meeverzekeren door de verzekerde bedragen op te hogen.
-
Eigenaars- of huurdersbelang
Met een eigenaarsbelang ben je extra verzekerd als de verzekering van de VvE in jouw geval onvoldoende dekking biedt bij schade. Bijvoorbeeld wanneer je extra's hebt aangebracht aan je woning die normaliter onder een opstalverzekering vallen maar waarbij de opstalverzekering van de VvE geen dekking biedt.
-
Dit wilden anderen graag weten
Veelgestelde vragen inboedelverzekeringen
Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. We antwoorden binnen 1 werkdag en tonen je vraag en ons antwoord hieronder. Zo helpen we ook andere mensen!
-
Wat kost een inboedelverzekering?
Vraag van: W. Wortel
Beantwoord door: Bart Houtman op 23-03-2020
de hoogte van jou premie zijn afhankelijk van een aantal factoren. Een factor die meetelt is bijvoorbeeld wat voor soort dekking jij kiest. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie gaat zijn. Daarnaast is de waarde van je inboedel ook een grote invloed. Maar ook gaat de soort woning waarin je woont meetellen voor de premie. En ook het eigen risico speelt een rol in de hoogte van jouw premie. Heb je hulp nodig of wil je exact weten wat een autoverzekering bij ASR kost? Dan kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).
-
Welke dekkingen heb je een inboedelverzekering?
Vraag van: B. Timmer
Beantwoord door: Bart Houtman op 23-03-2020
Voor een inboedelverzekering heb je twee soorten dekkingen. De eerste dekking is de basisdekking, deze dekking word ook wel extra uitgebreid genoemd. De extra uitgebreide dekking dekt schades door brand, blikseminslag, inbraak, ontploffing, storm, schroeien/smelten en wateroverlast. De tweede dekking is de allrisk dekking, met de allrisk dekking ben je ook gedekt tegen onvoorziene schades die je zelf hebt veroorzaakt aan je inboedel. Meer vragen over de dekkingen? Dan kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).
-
Wanneer kies ik voor allrisk of basisdekking?
Vraag van:
Beantwoord door: op
Wat onze klanten zeggen
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met bijna 5 sterren. Dat komt omdat we je snel en goed helpen.
op Google
-
Abdulhameed Hasan
26.03.2025
-
Ger Schoenmaker
25.03.2025
-
Bart Krijgsman
18.03.2025