Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Waar let je op bij het kopen van een scooter?

We leggen het je uit

Vergelijk nu scooterverzekeringen

  • Kies zelf je dekking
  • Direct verzekerd de weg op!
  • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een brommer

Voordat je daadwerkelijk een scooter aanschaft is het handig om een paar dingetjes te weten, zoals wat je nodig hebt om de scooter daadwerkelijk te mogen rijden. Alle punten die belangrijk zijn in de aanschaf van jouw nieuwe scooter bespreken we in dit artikel. Dus als je van plan bent een nieuwe scooter aan te schaffen, of je bent gewoon benieuwd wat je ervoor nodig hebt, lees dan gerust verder.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Aandachtspunten scooterverzekering

In welke staat is het voertuig?

Ga je een scooter kopen? Dan is het belangrijk dat je ook checkt in welke staat het voertuig is. Het zou zonde zijn als je scooter na twee ritjes al niet meer kan gebruiken. Bij een tweedehands scooter is dit zeker belangrijk om te controleren. Vraag dan vooral even of de scooter eerder een ongeluk of schade heeft gehad. En let ook even op eventuele roestvorming, missende onderdelen, de banden en remschijven. Op deze manier weet je zeker dat je geen miskoop doet. Verder is het handig om een proefrondje met de scooter te maken. Dan kan je meteen aanvoelen hoe de scooter rijdt en of je het een fijne scooter vindt.

Waar koop je de scooter?

Ook is het belangrijk op goed te controleren waar je jouw scooter gaat kopen. Het is het beste om jouw scooter te kopen bij een erkende handelaar. Wil je jouw scooter particulier kopen? Let dan wel extra op of alle gegevens overeen komen met de gegevens op het kentekenbewijs, en of de deal niet te mooi is om waar te zijn.

Rijbewijs

Tegenwoordig is het hebben van een scooterrijbewijs verplicht. Voorheen kon je namelijk een scooter rijden als je een bromfietscertificaat had. Het rijbewijs ziet er hetzelfde uit als auto of motor en heeft de categorie AM. Met een rijbewijs van een auto en motor mag je ook een scooter rijden, zonder daarbij nog allerlei dingen aan te hoeven vragen. Personen die geen bromfietsrijbewijs of geen scootercertificaat hebben, moeten een theorie en praktijkexamen afleggen bij het centraal bureau rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Als je voor de theorie en praktijk bent geslaagd, kan je jouw rijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis.

Het kenteken

Sinds 2005 is het verplicht dat iedere scooter is uitgerust met een scooterkenteken. Op deze manier wordt de scooter op de naam van de eigenaar gezet. Vaak hebben bromscooters een gele kentekenplaat met zwarte letters en snorfietsen hebben meestal een blauwe kentekenplaat met witte letters. Het voordeel van een kenteken is dat er geen discussie kan ontstaan over wie de eigenaar van de scooter is. Ook is het op deze manier veel minder interessant om een scooter te stelen omdat de scooter geregistreerd staat bij de rijksdienst voor het wegverkeer (RDW). Verder is het na diefstal veel makkelijker om de echte eigenaar van het voertuig te vinden omdat alles geregistreerd staat.

Soorten scooters?

Je gaat merken bij de aanschaf van een nieuwe scooter dat er heel veel keuze is. Er zijn heel veel soorten scooters in allerlei kleuren en maten. Maar wat is nou het verschil tussen al deze scooters en wat zijn precies de voordelen? Hieronder leggen we per scooter uit wat ze inhouden en wat de voordelen zijn.

Snorscooters

Voor het rijden op een snorscooter is een minimumleeftijd van 16 jaar en een bromfietsrijbewijs vereist. De snorscooter is geschikt voor het rijden van kortere afstanden omdat de snelheid beperkt is (maximaal 25 kilometer per uur). Je mag in Nederland zonder helm op de snorscooter rijden. De snorscooter kan gezien worden als een soort tussenvorm tussen de fiets en de bromfiets.

Bromscooters

Een bromscooter is geschikt voor het rijden van langere afstanden. Hiervoor is de maximumsnelheid 45 kilometer per uur. Het dragen van een helm is verplicht.

Elektrische scooters

De elektrische scooter werkt op een accu. Een elektrische scooter heeft geen brandstof nodig, maar moet worden opgeladen. Kijk bij de aankoop van een elektrische scooter welke accu erin zit. Er wordt aanbevolen de accu na iedere rit op te laden. Dat verhoogt de levensduur van de accu. Een elektrische scooter is zeer goedkoop in gebruik en verbruik.

Vespa

De eerste scooter die op de markt verscheen, was de Vespa. Vespa is onderdeel van de Piaggio Group. Voor het rijden op de motorscooters van Vespa is een motorrijbewijs verplicht.

Overige

Verder is er nog een overige categorie, aangezien er zoveel scooters zijn in alle soorten, modellen en kleuren kan je niet alles in een categorie stoppen. Vandaar horen veel scooters ook bij de overige categorie.

Is er een scooterverzekering afgesloten voor het voertuig?

Wij van Vergelijkdirect.com raden je aan om je scooter goed te verzekeren. Waarom? Ten eerste is het in Nederland verplicht om je brommer verzekerd te hebben. Je moet minimaal een WA verzekering hebben voor je brommer of scooter. Als je dit niet hebt mag je de weg niet op! Daarnaast raden we je aan om je brommer of scooter WA+ of allrisk te verzekeren. Zo is je scooter zo goed mogelijk verzekerd omdat scooters erg gewilde voertuigen zijn en daarom vaak gestolen worden.

Scooterverzekering vergelijken

Als je wilt, kunnen wij van Vergelijkdirect.com helpen met het afsluiten van een verzekering. We vergelijken verschillende verzekeraars om voor jou de beste dekking voor de beste prijs te vinden. Zo hebben we ook een scootervergelijker gemaakt. Je kan deze vergelijking zelf via onze website maken, of wij doen dat voor jou en dat gebeurt telefonisch. Neem gerust eens contact met ons op! Dan nemen wij jou het werk uit handen!

Veel gestelde vragen over goedkoop scooters verzekeren aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: G. timmer

Beantwoord door: Bart Houtman op 14/11/2021

Ten eerste is het belangrijk om te weten waar jij je scooter koopt. Koop je scooter het liefst bij een erkend handelaar. Daarnaast moet je voor het rijden van een scooter een rijbewijs of bromfiets certificaat hebben. Ook moet de scooter voorzien zijn van een blauw of geel kenteken. Daarnaast moet je in Nederland minimaal WA verzekerd zijn als je een scooter hebt. Anders mag je de weg niet op! Meer vragen over je scooter? Dan kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Vraag van: B. Timmer

Beantwoord door: Bart Houtman op 17/10/2021

Bij een scooter heb je drie verschillende basisdekkingen. De eerste dekking is een WA-dekking. Bij deze dekking ben je gedekt tegen de schade die je andere toebrengt. Deze dekking is het goedkoopst. De tweede dekking is de WA+ dekking. Met deze dekking ben je gedekt tegen schade die je anderen toebrengt. Je bent ook gedekt tegen schade aan je scooter door natuurgeweld, brand en diefstal. Deze dekking is net wat duurder dan een WA, maar je bent wel beter gedekt. En dan de laatste dekking: allrisk. Bij allrisk ben je verzekerd tegen schades die je een ander toebrengt. Ook ben je verzekerd tegen schades aan je eigen scooter. Bij deze dekking ben je het allerbeste gedekt en dat houdt dan ook in dat hij het duurste is. Meer vragen over de dekkingen? Dan kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Voordelen Vergelijkdirect.com

  • Vergelijk meer dan 9 scooterverzekeringen
  • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
  • Direct verzekerd de weg op
  • scooterverzekering op maat

Zelf je scooterverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je scooterverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

  • Oude scooterverzekering opzeggen?
    Wij zeggen je oude scooterverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
  • scooterverzekering zonder rijbewijs?
    Heb je nog geen scooterrijbewijs maar heb je wel een scooter? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je scooterverzekering!
  • Nog meer korting?
    Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.