Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Autoverzekering direct geldig

Regel het nu zelf online of laat je adviseren door onze experts!

 • Kies zelf voor WA, WA+ of Allrisk
 • Spoed? Bel ons op 035-6857888
 • Laagst mogelijke premie
 • Beste dekking en voorwaarden

Auto verzekeren?

Je auto verzekeren kun je helemaal zelf op Vergelijkdirect.com maar natuurlijk kunnen we je er ook gewoon bij helpen. We helpen je kiezen tussen meer dan 25 autoverzekeringen. Zo kun je de autoverzekering afsluiten die het beste bij je auto past. Op basis van premie, voorwaarden en dekking. Door onze unieke tool vergelijk je autoverzekeringen inclusief aanvullende dekking, voorwaarden en premie. Wil je na het vergelijken direct zelf je autoverzekering online regelen? Dan kan dat natuurlijk. Heb je nog vragen? Neem dan snel contact met ons op via chat, WhatsApp of telefoon via 035-6857888!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA Autoverzekering

Een WA Autoverzekering is verplicht voor elke auto. Met een WA-dekking ben je verzekerd tegen schade die je met je auto aanbrengt aan anderen. Schade aan je eigen auto zijn met een WA autoverzekering niet gedekt. Hiervoor dien je een WA+ of Allrisk autoverzekering af te sluiten. Over het algemeen wordt gekeken naar hoe oud de auto is om te bepalen welke verzekering (WA, WA+ of Allrisk) het beste bij de auto past. Een auto van 20 jaar oud met een lage dagwaarde is namelijk niet geschikt om Allrisk te verzekeren. De premie die je dan betaalt is over een jaar genomen hoger dan de waarde die je terugkrijgt als je schade hebt of je auto is gestolen. Bij auto's ouder dan 7 jaar wordt vaak gekozen voor een WA autoverzekering. Je WA autoverzekering kan wel worden uitgebreid met pechhulp, rechtsbijstand, ongevallen inzittenden en schade inzittenden.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ Autoverzekering

Wil je je eigen auto verzekeren tegen diefstal, ruitschade, inbraak-, brand-, storm- en natuurschade? Kies dan voor de WA+ autoverzekering. Met de WA+ autoverzekering ben je met je eigen auto gedekt tegen deze schades. Wil je ook schade door je eigen schuld en vandalisme verzekerd hebben? Kies dan voor een Allrisk autoverzekering. Ook een WA+ autoverzekering kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk auto verzekeren

Veel autoverzekeraars bieden naast de allrisk dekking voor schade door eigen schuld en vandalisme ook een nieuwwaarderegeling. Is je auto jonger dan 3 of 5 jaar krijg je bij total-loss of diefstal de volledige aankoopwaarde vergoed. Wij kunnen je exact vertellen hoe de nieuwwaarderegeling in elkaar steekt en wat de verschillen zijn die verzekeraars hanteren. Natuurlijk kun je ook extra dekkingen kiezen wanneer je je auto allrisk verzekerd.

Bekijk aanvullende dekkingen

Het komt regelmatig voor dat iemand zich afvraagt: is mijn afgesloten autoverzekering direct geldig of gaat de verzekering pas vanaf een specifieke datum in? Wij kunnen je gerust stellen. Je autoverzekering gaat direct in nadat de verzekeraar je heeft geaccepteerd. Je zal dan weer zonder zorgen de weg op kunnen.

Autoverzekering direct geldig

Autoverzekering direct geldig na overstappen?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je overstapt van autoverzekeraar. Zoals eerder al vermeld gaat je nieuwe autoverzekering in nadat je door de verzekeraar bent geaccepteerd. Je moet er wel op letten dat je jouw oude autoverzekering opzegt. Je moet er bij het overstappen wel op letten dat je jouw schadevrije jaren mee kan nemen.

Schadevrije jaren

Maar wat zijn schadevrije jaren eigenlijk? Schadevrije jaren zijn de jaren dat je geen schade rijdt met je auto. Per jaar dat je geen schade rijdt, klim je op de zogeheten bonus/malus ladder. Per gestegen positie op deze ladder stijgt je no-claim korting. Des te meer schadevrije jaren je hebt, hoe lager je maandelijkse premie ligt. Maar deze regeling heeft ook een keerzijde. Rij je namelijk wel een keer schade, dan daal je op de bonus/malus ladder. Dan zou je dus weer meer premie moeten betalen voor een autoverzekering.

Wanneer je dus van plan bent om over te stappen van autoverzekeraar, dan is het handig om te weten hoeveel schadevrije jaren je bij je vorige autoverzekeraar hebt opgebouwd. Als je dat weet, is het een gemakkelijke stap om van verzekeraar over te stappen en deze schadevrije jaren mee te nemen.

Verschillende verzekeringen

Er kunnen verschillende redenen zijn om van verzekeraar te wisselen. Misschien heb je onenigheid gehad met je verzekeraar? – of misschien wil je wisselen van verzekering en heb je gezien dat de gewilde verzekering bij een andere verzekeraar goedkoper is? Het kan allemaal. Is dat laatste het geval? dan zijn er drie verschillende verzekeringen waar je uit kunt kiezen:

 • WA
 • WA+
 • Allrisk

Bij elke verzekeraar betaal je een andere premie per verzekering. Vergelijk dus goed en bespaar veel geld door meteen de juiste autoverzekering te kiezen.

Is je autoverzekering direct geldig?

Het antwoord op deze vraag is dus ja. De verzekeraar moet je natuurlijk wel eerst even goedkeuren. Dit kan soms wel even 5 minuten duren. Je moet er dus wel op letten dat je niet vergeet om je oude verzekering op te zeggen. Anders betaal je straks een dubbele maandelijkse premie. Het vergelijken van verscheidene autoverzekeringen kan op Vergelijkdirect.com!

Veel gestelde vragen over autoverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: J. van Leest

Beantwoord door: Bart Houtman op 20/05/2019

De kosten van een autoverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst de dekking. Er zijn drie soorten dekkingen voor een autoverzekering: WA, WA+ en Allrisk. Met een WA-dekking ben je alleen verzekerd tegen schade aan anderen. Bij een WA+ dekking ben je niet alleen verzekert tegen schade aan anderen, maar ook tegen diefstal, ruit-, inbraak-, brand-, storm- en natuurschade. Ten derde is er een Allrisk verzekering. Deze verzekering dekt alles wat er onder een WA+ dekking valt, plus schade door eigen schuld en schade door vandalisme. Er zijn ook een aantal aanvullende dekkingen die de prijs van een autoverzekering kunnen verhogen. Deze dekkingen zijn niet verplicht. Het gaat om de volgende dekkingen: pechhulp, rechtsbijstand, ongevallen inzittenden, schade inzittenden, geen eigen risico en no-claim beschermer. Overige factoren die de prijs bepalen zijn: postcode, type auto, aantal schadevrije jaren en het aantal kilometers dat je rijdt per jaar.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 25 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Auto verzekeren op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Breid je autoverzekering uit met dekking voor je accessoires, inzittenden etc.

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe autoverzekering!
 • Extra korting autoverzekering?
  Combineer je autoverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.