Eigen risico

Eigen risico
   •  Zelf je eigen risico bepalen
   •  Meer korting door hoger eigen risico!
   •  Zelf je autoverzekering samenstellen

  Info

Eigen risico

Het eigen risico staat voor een bedrag dat je altijd zelf moet betalen bij schade. Het eigen risico geldt niet voor schade aan anderen. Als je schade claimt aan je eigen auto, geldt het eventuele afgesloten eigen risico wel.
Ook bij je autoverzekering wordt in sommige gevallen een eigen risico gehanteerd. Er zijn verzekeraars waar geen eigen risico aanwezig is, maar in de meeste gevallen is dit wel het geval. Hier betaal je dan meestal een standaard eigen risico van €130 tot €150. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Maar veel autoverzekeraars bieden ook een aantrekkelijke premie zonder een verplicht eigen risico.

Soorten autoverzekeringen

Bij een WA autoverzekering geldt het eigen risico niet. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je extra hoeft te betalen bij het veroorzaken van schade. Bij het veroorzaken van schade zul je wel dalen in het aantal schadevrije jaren.

Kan ik zelf de hoogte bepalen?

Vaak kun je de hoogte van je eigen risico zelf bepalen. Dit varieert tussen de 0 en 750 euro. Bij het vergelijken van jouw autoverzekering kun je zelf aangeven hoe hoog of hoe laag jij het wilt hebben. Op die manier kan je kijken welke autoverzekering het beste bij je past. Door het verhogen van het eigen risico, betaal je hierdoor vaak een lagere premie.

Eigen risico voor jongeren meestal hoger

Jongeren kunnen soms een hoger verplicht eigen risico krijgen van de autoverzekeraar. Dit komt omdat jongeren over het algemeen vaker schade maken. Dit is voor de verzekeraar dan ook een reden om het te verhogen voor de jongeren. voor jongeren kan dit soms wel honderden euro’s verschillen.

Eigen risico afkopen?

Bij enkele verzekeraars kun je je eigen risico afkopen. Als je liever geen eigen risico meer wilt betalen, kun je dit doen.

Eigen risico vergelijken

Ben je benieuwd welke autoverzekeraars een verplicht en vrijwillig eigen risico bieden en hoe hoog deze zijn? Dan is het slim om alle autoverzekeraars met elkaar te vergelijken. Zo kom je erachter welke autoverzekering het best bij jouw wensen en behoeftes aansluit.

Vergelijk jouw autoverzekering bij Vergelijkdirect.com

Je kunt op veel manieren besparen op jouw autoverzekering. Een daarvan is om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit is tevens een meeste effectieve manier om te besparen op jouw autoverzekering. Door te vergelijken krijg je alleen de autoverzekeringen te zien die bij jouw wensen en behoeftes passen. Er zijn namelijk een hoop autoverzekeringen met een hoop verschillende premies, en het kan voorkomen dat je daardoor door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je graag bij het zoeken van de beste en voordeligste autoverzekering. Waar wacht je nog op? Vergelijk en bespaar bij Vergelijkdirect.com.

Lees hier meer over de autoverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier