Eigen risico voor je autoverzekering

Ook bij je autoverzekering wordt in sommige gevallen een eigen risico gehanteerd. Er zijn verzekeraars waar geen eigen risico aanwezig is, maar in de meeste gevallen is dit wel het geval. Hier betaal je dan meestal een standaard eigen risico van 130 tot 150 euro. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Maar veel autoverzekeraars bieden ook een aantrekkelijke premie zonder een verplicht eigen risico.

Soorten autoverzekeringen

Het eigen risico geldt dus alleen voor schade aan jouw eigen auto en niet voor schade aan andere auto’s. De WA autoverzekering heeft geen eigen risico. Bij de WA beperkt casco en WA volledig casco (allrisk) geldt een standaard of vrijwillig eigen risico. Dit verschilt per verzekeraar.

Kan ik zelf de hoogte bepalen?

Vaak kun je de hoogte van je eigen risico zelf bepalen. Dit varieert tussen de 0 en 750 euro. Bij het vergelijken van jouw autoverzekering kun je zelf aangeven hoe hoog of hoe laag jij het wilt hebben. Op die manier kan je kijken welke autoverzekering het beste bij je past.

Eigen risico voor jongeren meestal hoger

Jongeren kunnen soms een hoger verplicht eigen risico krijgen van de autoverzekeraar. Dit komt omdat jongeren over het algemeen vaker schade maken. Dit is voor de verzekeraar dan ook een reden om het te verhogen voor de jongeren. voor jongeren kan dit soms wel honderden euro’s verschillen.

Eigen risico afkopen?

Bij enkele verzekeraars kun je je eigen risico afkopen. Als je liever geen eigen risico meer wilt betalen, kun je dit doen.

Eigen risico vergelijken

Ben je benieuwd welke autoverzekeraars een verplicht en vrijwillig eigen risico bieden en hoe hoog deze zijn? Dan is het slim om alle autoverzekeraars met elkaar te vergelijken. Zo kom je erachter welke autoverzekering het best bij jouw wensen en behoeftes aansluit.

Vergelijk jouw autoverzekering bij Vergelijkdirect.com

Je kunt op veel manieren besparen op jouw autoverzekering. Één daarvan is om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit is tevens een meeste effectieve manier om te besparen op jouw autoverzekering. Door te vergelijken krijg je alleen de autoverzekeringen te zien die bij jouw wensen en behoeftes passen. Er zijn namelijk een hoop autoverzekeringen met een hoop verschillende premies, en het kan voorkomen dat je daardoor door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je graag bij het zoeken van de beste en voordeligste autoverzekering. Waar wacht je nog op? Vergelijk en bespaar bij Vergelijkdirect.com.