Goedkope verzekering auto afsluiten

Iedereen wil graag een goedkope verzekering auto afsluiten. Het enige probleem hierbij is dat nooit dezelfde autoverzekering de goedkoopste is. Iedereen zijn wensen verschillen en aan de hand hiervan verschilt het weer wat dan de goedkoopste autoverzekering is. In dit artikel helpt Vergelijkdirect.com je om de goedkoopste autoverzekering te vinden.

Welke soorten dekkingen zijn er?

Bij het afsluiten van een autoverzekering heb je keuze uit drie basisdekkingen. Hierbij kun je al voor een groot deel kiezen hoe goedkoop je autoverzekering gaat zijn. Je hebt namelijk een WA, WA beperkt casco of allrisk basisdekking. Een WA dekking is wettelijk verplicht in Nederland en hierbij ben je verzekerd voor schade aan anderen. Bij WA beperkt casco ben je verzekerd voor:

  • Schade aan anderen
  • Diefstal
  • Brand
  • Aanrijding met een dier
  • Ruitschade

Natuurlijk heeft de WA beperkt casco dekking dan ook een hogere maandelijkse premie dan de WA dekking. Als laatste heb je nog de allrisk dekking. Deze heeft de hoogste premie, maar je bent wel zo volledig mogelijk verzekerd. Je bent dan namelijk ook nog verzekerd voor schade aan je eigen auto en voor schade door vandalisme. Zit er toch nog iets tussen wat nog niet verzekerd is, dan kan je dit vaak met de aanvullende dekkingen verzekeren.

Aanvullende dekkingen

Om jouw autoverzekering nog beter bij je te laten passen kan je aanvullende dekkingen afsluiten. Hierdoor krijg jij precies verzekert wat je nodig hebt en betaal je niet te veel voor dekkingen die je niet gebruikt. Vergelijkdirect.com heeft de meest voorkomende dekkingen voor je op een rij gezet. Deze dekkingen kun je tevens ook aangeven bij het vergelijken van de autoverzekeringen op Vergelijkdirect.com.

Pechhulp

Het is al vervelend genoeg als je stil komt te staan met de auto. Het wordt al helemaal vervelend wanneer het niet jouw eigen schuld is, maar dat van het voertuig dat je stil bent komen te staan. Met de dekking pechhulp ben je verzekerd voor hulp wanneer je auto door een mechanische fout stil komt te staan.

Rechtsbijstand

Wanneer er schade wordt gereden en er is een tegenpartij bij betrokken is het erg fijn om juridische hulp te krijgen. Met de dekking rechtsbijstand krijg je dit juridische advies en de deskundige rechtshulp om je verder te helpen.

Ongevallen inzittenden

Bij de dekking ongevallen inzittenden ben je bij een ongeval met als gevolg overlijden of blijvende invaliditeit verzekert. Met deze dekking wordt ervoor gezorgd dat je extra bescherming krijgt wanneer er sprake is van invaliditeit of overlijden na een ongeval.

Schade inzittenden

Met de dekking schade inzittenden ben je verzekerd voor de werkelijke schade door een verkeersongeval. Wel zo fijn om alles terug vergoedt te kunnen krijgen waar je schade aan hebt.

No-claim beschermer

Bij het opbouwen van veel schadevrije jaren krijg je natuurlijk een steeds hogere premiekorting. Als er 1 keer schade wordt gereden na al die tijd is het erg zonde om de premiekorting te verliezen. Met de dekking no-claim beschermer blijft de premiekorting hetzelfde bij de huidige verzekeraar. Waar wel op gelet moet worden is dat de schadevrije jaren wel veranderen. Verander je dus van verzekeraar, dan zal de premiekorting dalen, omdat je minder schadevrije jaren hebt dan bij je oude verzekeraar door de no-claim beschermer.

Schadevrije jaren

Door de jaren heen is het ook mogelijk om een goedkopere autoverzekering te krijgen, namelijk door je schadevrije jaren. Bij bijna alle verzekeraars krijg je per jaar dat je geen schade claimt een bepaald percentage premiekorting. Dit wordt ook wel no-claim korting genoemd. Het verschilt sterk hoe hoog de korting is en hoe snel deze groeit per verzekeraar. Een groot voordeel aan schadevrije jaren is dat deze vaak meegenomen kunnen worden als je van verzekeraar wisselt. Je kan dus altijd nog overstappen naar een goedkopere verzekeraar en je no-claim korting behouden naar de regels van de nieuwe verzekeraar. Hierdoor kan je autoverzekering steeds goedkoper worden.

Goedkope verzekering auto afsluiten met Vergelijkdirect.com

Wil jij graag een goedkope verzekering auto vinden? Ga dan naar Vergelijkdirect.com en start met vergelijken! Door jouw wensen en eisen in de unieke vergelijker te zetten krijg jij precies te zien welke verzekeringen het beste bij je passen. Je hoeft alleen nog te kiezen op welke verzekering jij het meeste bespaard en dan kan je deze direct online afsluiten. Vindt samen met Vergelijkdirect.com de goedkoopste autoverzekering voor jou!

Lees hier meer over de autoverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier