Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Goedkope autoverzekering

Ben je op zoek naar een goedkope autoverzekering? Lees snel verder.

Vergelijk nu autoverzekeringen

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Op werkdagen binnen een uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

Goedkope autoverzekering afsluiten

Iedereen wil graag een goedkope autoverzekering afsluiten. Het enige probleem hierbij is dat nooit dezelfde autoverzekering de goedkoopste is. Iedereen zijn wensen verschillen en aan de hand hiervan verschilt het weer wat dan de goedkoopste autoverzekering is. In dit artikel helpen wij je om de goedkoopste autoverzekering te vinden.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA auto-verzekering

Deze dekking wordt het meeste gekozen bij auto’s die ouder zijn dan tien jaar. Met een WA dekking ben je verzekerd tegen de schade die je bij anderen veroorzaakt.

Bekijk de dekkingen

WA+ auto-verzekering

Bij deze dekking ben je verzekerd tegen de schade die je bij anderen veroorzaakt. Ook ben je verzekerd tegen schade aan je auto door natuurgeweld, brand en diefstal. Deze dekking wordt vaak gekozen voor auto's tussen de vier en tien jaar oud.

Bekijk de dekkingen

Allrisk auto-verzekering

Bij hele nieuwe auto's wordt vaak voor deze dekking gekozen. Het is namelijk de meest uitgebreide verzekering voor je auto. Je bent dan verzekerd tegen schades die je een ander toebrengt. Ook je bent verzekerd tegen schades aan je eigen auto. Wel moeten we erbij vermelden dat er geen schadevergoeding wordt uitgekeerd bij opzet of gebruik van verboden middelen.

Bekijk de dekkingen

Goedkope autoverzekering: welke dekkingen zijn er?

Bij het afsluiten van een autoverzekering heb je keuze uit drie basisdekkingen. Hierbij kun je al voor een groot deel kiezen hoe goedkoop je autoverzekering gaat zijn. Je hebt namelijk een WA, WA beperkt casco of allrisk basisdekking.

Een WA dekking is wettelijk verplicht in Nederland en hierbij ben je verzekerd voor schade aan anderen.

Bij WA beperkt casco ben je verzekerd voor:

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Brand
 • Aanrijding met een dier
 • Ruitschade

Natuurlijk heeft de WA beperkt casco dekking dan ook een hogere maandelijkse premie dan de WA dekking. Als laatste heb je nog de allrisk dekking. Deze heeft de hoogste premie, maar je bent dan wel zo volledig mogelijk verzekerd. Je bent dan ook verzekerd voor schade aan je eigen auto. Net als voor schade door vandalisme. Zit er toch nog iets tussen wat nog niet verzekerd is? Dan kan je dit vaak met de aanvullende dekkingen verzekeren.

Aanvullende dekkingen goedkope autoverzekering

Om jouw autoverzekering nog beter bij je te laten passen kan je aanvullende dekkingen afsluiten. Hierdoor krijg jij precies verzekerd wat je nodig hebt. Je betaalt niet te veel voor dekkingen die je niet gebruikt. Wij hebben de meest voorkomende dekkingen voor je op een rij gezet. Deze dekkingen kun je ook aangeven bij het vergelijken van de autoverzekeringen bij ons. Let er wel op dat een aanvullende dekking de premie hoger maakt.

Pechhulp

Het is al vervelend genoeg als je stil komt te staan met de auto. Het wordt al helemaal vervelend wanneer het niet jouw eigen schuld is, maar dat van een ander voertuig. Met de pechhulpdekking ben je ook verzekerd voor hulp wanneer je auto door een mechanische fout stil komt te staan.

Rechtsbijstand

Wanneer er schade wordt gereden en er is een tegenpartij bij betrokken, is het erg fijn om juridische hulp te krijgen. Met de dekking rechtsbijstand krijg je juridische advies en deskundige rechtshulp om je verder te helpen.

Ongevallen inzittenden

Bij deze dekking ben je bij een ongeval met als gevolg overlijden of blijvende invaliditeit verzekerd. Met deze dekking wordt ervoor gezorgd dat je extra bescherming krijgt wanneer er sprake is van invaliditeit of overlijden na een ongeval.

Schade inzittenden

Met deze dekking ben je verzekerd voor de werkelijke schade door een verkeersongeval. Wel zo fijn om alles terug te kunnen krijgen waar je schade hebt.

No-claim beschermer

Bij het opbouwen van veel schadevrije jaren krijg je natuurlijk een steeds hogere premiekorting. Als er één keer schade wordt gereden na al die tijd is het erg zonde om de premiekorting te verliezen. Met de dekking no-claim beschermer blijft de premiekorting hetzelfde bij de huidige verzekeraar. Waar op gelet moet worden is dat de schadevrije jaren wel veranderen. Verander je dus van verzekeraar, dan zal de premiekorting dalen omdat je minder schadevrije jaren hebt dan bij je oude verzekeraar door de no-claim beschermer.

Schadevrije jaren voor een goedkope autoverzekering

Door de jaren heen is het ook mogelijk om een goedkopere autoverzekering te krijgen. Namelijk door je schadevrije jaren. Bij bijna alle verzekeraars krijg je per jaar dat je geen schade claimt een bepaald percentage korting. Dit wordt ook wel no-claim korting genoemd. Het verschilt sterk hoe hoog de korting is en hoe snel deze groeit per verzekeraar. Een groot voordeel aan schadevrije jaren is dat deze vaak meegenomen kunnen worden als je van verzekeraar wisselt. Je kan dus altijd nog overstappen naar een goedkopere verzekeraar en je no-claim korting behouden naar de regels van de nieuwe verzekeraar. Hierdoor kan je autoverzekering steeds goedkoper worden.

Goedkope autoverzekering afsluiten

Wil jij graag een goedkope verzekering auto vinden? Start met vergelijken! Door jouw wensen en eisen in de unieke vergelijker te zetten krijg jij precies te zien welke verzekeringen het beste bij je passen. Je hoeft alleen nog te kiezen op welke verzekering jij het meeste bespaard en dan kan je deze direct online afsluiten. Vindt samen met ons de goedkoopste autoverzekering voor jou! Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Veel gestelde vragen over goedkope autoverzekeringen

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Mitchell

Beantwoord door: Vincent Schokker op 28/08/2021

Iedereen wil graag een goedkope autoverzekering afsluiten. Het enige probleem hierbij is dat nooit dezelfde autoverzekering de goedkoopste is. Iedereen zijn wensen verschillen en aan de hand hiervan verschilt het weer wat dan de goedkoopste autoverzekering is. In dit artikel helpen wij je om de goedkoopste autoverzekering te vinden. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Emre

Beantwoord door: Vincent Schokker op 09/09/2021

Met het opbouwen van schadevrije jaren krijg je korting op je premie. Bij één keer schade zak je gelijk terug in korting. Wanneer je een no-claim beschermer afsluit, behoud je dezelfde premiekorting als je schade hebt gereden. Maar let wel op dat je schadevrije jaren weer veranderen. Verander je dus van verzekeraar, dan zal de premiekorting dalen. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Autoverzekering op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je autoverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Autoverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen autorijbewijs maar heb je wel een auto? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je autoverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.