Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Beste dierenverzekering 2018

Ook in 2018 wil je natuurlijk de beste dierenverzekering. Tegenwoordig verzekeren steeds meer mensen hun huisdier. Vergelijkdirect.com verwacht dan ook dat deze trend zich ook in 2018 voortzet.

Beste dierenverzekering 2018

Over het algemeen zijn er in 2018 geen grote veranderingen waargenomen. Zo zijn de prijzen ongeveer gelijk gebleven, evenals de voorwaarden. Echter, blijft het belangrijk om goed te vergelijken. Zo kunnen verzekeringen met dezelfde prijs enorm verschillen in de voorwaarden en dekkingen.

Vergelijken

Door goed te vergelijken, kun je de beste dierenverzekering in 2018 afsluiten. De prijs van een dierenverzekering hangt namelijk af van vele factoren. Vergelijkdirect.com heeft deze voor jou op een rijtje gezet zodat jij weet waar je aan toe bent:

Eigen risico

Een belangrijke factor is het eigen risico. Een vuistregel van het eigen risico is; laag eigen risico betekent een hogere premie, hoog eigen risico betekent een lagere premie. Dierenverzekeraars hanteren daarnaast vaak ook een percentage als eigen risico. Jij betaalt dus een bepaald percentage mee van een eventuele behandeling. Hoe hoger jouw maandelijkse premie is, des de minder jij meebetaalt aan een behandeling.

Vrijwillig eigen risico

Als je ervoor kiest om een extra vrijwillig eigen risico te nemen, krijg je nog meer korting op je premie. Je eigen risico wordt weliswaar nog hoger, maar hierdoor wordt je premie wel een stuk lager. Je kunt er ook voor kiezen om geen vrijwillig eigen risico te nemen. Hierdoor betaal je de standaard premie.

Extra dekkingen

Ook de beste dierenverzekering in 2018 kun je uitbreiden met extra dekkingen. Zo kun je ervoor kiezen om je huisdier nog extra te verzekeren voor chippen, castratie, sterilisatie, reisverzekering, inslapen of bijvoorbeeld ook crematie. Sommige verzekeringen hebben al bepaalde dekkingen inbegrepen. Op onze vergelijker kun je precies zien welke dekkingen er van toepassing zijn en welke niet.

Leeftijd

Oudere huisdieren zijn nu eenmaal duurder dan de jongere huisdieren. Dit heeft te maken met het feit dat oudere huisdieren meer kans hebben op ziekten, aandoeningen en hierdoor meer behandelingen nodig hebben. Jongere huisdieren zijn doorgaans goedkoper in de maandelijkse premie. Het kan ook zijn dat hele oude huisdieren geweigerd worden door verzekeraars. Dit zijn vaak honden die ouder zijn dan 15 jaar.

Ras

Ook het ras heeft te maken met de maandelijkse premie. Bepaalde rassen die meer kans hebben op ziekten en aandoeningen, zijn duurder in de maandelijkse premie. Rassen die gemiddeld gezien weinig kans hebben op ziekten en aandoeningen zijn doorgaans goedkoper in de maandelijkse premie.

Regio

In de grote steden wordt een hogere premie betaald dan in dunbevolkte gebieden. Dit komt omdat de vestigingskosten van een dierenarts hoger zijn in de grote steden.

Lees hier meer over de dierenverzekering