Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Dierenverzekering berekenen

Een dierenverzekering berekenen hoef je natuurlijk niet zelf te doen. Wij helpen je met het berekenen en kiezen van een verzekering waarmee je huisdier goed gedekt is tegen ongevallen. Het zou natuurlijk fijn zijn als de verzekering niet al te duur is. Maar op basis van welke gronden wordt je maandelijkse premie eigenlijk berekend?

Verzekeraar en pakket

Ten eerste hangt je maandelijkse premie af van de verzekeraar en het pakket dat je kiest. Elk pakket is namelijk anders. Zelfs de basispakketten per verzekeraar verschillen qua dekkingen van elkaar. Je moet dus bij het kiezen van een dierenverzekering goed controleren welke dekkingen er allemaal worden gedekt per pakket. Misschien kies je anders een pakket met dekkingen die helemaal niet van toepassing zijn op jouw hond of kat.

Eigen risico

Elke dierenverzekeraar hanteert ook een eigen risicopercentage. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager vaak de maandelijkse premie ligt. Bij sommige verzekeraars kun je bovenop het eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico afsluiten. Dan moet je tot een hoger bedrag uit eigen zak betalen, maar dan ligt je maandelijkse premie wel lager.

Vergoedingspercentage

Het percentage dat je per behandeling vergoed krijgt, is ook van belang voor de hoogte van je premie. Het vergoedingspercentage ligt per verzekeraar tussen de 50% en 90%. Hoe lager het vergoedingspercentage is, hoe lager je premie is.

Maximaal te verzekeren bedrag

Bij elke dierenverzekering staat ook een maximaal te verzekeren bedrag aangegeven. Verzekeringen die tot het hoger bedrag vergoeden zijn vaak duurder qua premie.

Leeftijd en ras

Je maandelijkse premie hangt ook af van de leeftijd en het ras van je hond of kat. Boven een bepaalde leeftijd (vaak 7 of 8 jaar oud) kun je je huisdier zelfs niet meer voor het eerst laten verzekeren. Heeft je huisdier al voor die leeftijd een verzekering, dan kan de verzekering wel worden behouden als je huisdier ouder wordt.

Aanvullende dekkingen

Naast het gekozen pakket kun je ook vaak nog aanvullende dekkingen kiezen. Verschillende aanvullende dekkingen kunnen zijn:

  • Crematie
  • Gebitsbehandeling
  • Buitenlanddekking

Sommige verzekeraars bieden nog andere aanvullende dekkingen aan, maar dit zijn de meest voorkomende aanvullende dekkingen.

Verzekering kiezen na dierenverzekering berekenen

Een dierenverzekering berekenen hoef je niet zelf te doen. Op Vergelijkdirect.com kun je gemakkelijk verschillende dierenverzekeringen met elkaar vergelijken door aan te geven van welke opties je gebruik wil maken. Vergelijk het direct!

Lees hier meer over de dierenverzekering