Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Goedkoopste dierenverzekering vergelijken

Ben je benieuwd naar de verzekeraar met de goedkoopste dierenverzekering? Wij geven aan wat de belangrijkste punten zijn waar je op moet letten bij het vergelijken van de goedkoopste dierenverzekering.

De goedkoopste dierenverzekeringen voor jou

Veel dierenverzekeraars hanteren een verzekering waarbij een bepaald percentage wordt vergoed. De hoogte van het te vergoede percentage verschilt wel per verzekering. Zo zijn er verzekeringen met een laag te vergoede percentage bij een goedkope premie, en zo zijn er andere verzekeringen waar je een vast percentage ontvangt voor het maximale bedrag dat je verzekert.

In het onderstaande tabel kun je zien welke goedkoopste dierenverzekeringen er zijn. Kijk dus goed welke verzekering het beste bij je past!

Goedkoopste pakketten
OHRA basis Figo basis Reaal Dier & Zorg
Maximaal vergoed bedrag €2.500 €3.000 €1.500
Eigen risico 20% 50% 50%
Mogelijkheid vrijwillig eigen risico ✗ ✔ ✔

De meeste mensen komen uit bij de basispakketten. Maar wat het basispakket inhoudt, verschilt per verzekeraar. Veel mensen zouden bijvoorbeeld sneller voor een verzekeraar kiezen die een hoog te vergoede percentage hanteert, dan dat ze zouden kiezen voor een verzekeraar met een lager te vergoede percentage. Maar dat is niet het enige waar je naar moet kijken, want misschien vergoedt de verzekeraar met een hoog te vergoede percentage helemaal niet de dekkingen die jij nodig hebt. Om erachter te komen wat de goedkoopste dierenverzekering voor jou is, kun je de verschillende (basis)pakketten bij Vergelijkdirect.com vergelijken.

In onze vergelijker kun je precies zien welke dekkingen je krijgt en voor welke premie!

Eigen risico

Bij sommige behandelingen wordt er een eigen risico gehanteerd. Hoe hoog het eigen risico is, verschilt per dierenverzekering. Hoe hoger het eigen risico is, hoe lager de premie per maand is.

Vrijwillig eigen risico

Het eigen risico kun je nog een stapje verder nemen door er nog een vrijwillig eigen risico bovenop te nemen. Je kunt dit doen om je premie per maand te verlagen, maar het nadeel is dan dat je meer uit eigen zak moet betalen als je hond of kat daadwerkelijk een behandeling moet ondergaan.

Te vergoede percentages

Een te vergoede percentage wordt door alle dierenverzekeringen gehanteerd. Dit houdt in dat er altijd een bepaald percentage van de behandeling wordt vergoed. Dit percentage is echter nooit de volledige 100% van de prijs. Het kan per verzekering verschillen van 50% tot 90%.

Aanvullende dekkingen

Heb je een dierenverzekering, maar wil je deze nog aanvullen? dan hoef je je geen zorgen te maken. Bij alle dierenverzekeringen kun je bijvoorbeeld nog een aanvullende gebits- en/of crematiedekking afsluiten.

Vergelijken

Dit zijn alle zaken waar je rekening mee moet houden. Nu je al deze informatie tot je hebt genomen, kun je de goedkoopste dierenverzekering vergelijken bij ons!

Lees hier meer over de dierenverzekering