Puppy / kitten
Heb je net een puppy / kitten of een kitten gekocht of gekregen? Dan kan het zo zijn dat het weleens naar de dierenarts moet. Het kan verstandig zijn om een dierenverzekering voor je puppy of kitten af te sluiten. Je bent dan verzekerd tegen de meest voorkomende medische kosten van bijvoorbeeld de dierenarts. Waar moet je op letten als je een dierenverzekering wilt afsluiten? We helpen je graag met het maken van een goede vergelijking!
Kitten- & puppyverzekering vergelijken
Voor het vergelijken van puppyverzekeringen hebben we een speciale vergelijker voor puppyverzekeringen gemaakt. Eigenlijk is het vergelijken van een verzekering voor je puppy hetzelfde als het vergelijken van een hondenverzekering. Voor het vergelijken van een kittenverzekering kun je uitgaan van een normale kattenverzekering. Het kan bij een puppy of kitten wel van belang zijn of een castratie/sterilisatie volledig of beperkt wordt vergoed. Let hier dus op bij de resultaten van de vergelijking die je hebt gemaakt.
Maximaal verzekerd bedrag
Ook bij een puppy of kitten kent elke verzekeraar een maximaal uit te keren bedrag per jaar. Let hier goed op bij het vergelijken. Het verschilt namelijk per verzekeraar en ook nog eens per verzekeringspakket!
Eigen risico
Naast het maximaal verzekerd bedrag verschilt ook het eigen risico per verzekeraar. De ene verzekeraar vraagt per ingediende declaratie een eigen bijdrage (eigen risico) terwijl de andere verzekeraar een vaste eigen bijdrage rekent als je alle declaraties van 1 jaar in één keer indient. Let hier goed op want als je vaker dan 1 keer naar de dierenarts of andere zorgverlener gaat, dan kan je dit flink wat kosten schelen.
Vaccinaties voor je puppy / kitten
Een vaccinatie is een belangrijke en effectieve manier om bepaalde ziekten te kunnen voorkomen. Vooral voor puppy’s en kittens is het erg belangrijk om ingeënt te worden, om het diertje te beschermen tegen bepaalde ziekten. Door een vaccinatie wordt het lichaam van je huisdier voorbereid op een mogelijke infectie, waardoor het immuunsysteem direct in actie kan komen. Het dier wordt ingespoten met een onschadelijk gemaakte ziektewekker (bijvoorbeeld een virus), hierdoor wordt het lichaam aangezet om antilichamen te maken. Bepaalde ziektewekkers worden uitgeschakeld voordat ze schade kunnen aanrichten aan het lichaam van je huisdier. Om het effect van vaccinaties te laten voortbestaan, is het aangeraden om je huisdier regelmatig in te enten.
Lees hier meer over de dierenverzekering