Allianz fietsverzekering

Een nieuwe of dure fiets wil je natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. Met een goede fietsverzekering hoef je zelf niet voor de kosten op te draaien als je fiets wordt gestolen of beschadigd raakt. Een Allianz fietsverzekering heeft meerdere voordelen, dekkingen en looptijden. Je sluit al een Allianz fietsverzekering af vanaf €1,83 per maand!

Fietsverzekering Allianz
    •  Basisdekking al v.a. €3,08 per maand
    •  Kies voor aanvullende schade en ongevallendekking
    •  Direct online afsluiten bij Allianz!
    • Bekijk voordelen

9
snelle, duidelijke begeleiding naar de juiste offerte. Opzittenden, rechtsbijstand etc.. allemaal te kiezen.
- Beilen
18 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.9/10

Voordelen Allianz fietsverzekering

Het is verstandig om een Allianz fietsverzekering af te sluiten. Een Allianz fietsverzekering biedt je namelijk meerdere voordelen:

Looptijd

Wanneer je er zeker van bent dat je een Allianz fietsverzekering wil, heb je de keuze uit twee verschillende looptijden: een looptijd van drie jaar of een doorlopende looptijd. Bij een Allianz fietsverzekering van drie jaar betaal je de totale premie vooruit. Wordt je fiets gedurende deze drie jaar gestolen, dan ontvang je het aankoopbedrag terug. De Allianz fietsverzekering met een doorlopende looptijd geldt voor minstens één jaar. Deze verzekering kun je na dit jaar maandelijks opzeggen. Er geldt wel een opzegtermijn van één maand. De gemiddelde maandelijkse premie van een doorlopende verzekering is duurder dan de premie van een driejarige looptijd.

Aankoopwaarde wordt vergoed

Bij diefstal van je fiets ontvang je in de eerste drie jaar de volledige aankoopwaarde van je fiets terug op je rekening. Na deze drie jaar wordt er rekening gehouden met afschrijvingen. Hoe Allianz dit berekent, zie je in het onderstaande tabel:

Allianz standaardAllianz compleet
Uitkeerpercentages3 jaarDoorlopend3 jaarDoorlopend
1e jaar100%100%100%100%
2e jaar100%100%100%100%
3e jaar100%100%100%100%
4e jaar✗75%✗75%
5e jaar✗60%✗60%

Deze dekking, de dekking diefstal’, is overal ter wereld geldig. Je kunt dus met een gerust hart op fietsvakantie. Je krijgt de kosten van een gestolen fiets dan ook vergoed.

Na diefstal een snelle uitkering

Wanneer je fiets wordt gestolen, wil je natuurlijk zo snel mogelijk je vergoeding ontvangen. Na de diefstal van je fiets moet je Allianz enkel het politierapport, de aankoopnota en twee originele sleutels opsturen. Allianz controleert dit allemaal. Vervolgens maakt Allianz de vergoeding, op de zevende kalenderdag nadat je de diefstal van je fiets hebt gemeld, over naar je bankrekening.

Juridische hulp altijd meeverzekerd

Fietsdiefstal
Met een fietsverzekering van Allianz hoef je niet bang te zijn dat je geen juridische hulp krijgt. Juridisch hulp is namelijk een dekking die standaard is meeverzekerd bij Allianz. Wanneer je fietsschade hebt als gevolg van een ongeluk, dan helpt Allianz je met het verhalen van de schade op de andere partij.

Na schade vergoeding voor een leenfiets

Bij fietsschade heb je recht op een leenfiets. Allianz geeft je hier een vergoeding voor. Deze vergoeding ontvang je dan meteen met reparatienota. De maximale vergoeding per dag is €5,- voor een gewone stadsfiets en €8,50 voor een elektrische fiets..

Professionele pechhulp

Allianz biedt ook pechhulp aan. Zo staan de monteurs doordeweeks van 08:00 tot 21:00 voor je klaar. In het weekend zijn de monteurs van 09:00 tot 21:00 beschikbaar. Mocht je buiten deze tijden pech krijgen, dan is de hulpdienst ook beschikbaar. De hulpdiensten zullen je dan naar het eind of het begin van je fietsroute brengen.

In het geval dat de fietsmonteur komt, komt hij met zijn bus die volledig is ingericht als werkplaats om je gelijk te helpen. In de meeste gevallen kan je fiets meteen worden gerepareerd. Onze monteurs hebben van alle fietsen verstand. Of je nou het nieuwste model elektrische fiets hebt of een mooie bakfiets, de monteur kan het repareren. Kan je fiets niet worden gerepareerd? dan worden jij en je fiets naar een locatie van eigen keuze gebracht. Eventuele fietspartners kunnen ook worden mee vervoerd.

Doorfietsgarantie

Allianz heeft ook de zogenaamde ‘doorfietsgarantie’. Zo krijg je in het geval van pech namelijk pechhulp. Hierbij word je onderweg geholpen door gecertificeerde fietsmonteurs. In het geval dat je fiets gestolen is, krijg je snel de aankoopwaarde uitgekeerd (t/m het 3e jaar). In het geval van schade, krijg je een leenfiets aangeboden.

Soorten Allianz fietsverzekeringen:

Vergelijkdirect.com heeft alle Allianz fietsverzekeringen voor je op een rijtje gezet. Over het algemeen is er een kortlopende en een doorlopende verzekering. Het vergelijken ervan doe je natuurlijk met onze vergelijker. Het overzicht van Allianz fietsverzekeringen:

Allianz standaardAllianz compleet
Looptijd3 jaarDoorlopend3 jaarDoorlopend
Diefstal✔✔✔✔
Schade✔✔
Vergoeding leenfiets✔✔
24/7 pechhulp✔✔
Juridische hulp✔✔✔✔

Allianz fietsverzekering vergelijken

Een Allianz fietsverzekering biedt meerdere voordelen. Bij diefstal van je fiets wordt er tot drie jaar de aankoopwaarde vergoedt. Daarnaast krijg je standaard juridische hulp vergoed en krijg je bij een compleet pakket ook pechhulp vergoed. Wil je weten of een Allianz fietsverzekering de fietsverzekering is die het beste bij jou past? ga dan naar Vergelijkdirect.com en maak gebruik van de vergelijker. Snel, overzichtelijk en besparend!

Lees hier meer over de fietsverzekering

Gratis hulp van een expert op het gebied van vergelijken

Persoonlijke hulp bij het vergelijken van al jouw vaste lasten

Jaarlijkse check of je nog goed verzekerd bent

Contractwekker, nooit meer te laat met opzeggen!

Compleet overzicht van jouw verzekeringen in jouw eigen omgeving, nooit meer zoeken naar polissen!

Aanmelden