Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Allianz fietsverzekering

je bent de trotse eigenaar van een nieuwe dure fiets, of juist een mooie tweedehands, die wil je natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. De Allianz fietsverzekering is hier zeer geschikt voor! Allianz fietsverzekering is al mogelijk vanaf 1 jaar met maandelijkse betaling, maar ook direct voor 3 jaar in één keer betalen. Door in 1 keer voor 3 jaar te betalen, is de premie voordeliger! Je sluit al een Allianz fietsverzekering af voor €2,08 per maand!

Allianz fietsverzekering in 2 minuten direct online af te sluiten!

Allianz fietsverzekering
    •  Optioneel met schade en pechhulp
    •  Snelle uitbetaling na diefstal van je fiets
    •  Volledige aankoopwaarde is gedekt!

De Allianz fietsverzekering

Allianz biedt als zeer grote verzekeraar uiteraard ook een fietsverzekering aan. Bij de Allianz fietsverzekering is er een keuze te maken uit 3 verschillende pakketten en 2 verschillende looptijden. De pakketten waar je uit kunt kiezen bij de Allianz fietsverzekering zijn de basis, uitgebreid en het compleet pakket. Alle 3 de pakketten hebben verschillende vormen van dekkingen, waar we verderop uitgebreider op in gaan. Diefstal wordt in alle 3 de pakketten standaard gedekt en deze dekking is wereldwijd! Met de Allianz fietsverzekering ben je dus ook op vakantie goed verzekerd tegen diefstal! Juridische hulpverlening is bij de Allianz fietsverzekering standaard inbegrepen. Wanneer iemand anders schade veroorzaakt aan jou of aan je fiets, komt de Allianz fietsverzekering je juridische bijstand verlenen!

Basis pakket

Allianz heeft een basis fietsverzekering met alleen de dekking diefstal, waarbij de aankoopwaarde van de fiets volledig wordt vergoedt de eerste 3 jaar. Uiteraard kan er gekozen worden uit zowel de doorlopende fietsverzekering als de driejarige fietsverzekering. De Allianz fietsverzekering heeft standaard juridische hulp in het pakket zitten! Je hebt al een Allianz fietsverzekering basis voor €2,08 per maand!

DekkingBasis 3 jaarBasis Doorlopend

Diefstal

✔ 

✔ 

Schade

Leenfiets

24/7 pechhulp

Juridische hulp

✔ 

✔ 

Aankoopwaarde

100%

100%

Uitgebreid & compleet pakket

Naast de beperkte basis fietsverzekering biedt Allianz ook een Allianz fietsverzekering uitgebreid pakket aan. Dit pakket bevat ook de dekking schade en uiteraard standaard diefstal en juridische hulp. Schade wordt 100% vergoedt en alleen voor racefietsen en mountainbikes geldt er een eigen risico. De normale fiets en de elektrische fiets hebben dus geen eigen risico! Onder schade wordt verstaan; (aanrijdings) schade aan je fiets, schade die je per ongeluk zelf hebt veroorzaakt, schade terwijl je fiets geparkeerd stond (bv vandalisme)

Ook zit er in het uitgebreid en compleet pakket een vergoeding voor een leenfiets. Als jouw eigen fiets voor een reparatie achter moet blijven bij de fietsenmaker, dan kun je voor maximaal 3 dagen een vergoeding krijgen. Voor een normale fiets is dit €5 per dag en voor een elektrische fiets is dit €8,50 per dag.

Je hebt al een Allianz fietsverzekering uitgebreid voor €2,33 per maand!

DekkingUitgebreid 3 jaarUitgebreid Doorlopend

Diefstal

✔ 

✔ 

Schade

✔ 

✔ 

Leenfiets

24/7 pechhulp

Juridische hulp

✔ 

✔ 

Het compleet pakket heeft naast alle bovenstaande dekkingen ook nog 24/7 pechhulp. Zodra je met pech staat bij je de Allianz fietsverzekering alarmcentrale, in 95% van de gevallen kan de fiets direct langs de weg gerepareerd worden. Als directe reparatie niet mogelijk is, worden jij en mede fietser(s) en jullie fietsen afgezet op een locatie naar keuze binnen 30 kilometer van de plek waar je opgehaald wordt. Er geldt geen eigen risico voor pechhulp en reparaties zijn gratis. Worden er nieuwe onderdelen gebruikt? Dan kan het zijn dat daar wel een rekening voor betaald moet worden.

Je hebt al een Allianz fietsverzekering compleet voor €3,58 per maand!

DekkingCompleet 3 jaarCompleet Doorlopend

Diefstal

✔ 

✔ 

Schade

✔ 

✔ 

Leenfiets

✔ 

✔ 

24/7 pechhulp

✔ 

✔ 

Juridische hulp

✔ 

✔ 

Na diefstal een snelle uitkering

Wanneer je fiets wordt gestolen, wil je natuurlijk zo snel mogelijk je vergoeding ontvangen. Na de diefstal van je fiets moet je Allianz enkel het politierapport, de aankoopnota en twee originele sleutels opsturen. Allianz controleert dit allemaal. Vervolgens maakt Allianz de vergoeding, op de zevende kalenderdag nadat je de diefstal van je fiets hebt gemeld, over naar je bankrekening.

Juridische hulp altijd meeverzekerd

Met een fietsverzekering van Allianz hoef je niet bang te zijn dat je geen juridische hulp krijgt. Juridisch hulp is namelijk een dekking die standaard is meeverzekerd bij Allianz. Wanneer je fietsschade hebt als gevolg van een ongeluk, dan helpt Allianz je met het verhalen van de schade op de andere partij.

Na schade vergoeding voor een leenfiets

Bij fietsschade heb je recht op een leenfiets. Allianz geeft je hier een vergoeding voor. Deze vergoeding ontvang je dan meteen met reparatienota. De maximale vergoeding per dag is €5,- voor een gewone stadsfiets en €8,50 voor een elektrische fiets..

Professionele pechhulp

Allianz biedt ook pechhulp aan. Zo staan de monteurs doordeweeks van 08:00 tot 21:00 voor je klaar. In het weekend zijn de monteurs van 09:00 tot 21:00 beschikbaar. Mocht je buiten deze tijden pech krijgen, dan is de hulpdienst ook beschikbaar. De hulpdiensten zullen je dan naar het eind of het begin van je fietsroute brengen.

In het geval dat de fietsmonteur komt, komt hij met zijn bus die volledig is ingericht als werkplaats om je gelijk te helpen. In de meeste gevallen kan je fiets meteen worden gerepareerd. Onze monteurs hebben van alle fietsen verstand. Of je nou het nieuwste model elektrische fiets hebt of een mooie bakfiets, de monteur kan het repareren. Kan je fiets niet worden gerepareerd? dan worden jij en je fiets naar een locatie van eigen keuze gebracht. Eventuele fietspartners kunnen ook worden mee vervoerd.

Doorfietsgarantie

Allianz heeft ook de zogenaamde ‘doorfietsgarantie’. Zo krijg je in het geval van pech namelijk pechhulp. Hierbij word je onderweg geholpen door gecertificeerde fietsmonteurs. In het geval dat je fiets gestolen is, krijg je snel de aankoopwaarde uitgekeerd (t/m het 3e jaar). In het geval van schade, krijg je een leenfiets aangeboden.

Welke looptijd heeft de Allianz fietsverzekering

Wanneer je er zeker van bent dat je een Allianz fietsverzekering wil, heb je de keuze uit twee verschillende looptijden: een looptijd van drie jaar of een doorlopende looptijd. Bij een Allianz fietsverzekering van drie jaar betaal je de totale premie vooruit. Wordt je fiets gedurende deze drie jaar gestolen, dan ontvang je het aankoopbedrag terug. De Allianz fietsverzekering met een doorlopende looptijd geldt voor minstens één jaar. Deze verzekering kun je na dit jaar maandelijks opzeggen. Er geldt wel een opzegtermijn van één maand. De gemiddelde maandelijkse premie van een doorlopende verzekering is duurder dan de premie van een driejarige looptijd.

Aankoopwaarde vergoeding

Bij diefstal van je fiets ontvang je in de eerste drie jaar de volledige aankoopwaarde van je fiets terug op je rekening. Na deze drie jaar wordt er rekening gehouden met afschrijvingen. De Allianz fietsverzekering heeft een gegarandeerde 100% vergoeding in de eerste 3 jaar. Daarna vind er een herberekening plaats.

UitkeringspercentageStandaard DoorlopendStandaard 3 jaarUitgebreid DoorlopendUitgebreid 3 jaarCompleet DoorlopendCompleet 3 jaar

1e jaar

100%

100%

100%

100%

100%

100%

2e jaar

100%

100%

100%

100%

100%

100%

3e jaar

100%

100%

100%

100%

100%

100%

4e jaar

75%

X

75%

X

75%

X

5e jaar

60%

X

60%

X

60%

X

Allianz fietsverzekering vergelijken

Een Allianz fietsverzekering biedt meerdere voordelen. Bij diefstal van je fiets wordt er tot drie jaar de aankoopwaarde vergoedt. Daarnaast krijg je standaard juridische hulp vergoed en krijg je bij een compleet pakket ook pechhulp vergoed. Wil je weten of een Allianz fietsverzekering de fietsverzekering is die het beste bij jou past? Maak dan een vergelijking en kijk of Allianz of een andere verzekeraar het beste bij jou past!

Lees hier meer over de fietsverzekering