Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Hondenverzekering met castratie

Het is mogelijk om een hondenverzekering met castratie af te sluiten. Bij sommige hondenverzekeringen is castratie inbegrepen, bij sommige moet je een extra dekking afsluiten Vergelijkdirect.com legt je uit wat de mogelijkheden zijn en waar je op moet letten.

Verschillende hondenverzekeringen

Bij elke verzekeraar die wij vergelijken, is het mogelijk om je hond te verzekeren tegen castratie. Je dient echter wel goed op te letten of de behandeling inbegrepen is, of dat je een aanvullende dekking moet afsluiten. Vergelijkdirect.com legt je uit wat de verschillen zijn per verzekeraar.

Reaal Dier & Zorg

Bij Reaal Dier & Zorg is castratie altijd inbegrepen. Echter, hanteert Reaal Dier & Zorg een vergoedingspercentage. Reaal Dier & Zorg heeft de volgende vergoedingspercentages:

  • 50% (Maximale vergoeding van €1500 per jaar)
  • 70% (Maximale vergoeding van €3000 per jaar)
  • 90% (Maximale vergoeding van €5000 per jaar)

Als je dus bijvoorbeeld Reaal Dier & Zorg 50% neemt, betaal je 50% van de kosten van de castratie zelf mee. Bij Reaal Dier & Zorg betaal je dus altijd zelf een percentage mee. Bij het vergoedingspercentage van 90% betaal je dus zelf maar 10% mee, maar hierdoor ligt je premie natuurlijk ook hoger. Bij Reaal Dier & Zorg kun je ook nog een extra vrijwillig eigen risico kiezen. Hierdoor wordt je premie een stuk lager, maar moet je meer zelf meebetalen. Als je een vrijwillig eigen risico van €150 kiest, is dit in sommige gevallen al meer dan de behandeling zelf. De verzekering zal dan niks uitkeren. Door de hondenverzekering met castratie goed te vergelijken, kom je tot een goed resultaat!

OHRA

Bij OHRA is het ook mogelijk om je te verzekeren tegen castratie. Echter, is dit alleen mogelijk als aanvullende dekking bij de Plus’ en Top’ verzekering. Kies je voor de basisverzekering dan is het afsluiten van de castratiedekking helemaal niet mogelijk.
Als de castratiedekking bij OHRA afsluit, wordt 60% van de kosten vergoed. Daarbij wordt er een maximaal bedrag van €300 uitgekeerd.

Figo

Ook bij Figo (voorheen Petplan) is het mogelijk om een hondenverzekering met castratie af te sluiten. Net als bij OHRA is castratie alleen mogelijk als aanvullende dekking. Bij Figo is het alleen mogelijk om deze aanvullende dekking af te sluiten in combinatie met het Plus’ of Totaal’ pakket. Er wordt 50% van de castratie vergoed met een maximaal bedrag van €150.

Lees hier meer over de hondenverzekering